Домашня кухня
Королівська ватрушка |
Пиріг-равлик з листкового тіста (з сиром і шинкою) |
Курячий шашлик в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Баклажани, запечені з помідорами і сиром
У розпал овочевого сезону готуємо просте блюдо для буднів або святкових подій - баклажани, запечені з помідорами і сиром. Цей соковитий, ароматний і смачний мікс можна їсти хоч гарячим, хоч холодним, як гарнір або як самостійну закуску.
У рецепті кружечки помідорів укладаються на баклажани і запікаються під сиром, але за бажанням можна викласти овочі по спіралі в один шар подібно Рататую . У будь-якому випадку в духовці овочі благополучно розм'якшуються, просочуються «спокусливим», що викликає апетит запахом часнику і відмінно гармонують з сирною скоринкою.
Складові:
- баклажани - 500 г;
- помідори - 400 г;
- сметана або майонез - 4-5 ст. ложок;
- часник - 2-3 зубці;
- сир - 100 г;
- сіль, перець - за смаком.
Запечені баклажани з помідорами і сиром рецепт
1. Промиті баклажани ріжемо кружальцями завтовшки близько 1 см (не більш). Посипаємо нарізку сіллю, складаємо в миску, перемішуємо. Ми залишаємо на 20-30 хвилин - з соком, що виділився баклажани випустять гіркоту.
2. Сир тремо дрібною стружкою.
3. Помідори нарізаємо гострим ножем на тонкі кружальця.
4. Справжньому баклажани ретельно обполіскувати під струменем води - змиваємо залишки солі. Обсушивши, викладаємо нарізку на деко, злегка перчимо, солимо. За бажанням баклажани можна попередньо обсмажити, але це зовсім не обов'язково.
5. Сметану або майонез змішуємо з часниковими зубцями, вичавленим через прес. Змащуємо баклажани цим простим соусом.
6. Зверху викладаємо помідори, злегка солимо. Бажано, щоб кружечки баклажанів і томатів приблизно збігалися за розміром, тоді блюдо вийде акуратним і презентабельним.
7. Густо покриваємо помідори сирної стружкою.
8. Відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 30-35 хвилин (до розм'якшення баклажанів).
9. При подачі можна доповнити блюдо соковитою зеленню. Баклажани, запечені з помідорами і сиром, готові!
Смачного!
|
Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
|
Переглядів: 602
| Рейтинг: 0.0/0 |
|