П`ятниця
22.11.2024
19:54
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/2/90576004.jpg
Оселедець під шубою класична
/_pu/2/04194666.jpg
Салат «Обжорка» з яловичиною
/_pu/0/48991919.jpg
Оякодон (курка по-японськи)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Супи з куркою


Суп з перловкою і куркою

Суп з перловкою на курячому бульйоні - універсальний варіант першої страви для дорослих і дітей. У цьому рецепті будемо використовувати самий стандартний набір спецій і продуктів, який в більшості випадків застосовується при варінні супів з курячого м'яса.

Консистенцію бульйону ви легко можете регулювати на свій розсуд, за бажанням збільшивши або ж зменшивши порцію перлової крупи. Те ж саме стосується і ароматних добавок: вибір спецій завжди залишається за кулінаром!

Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
  • курка (суповий набір) - 300 г;
  • морква - 1 невелика;
  • ріпчаста цибуля - 1 середня головка;
  • перловка - 1/2 склянки;
  • селера (за бажанням) - 1-2 стебла;
  • свіжа зелень (для подачі) - кілька гілочок;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • перець горошком - 3-4 шт .;
  • сіль за смаком.

Суп з перловкою на курячому бульйоні рецепт

Як зварити суп з перловки з куркою


1. Курячий набір заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Перший відвар зливаємо, щоб позбутися від шкідливих речовин, найчастіше містяться в курячому м'ясі, а також знизити калорійність страви. Знову заливаємо курку водою і кип'ятимо повторно. У кипляче рідина занурюємо цілком очищену цибулину разом з лавровим листом і горошинами перцю. 
 

2. Слідом опускаємо в каструлю селеру. Подрібнювати стебла рослини не потрібно - в кінці приготування ми видалимо їх з каструлі. В даному випадку селера застосовується для посилення приємного аромату і смаку бульйону. 
 

3. Далі відправляємо в суп перловку, яку попередньо замочуємо в холодній воді (приблизно за 3-4 години до початку варіння супу). Якщо немає часу замочувати крупу, можна відварити її до напівготовності в іншій каструлі, а потім, слив рідина, додати до курячого супу. 
 

4. Варимо бульйон до розм'якшення перловки (близько півгодини). Хвилин через 15 після додавання крупи завантажуємо в суп моркву, нарізану невеликими кубиками. 
 

5. За 3-5 хвилин до закінчення варіння кидаємо сіль і витягаємо з відвару все допоміжні компоненти, які вже віддали бульйону свій смак і аромат - стебла селери, цибулю, листи лавра. Готовий суп з перловкою на курячому бульйоні розливаємо по тарілках і подаємо гарячим! Не забуваємо про зелені! 
 

Смачного!



Категорія: Супи з куркою | Додав: 22.03.2018
Переглядів: 1299 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024