Неділя
16.06.2019
23:43
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Холодні закуски


Заливне з язика яловичого

Заливне з язика яловичого - красиве і невибаглива страва, яке ідеально прикрасить святковий стіл. Крім м'яса в рецепт обов'язково входять додаткові інгредієнти, які як раз і надають закусці урочистий вигляд. Зазвичай для цієї мети застосовуються яскраві скибочки моркви, контрастна за кольором зелень, яйця, лимон і інші продукти. Тут можна застосувати всі, що підкаже ваша фантазія! Головне, щоб все було поєднуваним, красиво і смачно!

Для прозорого шару м'ясного желе в рецепті ми використовували листової желатин, але за бажанням ви можете застосувати і звичайний порошковий (гранульований).
 
Складові:
  • язик яловичий - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • яйце - 1 шт .;
  • лимон - кілька скибочок;
  • петрушка, кріп - кілька гілочок;
  • желатин - 5-6 аркушів (або 10-15 г порошкового).


Заливне з язика яловичого - покроковий рецепт з фото

Як готувати заливне з язика

1. Насамперед відварюємо до готовності яловичий язик. Докладну інструкцію про те, як це зробити можна прочитати тут . Готове м'ясо нарізаємо тонкими, приблизно однаковими за розміром пластинами. 
 

2. Морква і яйце відварюємо до готовності, очищаємо. Помаранчевий коренеплід нарізаємо кружечками, тупим боком леза ножа робимо по краях кілька прорізів, щоб отримати подібність квіток. 
 

3. Лимон нарізаємо тонкими скибочками - половинками або четвертинками, як вам більше подобається. На шкірці теж робимо надрізи, на цей раз гострою стороною леза ножа.
 

4. Тепер всі інгредієнти підготовлені, тому приступаємо до складання страви. Можна робити заливне в одній великій ємності або, наприклад, в порційних тарілках. Створюємо композицію, застосовуючи фантазію і творчий підхід - викладаємо в довільному порядку шматочки мови, скибочки лимона і моркви, зелень, а також яйце, нарізане пластинами. 
 

5. Листи желатину замочуємо у воді на 10-15 хвилин (на 100 г м'ясного бульйону потрібно 1 лист желатину). Можна застосувати і звичайний порошковий желатин - в цьому випадку необхідна кількість рідини дивіться в інструкції на упаковці. 
 

6. Бульйон, в якому варилася мова, проціджуємо через складену марлю, відміряє потрібну кількість. На одну велику ємність для заливного потрібно приблизно 500-600 мл. Якщо ж ви робите заливне в порційних тарілках, як в нашому прикладі, розраховуйте приблизно 100-150 мл на порцію. Набряклі листи желатину витягаємо з води і поміщаємо в м'ясний бульйон. Помішуючи, прогріваємо суміш до повного розчинення желатину. 
 

7. За допомогою столової ложки заливаємо інгредієнти тонким шаром бульйону. Виливати відразу всю рідину не рекомендується, адже в цьому випадку складові страви можуть спливти на поверхню, а створена вами композиція буде порушена! Щоб уникнути подібної ситуації, прибираємо блюдо з тонким шаром рідини в холодильник.
 

8. Коли желе застигне, виливаємо залишилася порцію бульйону і знову прибираємо в холод. В середньому потрібно 3-4 години для застигання прозорого шару.
 

Заливне з язика яловичого готово! При подачі можна додатково оформити страву зеленню. Смачного!



Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 107 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019