Понеділок
25.11.2024
19:58
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/37933381.jpg
Салат «Мімоза» класичний
/_pu/1/29601445.jpg
Стегенця з карамельною скоринкою в духовці
/_pu/0/31615237.jpg
Класичний бігус з м'ясом і капустою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Бісквітний пиріг зі сметаною

Бісквітний пиріг, приготований за цим рецептом, є чудовою альтернативою трудомістким тортам. Тут немає ніякого складного крему, помпезного декору, та й тісто для бісквіта використовується саме елементарне. Однак готовий десерт виходить настільки апетитним і привабливим, що цілком гідний уваги навіть на святковому застіллі.

Для соковитості і ніжного смаку доповнимо м'якуш бісквітного пирога сметаною і консервованими персиками, які, до речі, при бажанні можна замінити шматочками ананасів, вишнею або іншими ягодами / фруктами на ваш розсуд. Головне, щоб вибрані добавки були досить соковитими і добре поєднувалися зі сметаною начинкою.
 
Складові:
  • яйця - 4 шт .;
  • борошно - 150 г;
  • цукор - 140 г;
  • розпушувач тесту - 1/2 ч. ложки;
  • ванільний цукор - 10 г.

Для начинки:
  • сметана 20% - 200 г;
  • цукор - 50 г;
  • персики консервовані - 5-6 половинок.

Для оформлення:
  • цукрова пудра - 1-2 ст. ложки.


Бісквітний пиріг рецепт з фото

Як приготувати бісквітний пиріг з персиками

1. Цукор (і ванільний, і звичайний) з'єднуємо з яйцями. Збиваємо міксером на середній швидкості протягом приблизно 4-5 хвилин. Добиваємося помітного загустіння і збільшення обсягу цукрово-яєчної суміші. 
 

2. Борошно і розпушувач перемішуємо і частинами (в 3-4 заходу) просіюємо до яєць. Кожен раз перемішуємо тісто знизу вгору до однорідної текстури. 
 

3. Дно форми для випікання діаметром 22 см прокладаємо пергаментом, стінки трохи натираємо маслом. Наповнюємо ємність вузькому тестом, ставимо в прогріту до 180 градусів піч. 
 

4. Випікаємо бісквіт приблизно 25-30 хвилин (готовність перевіряємо, опустивши в тісто сірник або зубочистку). Остужаем випічку і потім витягуємо з форми. 
 

5. Зрізаємо тонку верхівку бісквіта. З нижньої частини витягаємо м'якуш, залишаємо дно і бічні сторони. 
 

Як приготувати начинку для бісквітного пирога

6. Сметану збиваємо з цукром. Працюємо міксером до отримання однорідної маси і зникнення цукрових крупинок. 
 

7. М'якуш бісквіта поділяємо на шматочки невеликого розміру і завантажуємо до сметани. Розмішуємо.
 

8. Половину персиків нарізаємо тонкими часточками і додаємо до сметанно-бісквітної маси. Для соковитості вливаємо 2 ст. ложки сиропу від персиків. Перемішуємо складові начинки. 
 

Як сформувати бісквітний пиріг

9. Підготовлену раніше бісквітну «кошик» просочуємо персиковим сиропом (приблизно 2-3 ст. Ложки). Далі, трамбуючи, заповнюємо її сметанному сумішшю. Розрівнюємо. 
 

10. Половину персиків нарізаємо часточками або будь-якими довільними шматочками і викладаємо зверху на сметанним начинку. Зрізану верхівку бісквіта ріжемо дрібними кубиками і розподіляємо по пирогу, заповнюючи проміжки між персиками. 
 

11. Завершальним штрихом оформляємо десерт просіяного цукровою пудрою. У тривалій просочення цей бісквітний пиріг не потребує, але все ж бажано перед подачею дозволити йому хоча б трохи охолодитися в холодильнику. 
 

12. От і все! Заварюємо чай і приступаємо до дегустації десерту! Бісквітний пиріг з персиками і сметаною готовий! 
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 933 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024