Неділя
21.07.2019
10:25
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг-равлик з листкового тіста (з сиром і шинкою)

Пиріг-равлик з листкового тіста - прекрасна можливість урізноманітнити домашнє меню смачною випічкою з оригінальним оформленням у вигляді спіралі. Начинка в даному випадку може бути абсолютно будь-який - пиріг можна зробити як ситним м'ясним блюдом, так і солодким десертом, використовуючи в якості наповнювача ягоди / фрукти.

У нашому прикладі ми приготуємо пиріг-равлика з сиром і шинкою. Тонке повітряне тісто в поєднанні зі стандартною начинкою - безпрограшний варіант для будь-якої ситуації. Запасаємося простими продуктами і приступаємо до роботи!
 
Складові:
  • листкове тісто - 300 г;
  • сир - 100 г;
  • нежирна шинка - 100 г;
  • кунжут (за бажанням) - 1-2 ч. ложки;
  • яйце - 1 шт.


Пиріг-равлик з листкового тіста рецепт

Як приготувати пиріг-равлика з сиром і шинкою

1. Для початку підготуємо нашу начинку. Для цього сир і шинку натираємо крупно. 
 

2. Тепер займемося тестом. Заздалегідь розморозивши, розгортаємо основу майбутньої випічки в тонке прямокутне «полотно» товщиною 2-3 мм. При необхідності підсипає трохи борошна. 
 

3. Розрізаємо тісто на 4 довгі і рівні по ширині смужки. Викладаємо на кожну заготовку шинку, залишаючи з боків вільний простір.
 

4. Щедро обсипає шинку сирної стружкою. 
 

5. Злегка розтягуючи краї тіста і придавлюючи начинку, акуратно «склеюємо» кожну смужку, ховаючи сир і шинку всередину. В результаті отримаємо 4 довгі «ковбаски». 
 

6. Застеливши деко пергаментом, укладаємо перший джгут у вигляді щільної спіралі (шов повинен виявитися знизу). 
 

7. Навколо першого джгутика викладаємо наступну заготовку. Таким чином, у вигляді спіралі формуємо весь пиріг (не забуваємо, що шви повинні бути знизу). Для отримання апетитного рум'яного відтінку змащуємо нашу «равлика» збитим сирим яйцем. В якості прикраси можна обсипати виріб кунжутним насінням (підійдуть і чорні, і білі). 
 

8. Відправляємо напівфабрикат в духову піч. Випікається пиріг-равлик з сиром і шинкою близько 20-30 хвилин. Оптимальна температура - 180-190 градусів.
 

9. Ця повітряна і ніжна випічка особливо хороша в теплому вигляді, хоча за бажанням можна їсти пиріг і повністю охолодженим. 
 

Пиріг-равлик з листкового тіста складе вдале супровід овочевих супів, легким бульйонів і гарячих напоїв. Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 78 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019