Понеділок
25.11.2024
10:16
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/35634755.jpg
Смажений рис по-тайськи
/_pu/0/79012048.jpg
Бефстроганов з яловичини
/_pu/2/97976475.jpg
Салат «Гніздо глухаря»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Соте з баклажанів і кабачків

Соте - поширене блюдо, яке готується за особливою технологією, а саме методом струшування овочів при їх обсмажуванні (в перекладі sauter якраз таки і позначає «стрибати», «скакати»). Вважається, що при такій технології інгредієнти зберігають весь сік і обсмажуються максимально рівномірно.

Однак ми зовсім не наполягаємо, щоб ви провели тривалі годинник на кухні, практикуючись в цьому може бути нескладному, але тим не менше вимагає досвіду методі. У домашніх умовах готувати соте з баклажанів і кабачків можна і більш звичним для нас способом, а саме перемішуванням овочів звичайної лопаткою.
 
Інгредієнти у розрахунку на 2-3 порції:
  • баклажани - 1-2 шт .;
  • кабачок - 1 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт .;
  • морква - 1-2 шт .;
  • болгарський перець - 1 шт .;
  • свіжі помідори - 2 шт .;
  • томатна паста - 1 ст. ложка (за бажанням);
  • перець чилі - ½ стручка (за бажанням);
  • рослинне масло (рафінована) - 1-2 ст. ложки;
  • сіль / пряні трави - за смаком.


Овочеве соте з баклажанів рецепт з фото

Як приготувати соте з кабачків і баклажанів

1. Промиті баклажани і кабачок шаткуємо рівними невеликими кубиками, викладаємо на розпечену промаслений поверхню сковороди. Витримуємо на сильному вогні, помішуючи. Щоб позбавити баклажани від гіркоти, бажано попередньо обсипати їх крупною сіллю, почекати хвилин 10, після чого ретельно промити і віджати. 
 

2. Хвилин через 5-7 закладаємо до розм'якшеним овочам солодкий перець, попередньо очищений від насіння і нашатковану кубиками. Одночасно додаємо порубаний лук і нарізану дрібними скибочками моркву. Продовжуємо жарку на сильному вогні, не забуваючи перемішувати. Але якщо вже хочете слідувати всім правилам, можете потренуватися струшувати овочі. 
 

3. Як тільки овочева суміш почне зарумяніваться, зменшуємо температуру до мінімуму і накриваємо сковорідку кришкою, тушкуємо 10 хвилин. Паралельно підготуємо помідори, а саме видалимо тонку шкірку. Для цього заливаємо томати окропом і вичікуємо кілька хвилин, після чого відразу промиваємо крижаною водою і знімаємо м'яку шкірку.
 

4. Дрібно нарізавши, завантажуємо м'якоть соковитих помідорів до тушкованого овочевого «асорті». За бажанням для посилення смакових відтінків додаємо ложку томатної пасти і дрібно порубаний пекучий чилі. Змішавши, продовжуємо томити соте на мінімальному вогні під щільно закритою кришкою ще 10-15 хвилин. 
 

5. За 5 хвилин до готовності обсипає блюдо пряними травами і кидаємо сіль. Останній раз перемішуємо. 
 

6. Готове соте можна подавати відразу як гарнір до м'ясних виробів або ж як самостійне овочеве блюдо. Також соте можна консервувати: для цього хвилин за 10 до закінчення готування слід додати 25-30 г столового оцту і, знявши овочі з вогню, розподілити по стерильним банкам, закрити кришками. 
 

Овочеве соте з кабачків і баклажанів повністю готово! Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 584 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024