Понеділок
25.11.2024
19:00
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/57641862.jpg
Шашлик на шпажках в духовці
/_pu/2/33385766.jpg
Салат «Купки»
/_pu/0/64436162.jpg
Юшка з сьомги
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Мандариновий кекс

Високий, з насиченим смаком, «теплим» кольором і ніжним ароматом мандариновий кекс гідний позачергового чаювання. Оперативно, без трудомістких процесів і «заморських» продуктів замішуємо тісто - закладаємо послідовно інгредієнти, злегка попрацювавши міксером і заздалегідь підготував мандарини. Всю іншу роботу виконає духовка.

У пишного м'якушки виражений приємний вершковий присмак, а також відчутні свіжі цитрусові «нотки». Структура «повітряна», легка, пориста. За бажанням можна додати до тесту родзинки, горіхи, шоколад, додатково ароматизувати кекс ванільним цукром, коньяком або ромом.
 
Складові:
  • мандарини - 3 шт .;
  • яйця - 3 шт .;
  • вершкове масло - 150 г;
  • цукор - 150 г;
  • сіль - пучку;
  • борошно - 250 г;
  • розпушувач тесту - 15 г;
  • мандаринова цедра - 1 ст. ложка.


Мандариновий кекс рецепт з фото крок за кроком

Очищені від шкірки і білих прожилок мандаринові дольки складаємо в чашу блендера. 
 

Подрібнюємо до стану рідкого пюре. 
 

Позбавляємося від кісточок і плівок, перетерши масу через сито. Намагаємося по максимуму вичавити весь мандариновий сік. 
 

З холодильника заздалегідь дістаємо масло - тримаємо при кімнатній температурі до розм'якшення. Податливу масляну масу злегка збиваємо з цукром і сіллю. 
 

Додаємо яйця, знову працюємо міксером. 
 

До олійно-яєчної суміші вливаємо мандариновий сік, слідом кидаємо натерту цедру. 
 

З'єднуємо борошно, розпушувач - просіюємо і поступово вводимо до рідкої масі. Замішуємо тягуче однорідне тісто. 
 

Наповнюємо форму для кексу з виступом по центру, злегка промазав дно і стінки вершковим маслом.
 

Випікаємо в розпеченій духовці близько 40 хвилин при 170 градусах. Обов'язково перевіряємо кекс на сухість, зануривши вглиб м'якушки дерев'яну шпажку. На паличці не повинно залишатися слідів сирого тесту або мокрих крихт.
 

Повністю охолодити, а потім дістаємо випічку з форми.
 

Довільно прикрашаємо, наприклад, присипаємо пудрою або доповнюємо крихтою шоколаду, ягодами, мандариновими часточками і т.п. 
 

Яскравий і ароматний мандариновий кекс ріжемо на порції і несемо до столу. 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 1493 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024