П`ятниця
22.11.2024
19:39
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/81975351.jpg
Картопля з беконом в духовці
/_pu/0/15083146.jpg
Свинина в кисло-солодкому соусі (по-китайськи)
/_pu/1/07715409.jpg
Ролл Дракон з вугром
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг з моцарелою і помідорами «а-ля Капрезе»

В оригіналі Капрезе - це популярна закуска, що складається з трьох компонентів: яскраво-червоних томатів, білого сиру «Моцарелла» і соковитих зелених листя базиліка. Тріо компонентів вибрано невипадково: поєднання відтінків імітує італійський прапор, а саме блюдо у італійців вважається національним.

В даному рецепті перенесемо цю триколірну «композицію» на пласт листкового тіста і подамо «Капрезе» в запеченому вигляді. Барвистий пиріг з моцарелою і помідорами порадує не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і приємним смаком!
 
Складові:
  • листкове тісто (дріжджове або бездріжджове) - 250 г;
  • помідори - 250 г (2-3 шт.);
  • моцарелла - близько 250 г;
  • сушений базилік - 1 ч. ложка;
  • свіжий зелений базилік (для декору) - кілька листочків;
  • оливкова олія - 1 ст. ложка;
  • сіль, перець - за смаком.

Для змащення пирога:
  • жовток - 1 шт .;
  • томатна паста - 1 ч. ложка.


Пиріг з моцарелою і помідорами рецепт

Як приготувати пиріг «а-ля Капрезе»

1. Підготуємо складові начинки. Помідори промиваємо, протираємо насухо, а потім ріжемо тонкими кружечками за допомогою гострого ножа. Білосніжний сир витягаємо з сироватки, позбавляючись від зайвої рідини, нарізаємо кружечками або пластинами (спосіб нарізки значення не має, так як Моцарелла в будь-якому випадку розплавиться в духовці). 
 

2. Тісто розморожуємо, викладаємо на пергамент і розгортаємо пласт товщиною не більше 2 мм. Збризгуємо основу пирога оливковою олією і обсипає дрібкою сушеного базиліка.
 

3. Зверху, чергуючи, розподіляємо помідори і сир (залишаємо по краях вільний простір приблизно в 2 см). Обсипає майбутній пиріг з моцарелою і помідорами сушеним базиліком, солимо, перчимо. 
 

4. Краї тесту загинаємо у вигляді бортиків, кути для кращого кріплення продавлюємо виделкою. Для освіти красивого і апетитного відтінку змащуємо борошняні борти сумішшю сирого жовтка і томатної пасти. 
 

5. Переносимо пергамент із заготівлею на деко. Випікаємо пиріг з моцарелою і помідорами близько 20-30 хвилин при 180 градусах. 
 

6. Готову випічку, остудивши, оформляємо зеленими листочками. 
 

Пиріг з моцарелою і помідорами «а-ля Капрезе» дозволяє швидко організувати невелике гуляння. Чашечка гарячого чаю в супроводі оригінальної і ефектною випічки - вдале рішення для дружніх або родинних посиденьок. Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 1463 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024