Середа
19.06.2019
16:22
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Їжачок» з бісквіту

Для дитячого свята готуємо симпатичну і дуже апетитну випічку у вигляді їжачка. Для формування торта можна застосувати шоколадний бісквіт і класичний масляний крем з додаванням згущеного молока, а в якості оформлення візьмемо свіжі або коктейльні ягоди, печиво «Грибочки» і будь-які вафельні прикраси.

Оформлення цієї випічки - процес привабливий і цікавий, тому сміливо задіємо малюків, розвиваючи навички кулінарної майстерності. Торт «Їжачок» з бісквіту обов'язково порадує діточок не тільки зовнішнім виглядом, але і чудовим смаком. А творча робота захопить і подарує дорогоцінні хвилини радості і родинного єднання.
 
Складові:

Для тесту:
  • борошно - 200 г;
  • яйця - 6 шт .;
  • цукор - 250 г;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
  • какао-порошок - 4 ст. ложки.

Для сиропу (просочення):
  • цукор - 130 г;
  • вода - 120 мл;
  • коньяк (за бажанням) - 1-2 ст. ложки.

Для крему:
  • какао-порошок - 2-3 ст. ложки;
  • вершкове масло - 300 г;
  • згущене молоко - 12 ст. ложок.

Для начинки:
  • волоські горіхи - 100 г;
  • згущене молоко - приблизно 1/2 банки.

Для оформлення:
  • печиво «Грибочки» - 2-3 шт .;
  • цукерки драже - 2 шт .;
  • будь-які ягоди - 1-2 шт .;
  • білкова глазур (сирий білок + цукор) - за бажанням.


Торт «Їжачок» рецепт з фото в домашніх умовах

Як приготувати бісквіт для торта «Їжачок»

1. Яйця збиваємо міксером до значного збільшення обсягу (для цього буде потрібно 5-7 хвилин). Поступово всипаємо цукор, продовжуючи збивати масу до повного розчинення цукрових крупинок. 
 

2. В іншій ємності змішуємо сухі компоненти: розпушувач, какао і борошно. 
 

3. Просіявши, вводимо суміш сухих інгредієнтів до яєчної маси. Замішуємо глянсове тісто без грудок, з рівномірним шоколадним кольором. 
 

4. Беремо прямокутну форму для випічки (в нашому прикладі 33х23 см), застилає пергаментом, а потім розподіляємо тісто. Вирівнюємо поверхню і відправляємо напівфабрикат в розпечену до того часу духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин. Готовність стандартно перевіряємо зубочисткою, зануривши її в бісквітне тісто. Якщо на зубочистці не залишається вологих крихт, значить бісквіт готовий! 
 

5. Остужаем готовий бісквіт до кімнатної температури. Лезом ножа «малюємо» на бісквітному тесті силует їжачка. Акуратно вирізаємо заготовку по нанесеному контуру - це і буде основою нашого торта. 
 

6. Для просочення коржа готуємо солодкий сироп: цукор заливаємо водою і, помішуючи, доводимо до кипіння і розчинення цукрових крупинок. Готовий сироп охолоджуємо, за бажанням для ароматизації додаємо коньяк. Рясно поливаємо підставу торта приготованим сиропом.
 

7. Залишки бісквіта натираємо на крупній тертці. 
 

8. Горіхи рубаємо ножем на шматочки середнього розміру.
 

Як приготувати масляний крем для торта «Їжачок»

9. Розм'якшене вершкове масло збиваємо до отримання пишної маси.
 

10. По одній столовій ложці вводимо згущене молоко, продовжуючи працювати міксером. 
 

11. В кінці додаємо просіяний какао-порошок, дозування якого можна варіювати, домагаючись насиченого шоколадного відтінку й аромату або ж всього лише злегка пофарбувавши крем. Збиваємо до однорідності. 
 

Як зробити торт «Їжачок» з бісквіту

12. Приблизно 2/3 крему відразу відкладаємо вбік для оформлення готового виробу, а 1/3 будемо задіювати в формуванні торта. Насамперед наносимо тонкий шар масляного крему на підставу нашого «Їжачка». Далі бісквітні крихти змішуємо з горіхами, додаємо порцію крему, що залишилася від 1/3. Поступово вливаємо згущене молоко, вимішуючи масу руками. Коли суміш з бісквітних крихт стане в'язкою і липкою, згущеного молока достатньо.
 

13. Отриману масу викладаємо на підставу торта, трамбуючи і формуючи «тулуб» і «мордочку» їжачка.
 

14. Частину масляного крему викладаємо в кулінарний пакет і наносимо на поверхню торта у вигляді колючок їжака. «Мордочку» залишаємо без крему. 
 

15. «Очі» їжачка можна намалювати з білкової глазурі. Для її приготування яєчний білок збиваємо міксером, поступово додаючи цукор, до отримання густої білої маси. Як «зіниць» підійдуть маленькі цукерки драже або, наприклад, родзинки. 
 

16. Щоб тортик вийшов зовні забавним і цікавими, поміщаємо на «голки» нашого «їжачка» свіжі ягоди, будь-які вафельні прикраси або печиво «Грибочки». 
 

Смачний і симпатичний торт «Їжачок» з бісквіту готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
Переглядів: 220 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019