Середа
24.04.2024
03:35
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/56549605.jpg
Королівська ватрушка
/_pu/2/14879787.jpg
Пиріг-равлик з листкового тіста (з сиром і шинкою)
/_pu/0/56482784.jpg
Курячий шашлик в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Баклажани, запечені з помідорами і сиром

У розпал овочевого сезону готуємо просте блюдо для буднів або святкових подій - баклажани, запечені з помідорами і сиром. Цей соковитий, ароматний і смачний мікс можна їсти хоч гарячим, хоч холодним, як гарнір або як самостійну закуску.

У рецепті кружечки помідорів укладаються на баклажани і запікаються під сиром, але за бажанням можна викласти овочі по спіралі в один шар подібно Рататую . У будь-якому випадку в духовці овочі благополучно розм'якшуються, просочуються «спокусливим», що викликає апетит запахом часнику і відмінно гармонують з сирною скоринкою.
 
Складові:
  • баклажани - 500 г;
  • помідори - 400 г;
  • сметана або майонез - 4-5 ст. ложок;
  • часник - 2-3 зубці;
  • сир - 100 г;
  • сіль, перець - за смаком.


Запечені баклажани з помідорами і сиром рецепт

1. Промиті баклажани ріжемо кружальцями завтовшки близько 1 см (не більш). Посипаємо нарізку сіллю, складаємо в миску, перемішуємо. Ми залишаємо на 20-30 хвилин - з соком, що виділився баклажани випустять гіркоту. 
 

2. Сир тремо дрібною стружкою. 
 

3. Помідори нарізаємо гострим ножем на тонкі кружальця. 
 

4. Справжньому баклажани ретельно обполіскувати під струменем води - змиваємо залишки солі. Обсушивши, викладаємо нарізку на деко, злегка перчимо, солимо. За бажанням баклажани можна попередньо обсмажити, але це зовсім не обов'язково. 
 

5. Сметану або майонез змішуємо з часниковими зубцями, вичавленим через прес. Змащуємо баклажани цим простим соусом. 
 

6. Зверху викладаємо помідори, злегка солимо. Бажано, щоб кружечки баклажанів і томатів приблизно збігалися за розміром, тоді блюдо вийде акуратним і презентабельним. 
 

7. Густо покриваємо помідори сирної стружкою. 
 

8. Відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 30-35 хвилин (до розм'якшення баклажанів).
 

9. При подачі можна доповнити блюдо соковитою зеленню. Баклажани, запечені з помідорами і сиром, готові! 
 

Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 602 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024