Неділя
16.06.2019
23:42
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пiде (турецькі «човники» з м'ясом)

Взявши на озброєння принцип формування знаменитої турецької випічки, в домашніх умовах готуємо апетитні борошняні «човники» - ПІДЕ з м'ясом, відкоригувавши рецепт під звичні для нас продукти. З'єднуємо стандартне дріжджове тісто і «багату» соковиту начинку з фаршу, солодкого перцю, зелені, свіжих томатів та сиру. Мабуть, складно знайти більш ситні і ґрунтовні борошняні вироби!

Дріжджове тісто за рецептом виходить дуже м'яким, швидко замішується, легко розкочується і без проблем приймає необхідну форму. Результат - красива, смачна, універсальна випічка, яку зручно тримати в руці і відкушувати без застосування столових приладів. А якщо вам сподобається рецепт, рекомендуємо звернути увагу на схожі «човники» з сирною начинкою - хачапурі по-аджарський.
 
Складові:

Для тесту:
  • молоко - 100 мл;
  • вода - 150 мл;
  • дріжджі сухі швидкодіючі - 1 ч. ложка;
  • цукор - 2 ч. ложки;
  • сіль - 1 ч. ложка;
  • рослинне масло - 2 ст. ложки;
  • борошно - близько 400 г.

Для начинки:
  • м'ясний фарш - 500 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • болгарський перець - 1 шт .;
  • чері - 8-10 шт. (Або 1 великий помідор);
  • сир - 150 г;
  • петрушка або інша зелень - невеликий пучок;
  • томатна паста - 2 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.

Для змащення ПІДЕ:
  • яйце - 1 шт. (Або 1 жовток + 1 ст. Ложка води).


ПІДЕ рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати турецькі «човники» ПІДЕ з м'ясом

1. У глибокій мисці з'єднуємо цукор, сіль, 300 г борошна. Додаємо дріжджові гранули і перемішуємо суху суміш. 
 

2. Молоко змішуємо з водою. Злегка прогрів, вливаємо до борошняної суміші, ретельно вимішуємо. Рідина повинна бути ледь теплою, не гарячою! Орієнтовна температура - 35-38 градусів. До липкою борошняної маси додаємо рослинне масло.
 

3. Поступово підсипаючи борошно, вручну замішуємо тісто не менше 5-7 хвилин. Необхідно отримати дуже м'яку і еластичну текстуру. Норму борошна регулюємо при замісі - її може знадобитися трохи більше, але в будь-якому випадку робити тісто тугим ні в якому разі не потрібно!
 

4. Як тільки борошняна маса перестане липнути до долонь, скочується куля, перекладаємо в чисту миску. 
 

5. Накривши рушником, прибираємо в тепло на 40-60 хвилин - за цей час тісто має «розростися» приблизно в 2-3 рази.
 

Начинка для ПІДЕ рецепт з фото

6. Поки тісто «відпочиває» в теплі, підготуємо начинку. Прогріваємо сковороду, додавши пару ложок рослинного масла. Счистив лушпиння, дрібно рубаємо цибулю і, помішуючи, обсмажуємо до легкої золотистої. 
 

7. До обсмаженої лушпиння нарізці викладаємо фарш. Тримаємо на сильному вогні до випаровування рідини. Не забуваємо перемішувати масу і розбивати лопаткою великі м'ясні грудки. Приправляємо обсмажений фарш сіллю і перцем, охолоджуємо. 
 

8. Що піднялося тісто обминають, розриваємо на 4 рівних грудки. Одну заготовку розгортаємо в тонку овальну корж.
 

9. Рясно промазуємо борошняної пласт томатною пастою, відступаючи 1 см від країв.
 

10. Розподіляємо фарш, не забуваючи дотримуватися кордону.
 

11. Дрібно рубаємо і викладаємо на м'ясну масу соковиту свіжу зелень.
 

12. Солодкий перець очищаємо від насіння, нарізаємо квадратними шматочками і розміщуємо наступним шаром. 
 

13. Далі розкладаємо черрі, порізавши мініатюрні томати четвертинками.
 

14. Густо присипаємо начинку великої сирної стружкою. 
 

15. Формуємо ПІДЕ - піднімаємо поздовжні сторони тесту, по краях скріплюємо кути, надаючи заготівлі вид човника з відкритою начинкою. Переносимо виріб на деко з пергаментним папером. Таким же чином готуємо ще три «човники». Борошняні бортики змащуємо збитим яйцем або жовтком, розмішати з ложкою води. 
 

16. Випікаємо ПІДЕ в прогрітій до 200 градусів духовці приблизно 20-25 хвилин. Трохи остудивши, доповнюємо «човники» свіжою зеленню і подаємо. Вживати ПІДЕ з м'ясом краще відразу після приготування, в теплому вигляді.
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 72 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019