Домашня кухня
Салат «Міністерський» з яловичиною |
Шоколадне тістечко з апельсином |
Суп курячий з вермішеллю |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Картопля решті з грибним соусом
Картопля решті - популярне швейцарське страву, за смаком і за технологією приготування нагадує картопляні оладки або всім відомі деруни , але все ж відрізняється від них. Страва являє собою корж з тертої картоплі, яка обсмажується з двох сторін з додаванням вершкового масла і за бажанням сиру. В результаті картопляна маса виходить дуже смачною, з апетитною рум'яною скоринкою і м'якою, ніжною серединкою.
Таке блюдо можна подавати як гарнір до м'яса, птиці або риби, а можна їсти окремо, доповнивши сметаною або будь заправкою. У нашому рецепті решті доповнюється простим вершково-грибним соусом.
Складові:
- картопля - 600 г;
- рослинне масло - 2 ст. ложки;
- вершкове масло - 50 г;
- сир - 50 г;
- сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
- печериці свіжі - 100 г;
- вершки 20% - 200 мл;
- часник - 1 зубчик;
- вершкове масло - 20 г;
- борошно - 1 ч. ложка;
- цибуля ріпчаста - ½ шт .;
- сіль за смаком.
Решті рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати картоплю решті з грибним соусом
1. Спочатку приготуємо грибний соус для решті. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо дрібно порубаний лук. Помішуючи, смажимо до легкої золотистої.
2. Печериці ріжемо дрібними шматочками, завантажуємо до цибулі. Смажимо на середньому вогні до зарум'янювання грибний нарізки. Потім посипаємо вміст сковороди сіллю і перцем. Видавлюємо невеликий зубчик часнику.
3. Додаємо борошно і відразу вливаємо вершки. Помішуючи, прогріваємо вершково-грибну суміш на малому вогні до легкого загустіння. Чи не допускаємо активного кипіння соусу - від цього вершки можуть згорнутися! В кінці знімаємо пробу - якщо необхідно, можна ще трохи посолити / поперчити. Готовий соус можна подавати як теплим, так і повністю охолодженим.
4. Тепер займемося основною стравою - готуємо картопля решті. Насамперед промиваємо і очищаємо картопляні бульби. Заливаємо водою і відварюємо до готовності (якщо картоплини великі, попередньо розрізаємо на половинки). Час варіння повністю залежить від конкретного сорту картоплі, тому періодично перевіряємо готовність. Перетравлювати картопля не потрібно - він повинен вийти м'яким, легко проколюватися ножем, але при цьому не розвалюватися і залишатися цілісним.
5. Злив воду і повністю остудити, натираємо картоплю на крупній тертці.
6. Сир теж натираємо крупно і додаємо до картопляної маси, перемішуємо.
7. Холодне вершкове масло нарізаємо пластинами.
8. Для приготування решті вибираємо толстодонную сковороду діаметром 24 см або трохи менше. На дно наливаємо рослинне масло і додаємо приблизно третю частину масляних пластин, ретельно розігріваємо. Потім викладаємо половину сирно-картопляної суміші, розсортовувати рівномірно. Зверху розподіляємо половину залишився вершкового масла, солимо.
9. Далі викладаємо залишки картопляної маси, розрівнюємо і ретельно утрамбовують. Додаємо залишки масла. Смажимо на середньому вогні 5-6 хвилин (до зарум'янювання нижньої сторони).
10. Тепер нам необхідно перевернути картопляну корж на іншу сторону. Для цього накриваємо сковорідку кришкою або великою тарілкою і різко перевертаємо (краще все це робити над раковиною, так як можуть стікати залишки масла). Зрушуємо корж назад на сковороду - тепер підрум'янена скоринка виявиться зверху. Якщо решті десь трохи поламалося або втратило форму - нічого страшного! Розрівнюємо масу і придавлюємо лопаткою, смажимо ще 5-6 хвилин.
11. Готову картоплю решті нарізаємо на порції і подаємо гарячим, доповнивши вершково-грибним соусом. Виходить дуже апетитне блюдо з зарум'яненим скоринкою зовні і дуже м'якою текстурою всередині.
Картопля решті готовий! Смачного!
|
Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
|
Переглядів: 536
| Рейтинг: 0.0/0 |
|