Домашня кухня
Салат з гарбуза з яблуком |
Салат «Собака» на Новий рік |
Спрінг роли з креветками і овочами |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Бананові мафіни
Бананові мафіни мають пористий, трохи вологий м'якуш, грунтовно насичений ароматом і смаком тропічних плодів. Легка, невагома, пофарбована темними фруктовими волокнами випічка прекрасно поєднується з будь-якими напоями. Як акомпанементу годяться як міцну каву, чай, так і молоко, компоти, соки, легкі безалкогольні коктейлі. Готові вироби можна обсипати цукровою пудрою, прикрасити збитими вершками і т.п. Але і без декору ця скромна і непомітна на вигляд випічка виходить дуже смачною, ніжною, насичено-бананової і ароматною.
Складнощів в рецепті немає. Заміс тесту швидко виробляється ручним віночком, не потрібно ніякої вистоювання, довгого і ретельного збивання, тривалого випікання і т.п. Для отримання смачних, ідеальних маффинов досить лише уважно слідувати технології, дотримуючись пропорції і черговість закладання продуктів. Бананова «нота» впевнено проявляє себе в десерті - випічка володіє досить вираженим смаком, тому тут краще обійтися без добавок у вигляді шоколаду, горіхів, сухофруктів, цедри і т.п. Звичайно, при бажанні можна завантажити в тісто ці компоненти, але зовсім трохи, щоб вони делікатно доповнювали, а не перебивали головний інгредієнт.
Складові:
- банани - 200 г очищених (2 невеликих);
- яйце - 1 шт .;
- борошно - 100 г;
- сіль - пучку;
- розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
- вершкове масло - 40 г;
- цукор - 80 г;
- ванільний цукор - 1 ч. ложка.
Бананові мафіни рецепт з фото
Очищені банани пюріруем блендером або ретельно розминаємо товкачем до однорідної «кашки». Найбільш смачними маффіни виходять з м'якими, насиченими, повністю дозрілими і навіть злегка потемніли бананами. Незрілі плоди зі щільною м'якоттю краще відкласти для іншого рецепта або залишити дозрівати.
Вершкове масло розпускаємо на вогні або в мікрохвильовій печі до рідкого стану. Остужаем до кімнатної температури і потім додаємо до банановому пюре. Слідом вбиваємо яйце.
Розмішуємо масу ручним віночком - міксер для замішування тіста на маффіни не буде потрібно.
В іншій мисці з'єднуємо всі сухі складові рецепту - просіяне з розпушувачем борошно, сіль, звичайний і ароматизований (ванільний) цукор. Перемішуємо.
Додаємо суміш сухих компонентів до вологого банановому пюре. Розмішуємо круговими рухами віночка, розчиняючи сухі борошняні згустки (довго заважати таке тісто не рекомендується). Маса виходить не сильно густий - липкою, тягучою, легко спадає з ложки. В'язке бананове пюре дозволяє використовувати менше борошна, ніж в стандартних мафіни - забивати тісто і робити його занадто щільним, збільшуючи норму борошна, не потрібно.
Відразу після замісу розподіляємо тісто по чуть промасленим формочках. Зручно використовувати силіконові ємності, з них легко витягувати готові вироби - маффіни легко відокремлюються від стінок, не прилипають і не рвуться, що помітно спрощує роботу. Наповнюємо ємності борошняної масою трохи нижче верхньої межі - залишаємо вільне місце, адже в процесі випікання маффіни злегка піднімуться. Тесту, замішаного за рецептом, вистачить на 7-9 маленьких форм.
Випікаємо в прогрітій духовці (180 градусів) 20-25 хвилин. Дерев'яною шпажкою або зубочисткою проколюємо м'якуш, щоб перевірити готовність. Переконавшись, що на паличці не залишається сирого тесту, дістаємо вироби.
Остужаем маффіни в формах, потім витягуємо з силіконових заглиблень. У розломі добре видно структуру випічки - часті отвори роблять м'якуш «повітряним», пружинистим, схожим на м'яку губку.
Бананові мафіни готові! Смачного!
|
Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
|
Переглядів: 1673
| Рейтинг: 0.0/0 |
|