Домашня кухня
Оселедець під шубою класична |
Салат «Обжорка» з яловичиною |
Оякодон (курка по-японськи) |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Суп з перловкою і куркою
Суп з перловкою на курячому бульйоні - універсальний варіант першої страви для дорослих і дітей. У цьому рецепті будемо використовувати самий стандартний набір спецій і продуктів, який в більшості випадків застосовується при варінні супів з курячого м'яса.
Консистенцію бульйону ви легко можете регулювати на свій розсуд, за бажанням збільшивши або ж зменшивши порцію перлової крупи. Те ж саме стосується і ароматних добавок: вибір спецій завжди залишається за кулінаром!
Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
- курка (суповий набір) - 300 г;
- морква - 1 невелика;
- ріпчаста цибуля - 1 середня головка;
- перловка - 1/2 склянки;
- селера (за бажанням) - 1-2 стебла;
- свіжа зелень (для подачі) - кілька гілочок;
- лавровий лист - 1-2 шт .;
- перець горошком - 3-4 шт .;
- сіль за смаком.
Суп з перловкою на курячому бульйоні рецепт
Як зварити суп з перловки з куркою
1. Курячий набір заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Перший відвар зливаємо, щоб позбутися від шкідливих речовин, найчастіше містяться в курячому м'ясі, а також знизити калорійність страви. Знову заливаємо курку водою і кип'ятимо повторно. У кипляче рідина занурюємо цілком очищену цибулину разом з лавровим листом і горошинами перцю.
2. Слідом опускаємо в каструлю селеру. Подрібнювати стебла рослини не потрібно - в кінці приготування ми видалимо їх з каструлі. В даному випадку селера застосовується для посилення приємного аромату і смаку бульйону.
3. Далі відправляємо в суп перловку, яку попередньо замочуємо в холодній воді (приблизно за 3-4 години до початку варіння супу). Якщо немає часу замочувати крупу, можна відварити її до напівготовності в іншій каструлі, а потім, слив рідина, додати до курячого супу.
4. Варимо бульйон до розм'якшення перловки (близько півгодини). Хвилин через 15 після додавання крупи завантажуємо в суп моркву, нарізану невеликими кубиками.
5. За 3-5 хвилин до закінчення варіння кидаємо сіль і витягаємо з відвару все допоміжні компоненти, які вже віддали бульйону свій смак і аромат - стебла селери, цибулю, листи лавра. Готовий суп з перловкою на курячому бульйоні розливаємо по тарілках і подаємо гарячим! Не забуваємо про зелені!
Смачного!
|
Категорія: Супи з куркою | Додав: 22.03.2018
|
Переглядів: 1299
| Рейтинг: 0.0/0 |
|