Неділя
16.06.2019
23:45
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Вареники з вишньою

Наш детальний рецепт з фото вареників з вишнею нагадає досвідченим і підкаже початківцям кулінарам нюанси приготування цього чудового блюда. Сьогодні віддамо перевагу заварному тесту - воно володіє м'якою і пластичною текстурою, максимально піддатливо при розкочування, але при цьому добре тримає форму і не рветься при варінні.

Апетитні і улюблені багатьма вареники з вишнею можна приготувати в будь-який час року! У літній сезон віддаємо перевагу свіжої ягоді, а взимку впевнено замінюємо її замороженою.
 
Складові:

Для тесту:
  • борошно - 500-800 г (скільки візьме тісто);
  • окріп - 300 мл;
  • яйце - 1 шт .;
  • рослинне масло - 3 ст. ложки.

Для начинки:
  • вишня без кісточок (свіжа або заморожена) - близько 800 г;
  • цукор - 150-200 г (або за смаком).


Вареники з вишнею рецепт з фото крок за кроком

Як зробити заварне тісто для вареників з вишнею

1. Через дрібне сито просіваємо півтори склянки борошна. Робимо невелике заглиблення і вливаємо будь-яку рослинну олію з нейтральним ароматом. 
 

2. Слідом вливаємо окріп і акуратно, щоб не обпектися, перемішуємо складу ложкою до отримання максимальної однорідності. Дозволяємо масі злегка подостить протягом 3-5 хвилин. 
 

3. В окремому посуді злегка збиваємо виделкою сире яйце, об'єднуючи білок і жовток. Переливаємо яєчну суміш до борошняної, старанно вимішуємо. 
 

4. До отриманого клейкому складу порціями підсипає борошно і приступаємо до замісу вручну. Заварне тісто для вареників досить швидко набуває потрібну консистенцію, стає ніжним і пластичним. Муки у вас може піти як більше, так і менше, ніж зазначено в списку інгредієнтів. Тут багато що залежить від її якості та вмісту клейковини. Орієнтуємося за станом заварного тесту - коли воно перестане липнути до долонь, борошна досить! 
 

5. Даємо тісту півгодини відпочинку, накривши його вологим рушником. Через зазначений час відокремлюємо від тесту невелику частину і розгортаємо в тонкий пласт. Будь-яким круглим шаблоном вирізаємо заготовки для вареників. 
 

6. Для начинки свіжу або заморожену вишню змішуємо з цукровим піском (в попередньої розморожуванні ягід немає необхідності). 
 

7. Викладаємо на кожен коржик тесту вишневий наповнювач. 
 

8. Пальці обмакиваем в борошні і скріплюємо протилежні краї коржів, ховаючи солодку начинку. Працюємо дуже швидко, так як незабаром ягода пустить сік і впоратися з ліпленням буде складно! В результаті отримуємо вироби у формі півмісяця. Для надійності і кращої склейки на місці скріплення стиків плетемо своєрідну косичку. Тепер наші напівфабрикати можна прибирати на зберігання в морозильну камеру або ж відразу відправляти в окріп. 
 

Як варити вареники з вишнею

9. У киплячу воду кидаємо дрібку солі, а слідом завантажуємо наші вареники. Акуратно перемішуємо, щоб напівфабрикати не прилипли до дна каструлі. Варимо вироби на середньому вогні. Вважається, що після спливання на поверхню вареники потрібно тримати в окропі всього 2-3 хвилини. Однак краще довіритися власним відчуттям і просто спробувати один вареник, щоб переконатися в готовності. 
 

10. Готові вареники з вишнею витягаємо з каструлі шумівкою. За бажанням присипаємо блюдо цукровим піском. Можна доповнити вареники з вишнею сметаною або фруктовим сиропом, прикрасити листочками м'яти або ягодами. 
 

Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 79 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019