П`ятниця
29.03.2024
18:13
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/29961998.jpg
Кюрдан-кебаб
/_pu/4/57200520.jpg
Профітролі з заварним кремом
/_pu/4/43701005.jpg
Естонський кекс на білках
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курка в кефірі в духовці

Ще один варіант для повсякденного раціону - курка в кефірі, запечена в духовці. Робимо акцент на простому маринаді, взявши за основу кисломолочний продукт, а щоб розбавити руда блюдо яскравим кольором і збагатити смак, додамо невелику кількість томатної пасти і простий набір прянощів.

Ця страва готується в два етапи - спершу птах заливається дієти сумішшю і на кілька годин відправляється в холодильник, лише потім запікається до готовності в духовій шафі. Результат - м'яке, соковите, насичене ароматом і просочене заливанням м'ясо! Смачно і легко! Таким же чином можна маринувати курку і для приготування на мангалі.
 
Складові:
  • курячі ніжки - 800 г;
  • кефір - 200 мл;
  • томатна паста - 1 ч. ложка;
  • часник - 3-4 зубці;
  • сіль, гострий перець - за смаком;
  • куркума, солодка паприка - по ½ ч. ложки;
  • коріандр - ¼ ч. ложки;
  • орегано - 1 ч. ложка.


Курка в кефірі в духовці рецепт з фото

1. Курячі ніжки промиваємо, при необхідності видаляємо залишки пір'я, суху жовту шкірку. Протираємо паперовими серветками, щоб прибрати зайву вологу. Натираємо сіллю, посипаємо гострим меленим перцем. Курячі ніжки можна замінити стегнами, крилами, обробленої на шматки тушкою. Найбільш смачним блюдо вийде з м'ясом на кістці - пісне філе краще залишити для інших рецептів. 
 

2. Очищені зубці часнику вичавлюємо через прес. Натираємо часниковою сумішшю кожен шматок курки. Кількість часнику і гострого перцю виключно за смаком, але в будь-якому випадку страва не повинно бути прісним.
 

3. Готуємо маринад. Кефір з'єднуємо з томатною пастою, ретельно розмішуємо (кисломолочний продукт підходить будь-якої жирності). Додаємо спеції / прянощі. Можна взяти вже готову приправу для курки або самостійно зробити пряну суміш, змішавши куркуму, солодку паприку, коріандр, орегано або інші добавки. 
 

4. Заливаємо маринадом курку, перемішуємо, щоб кожен шматочок вкрився дієти сумішшю. 
 

5. Затягуємо форму плівкою або накриваємо кришкою і обов'язково прибираємо в холодильник на 2-4 години. За цей час куряче м'ясо просочиться кефіром і добавками, завдяки чому готову страву вийде ніжним і насиченим. 
 

6. Справжню курку разом з маринадом ставимо в розпечену духовку (температура 200 градусів). 
 

7. Запікаємо приблизно 40-50 хвилин. Час може відрізнятися - залежить від особливостей духовки і розміру курячих шматків. Щоб перевірити готовність, можна проколоти ножем або виделкою товсту частину м'яса близько кістки. Якщо лезо входить легко і при цьому виділяється повністю прозорий, а не рожевий сік, курка готова! 
 

8. Подавати курку в кефірі можна з будь-яким гарніром - підійде картопляне пюре, макаронні вироби, гречана каша, овочі, відварений рис і т.д. 
 

Курка в кефірі в духовці готова! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 643 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024