Домашня кухня
Пісні щі з свіжої капусти |
Торт «Баунті» |
Салат «Грибна галявина» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курка в беконі в духовці
Якщо набридли рядові котлети і хочеться порадувати рідних не тільки смачним, але і зовні оригінальним, гідним святкового застілля блюдом, пропонуємо запекти курку в беконі в духовці. Вибираємо ніжне філе птиці, обходимося без тривалого маринування, складного набору спецій і попереднього обсмажування. Просто нарізаємо курку смужками, обмотуємо беконом і, злегка змастивши лимонним соком і гірчицею, запікаємо до готовності.
Кожен курячий скибочку покривається апетитною, рум'яної оболонкою з підкопченим присмаком, а волокна всередині залишаються м'якими, світлими, соковитими. Гірчиця в зернах надає не тільки додатковий смаковий «тон», а й виступає в якості легкого декору.
Складові:
- курка (філе) - 500 г;
- бекон сирокопчені - 200-250 г;
- лимонний сік - 2 ст. ложки;
- гірчиця в зернах - 3 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком.
Курка в беконі в духовці рецепт з фото
1. Шматки філе промиваємо, просушуємо. Зрізаємо можливі жирові прошарки, видаляємо плівку, а потім ріжемо куряче м'ясо уздовж приблизно однаковими смужками (шириною 1,5-2 см).
2. Перчимо і злегка посипаємо смужки сіллю (з урахуванням, що філе запікатиметься в солоному беконі). По черзі нанизуємо куряче м'ясо на шпажки, вийде приблизно 10-15 штук.
3. Кожну смужку філе обмотуємо беконом, а потім викладаємо наші «шашлички» на застелений пергаментним папером деко.
4. Лимонний сік перемішуємо з зернистою гірчицею. Чайною ложкою наносимо на поверхню кожної заготовки. Відправляємо напівфабрикати в розпечену до 200 градусів духовку. Запікаємо приблизно 20-25 хвилин.
5. Ароматну курку в беконі на шпажках подаємо гарячою або повністю охолодженої, разом зі свіжими овочами, зеленню і при бажанні з гарніром.
Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 668
| Рейтинг: 0.0/0 |
|