Домашня кухня
Курка в кисло-солодкому соусі (рецепт по-китайськи) |
Спрінг роли з креветками і овочами |
Пиріг з моцарелою і помідорами «а-ля Капрезе» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Баніца з лаваша з сиром і бринзою
Баніца - це традиційне болгарське блюдо, а саме листковий пиріг, найчастіше начинений сиром або бринзою. Готовий виріб виходить відмінним - ситним, ретельно просоченим маслом, з легким ароматом і насиченим смаком.
В якості основи зазвичай застосовують замішане вручну і дуже тонко розкачане тісто, але це досить довгий і трудомісткий процес. Ми розглянемо приклад «ледачою» Баніци з лаваша. Взявши вже готові тонкі коржі, доповнимо їх начинкою з сиру і бринзи і зробимо смачна страва максимально швидко і без зайвого клопоту.
Складові:
- лаваш - 3 листа (300-350 г);
- вершкове масло - 100 г.
Для начинки:
- бринза - 250 г;
- сир зернистий - 250 г;
- яйця - 2 шт.
Для заливки:
- сметана 15-20% - 250 г;
- яйця - 3 шт .;
- сіль - пучку.
Баніца з лаваша рецепт з сиром і бринзою
Як приготувати «ледачу» болгарську баницу з лаваша
1. Сир розбираємо руками на невеликі грудочки. В даному випадку перетирати продукт через сито і домагатися однорідності не потрібно - для Баніци краще зберегти зернистість.
2. Слідом таким же чином кришимо бринзу. Вбиваємо два яйця і акуратно перемішуємо масу. Чи не розтираємо начинку - тільки злегка вимішуємо, щоб грудочки сиру і сиру рівномірно вкрилися яєчної оболонкою.
3. Готуємо заливку. З'єднуємо сметану, яйця і дрібку солі, енергійно збовтувати віночком до отримання єдиної рідкої суміші.
4. Масло розтоплюємо, злегка охолоджуємо. Розгортаємо один листок лаваша і за допомогою силіконової пензлика змащуємо приблизно 1/4 масляної рідини. Розподіляємо 1/3 начинки.
5. Звертаємо лаваш в рулет. Аналогічно формуємо дві інші заготовки.
6. Форму для випічки діаметром 22-24 см злегка натираємо маслом. Щільно, не залишаючи великих проміжків, викладаємо рулети у вигляді спіралі. Змащуємо пиріг залишками розтопленого масла і заливаємо сметаною заливкою.
7. Відправляємо нашу «ледачу» баницу з лаваша в розпечену духовку з температурою 200 градусів. Витримуємо близько 20-30 хвилин (рідка заливка повинна повністю «схопитися», а поверхню пирога підрум'янитися).
8. Подаємо баницу з лаваша як і будь-який пиріг - розрізаємо на шматочки і доповнюємо чаєм / кавою. Найкраще їсти в теплому вигляді.
«Ледача» баніца з лаваша з сиром і бринзою готова! Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
|
Переглядів: 1446
| Рейтинг: 0.0/0 |
|