Четвер
28.03.2024
23:26
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/4/11192816.jpg
Пиріжки з луком і яйцем в духовці
/_pu/1/55179139.jpg
Курка теріякі з овочами
/_pu/1/40805143.jpg
Філе тілапії в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Картопля фрі в домашніх умовах (в духовці)

Картопля фрі в домашніх умовах, запечена в духовці - це відмінна альтернатива класичної версії цієї страви. Замість того, щоб обсмажувати картопляні скибочки на сковороді з великою кількістю масла, ми просто запекти їх в духовій печі, таким чином мінімізувавши кількість жиру і шкідливих речовин.

Доповнивши м'яку і апетитну картопляну соломку будь-яким соусом, отримаємо смачне і ситне блюдо. Отже, розглянемо докладніше як приготувати картоплю фрі в домашніх умовах.
 
Складові:
  • картопля - 1 кг;
  • куркума - ½ ч. ложки;
  • мелена солодка паприка - 1 ч. ложка;
  • сіль за смаком;
  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


Картопля фрі в духовці рецепт

Як приготувати картоплю фрі в домашніх умовах швидко

1. Для рецепта вибираємо картопляні бульби середнього розміру. Промиваємо і очищаємо. Кожну картоплину розрізаємо вздовж на пластини товщиною не більше 1 см, а потім шаткуємо приблизно однаковою соломкою. Можна використовувати спеціальний рифлений ніж для нарізки овочів, тоді готову страву буде виглядати найбільш симпатично. 
 

2. Картопляну нарізку складаємо в глибоку миску, для отримання красивого відтінку посипаємо нарізку сумішшю куркуми і солодкої паприки (не спитайте з червоним гострим перцем!). 
 

3. Вливаємо олію і ретельно перемішуємо картопляну соломку для рівномірного розподілу добавок. 
 

4. Великий деко застилає листом пергаменту, а потім в один шар укладаємо картопля. Запікаємо, підтримуючи температуру на позначці 190-200 градусів. Час готування може варіюватися від 25 до 40 хвилин - все залежить від товщини соломки і сорти використовуваного картоплі. 
 

5. Як тільки скибочки підрум'яняться, дістаємо деко з духовки і, переконавшись в м'якості і готовності, обсипає картопля сіллю, перемішуємо. 
 

6. Подаємо картопля фрі теплим. Сервіруємо з овочами і зеленню, використовуємо як гарнір або ж як самостійне блюдо. Відмінно доповнить картопляну соломку соус, наприклад кисло-солодкий, технологію приготування якого можна подивитися в рецепті наггетсів
 

Тепер ви точно знаєте як приготувати картоплю фрі в домашніх умовах в духовці! Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 550 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024