Четвер
25.04.2024
16:09
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/88562351.jpg
Медова пряник з яблуками
/_pu/0/41667253.jpg
М'ясо в кисло-солодкому соусі (яловичина)
/_pu/0/91852841.jpg
Яловичина в духовці «по-царськи»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Баніца з лаваша з сиром і бринзою

Баніца - це традиційне болгарське блюдо, а саме листковий пиріг, найчастіше начинений сиром або бринзою. Готовий виріб виходить відмінним - ситним, ретельно просоченим маслом, з легким ароматом і насиченим смаком.

В якості основи зазвичай застосовують замішане вручну і дуже тонко розкачане тісто, але це досить довгий і трудомісткий процес. Ми розглянемо приклад «ледачою» Баніци з лаваша. Взявши вже готові тонкі коржі, доповнимо їх начинкою з сиру і бринзи і зробимо смачна страва максимально швидко і без зайвого клопоту.
 
Складові:
  • лаваш - 3 листа (300-350 г);
  • вершкове масло - 100 г.

Для начинки:
  • бринза - 250 г;
  • сир зернистий - 250 г;
  • яйця - 2 шт.

Для заливки:
  • сметана 15-20% - 250 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • сіль - пучку.


Баніца з лаваша рецепт з сиром і бринзою

Як приготувати «ледачу» болгарську баницу з лаваша

1. Сир розбираємо руками на невеликі грудочки. В даному випадку перетирати продукт через сито і домагатися однорідності не потрібно - для Баніци краще зберегти зернистість. 
 

2. Слідом таким же чином кришимо бринзу. Вбиваємо два яйця і акуратно перемішуємо масу. Чи не розтираємо начинку - тільки злегка вимішуємо, щоб грудочки сиру і сиру рівномірно вкрилися яєчної оболонкою. 
 

3. Готуємо заливку. З'єднуємо сметану, яйця і дрібку солі, енергійно збовтувати віночком до отримання єдиної рідкої суміші. 
 

4. Масло розтоплюємо, злегка охолоджуємо. Розгортаємо один листок лаваша і за допомогою силіконової пензлика змащуємо приблизно 1/4 масляної рідини. Розподіляємо 1/3 начинки. 
 

5. Звертаємо лаваш в рулет. Аналогічно формуємо дві інші заготовки. 
 

6. Форму для випічки діаметром 22-24 см злегка натираємо маслом. Щільно, не залишаючи великих проміжків, викладаємо рулети у вигляді спіралі. Змащуємо пиріг залишками розтопленого масла і заливаємо сметаною заливкою.
 

7. Відправляємо нашу «ледачу» баницу з лаваша в розпечену духовку з температурою 200 градусів. Витримуємо близько 20-30 хвилин (рідка заливка повинна повністю «схопитися», а поверхню пирога підрум'янитися).
 

8. Подаємо баницу з лаваша як і будь-який пиріг - розрізаємо на шматочки і доповнюємо чаєм / кавою. Найкраще їсти в теплому вигляді. 
 

«Ледача» баніца з лаваша з сиром і бринзою готова! Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 1299 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024