Четвер
28.03.2024
17:51
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/37105861.jpg
Торт «Колібрі»
/_pu/4/31972016.jpg
Слойки з замороженої вишнею
/_pu/0/92690783.jpg
Курячі ніжки в листковому тісті
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Лазанья вегетаріанська з грибами

Лазанья вегетаріанська з грибами і помідорами - одна з різновидів популярного італійського блюда. М'ясоїдам і любителям ситно поїсти ми вже пропонували приготувати лазанью з фаршем, а сьогоднішній наш рецепт для тих, хто з яких-небудь причин не вживає м'ясо. Завдяки готовим магазинним напівфабрикатів позбавимо себе від зайвого клопоту по замісу тіста, витративши зовсім небагато часу для виготовлення начинки. В результаті отримаємо апетитну овочеву лазанью, забезпечивши повноцінний вечерю.
 

Складові:
  • листи лазаньї - 9 шт .;
  • печериці - 500-600 г;
  • свіжі помідори - 3 шт .;
  • цибулина - 1 велика;
  • часник - 2-3 зубці;
  • рослинне масло - близько 30 мл;
  • молоко - 400 мл;
  • вершкове масло - 40 г (+ 10 г для змащування форми);
  • борошно - 40 г;
  • сир - 50 г;
  • мускатний горіх - пучку;
  • сіль, пряні трави - за смаком.


Лазанья овочева рецепт

Як приготувати лазанью вегетаріанську з грибами

1. Печериці промиваємо проточною водою, позбавляємося від зайвої рідини. Чисті і сухі гриби шаткуємо тонкими пластинами. 
 

2. Видаливши лушпиння, подрібнюємо велику цибулину ножем, обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості разом з очищеними і дрібно порубаними часниковими зубцями. 
 

3. Доводити цибулю до потемніння не потрібно - як тільки він стане м'яким, додаємо печериці, обсмажуючи все разом до повного випаровування вологи, виділеної грибами. За кілька хвилин до закінчення готування посипаємо вміст сковороди сіллю і гарненько перемішуємо. 
 

4. Займемося помідорами. Нам необхідно позбутися від овочевої шкірки і приготувати з соковитою м'якоті томатний соус. Для цього робимо на яскравою шкірці перехресні надрізи, а потім обдаємо помідори окропом, після чого відразу поміщаємо «розпалені» томати в ємність з крижаною водою. Після такої маніпуляції шкірка повинна зніматися досить легко, в іншому випадку слід повторити вищеописані дії знову.
 

5. Овочеву м'якоть нарізаємо шматочками середнього розміру, поміщаємо в гущавину блендера, а потім подрібнюємо до кашоподібного стану. Отримане томатне пюре солимо за смаком, обсипає пряними травами і перемішуємо. 
 

6. Залишилося підготувати тільки популярний соус «Бешамель», що є обов'язковою складовою як м'ясної лазаньї, так і вегетаріанської. Для цього в окремому сотейнику або невеликій каструльці на слабкому вогні розтоплюємо 40 г вершкового масла. Далі додаємо борошно. Безперервно перемішуючи, прогріваємо суміш пару хвилин, після чого прибираємо з вогню. У гарячу олійно-борошняну масу поступово вливаємо охолоджене молоко, енергійно перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
 

7. Повертаємо ємність на плиту. Доводимо молоко до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо молочну суміш, помішуючи, до загустіння. Готовий соус по консистенції повинен нагадувати рідку сметану. Для аромату додаємо в «Бешамель» пучку мускатного горіха, перемішуємо. 
 

8. Прямокутну форму для випічки змащуємо шматочком вершкового масла. На дно укладаємо три листи лазаньї (обов'язково прочитайте інструкцію на упаковці - іноді листи вимагають попередньої варіння).
 

9. Зверху наливаємо порцію білого соусу (приблизно 6-7 ст. Ложок), рівномірно розподіливши по всьому периметру нижнього шару. Далі розсортовувати 1/2 порції печериць, прикриваючи їх 1/2 частиною томатного соусу. 
 

10. Повторюємо шари в такому ж порядку. Останні листи лазаньї заливаємо залишками соусу «Бешамель». 
 

11. Покриваємо нашу багатошарову заготівлю сиром, натертим середньої стружкою, після чого відправляємо напівфабрикат в розпечену до того часу духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів до зарум'янювання скоринки сирної (близько 30 хвилин). 
 

12. Дозволяємо готової страви трохи подостить - так лазанью буде простіше розрізати на порційні шматки. 
 

13. Подаємо як самостійну страву, доповнивши зеленню, свіжими овочами або соліннями. Лазанья вегетаріанська з грибами і помідорами повністю готова! 
 

Приємного вам апетиту!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 453 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024