Вівторок
16.04.2024
20:47
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/72002349.jpg
Суп з плавленим сиром і курячими грудками
/_pu/0/15557078.jpg
Спагетті болоньєзе
/_pu/0/64480066.jpg
Класичний борщ з м'ясом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Рататуй в духовці

Рататуй - овочеве блюдо, яке здобуло популярність після виходу мультфільму з однойменною назвою. Головними складовими рецепту є баклажани, свіжі помідори і кабачки. Овочі готуються в томатному соусі, завдяки чому розм'якшуються, вдосталь просочуються соком і ароматом.

У популярному мультфільмі представлена ​​авторська сервіровка рататуя, при якій інгредієнти нарізаються однаковими кружальцями і викладаються по колу. Сьогодні ми відтворимо цей спосіб подачі і приготуємо в духовці гучний овочевий рататуй - рецепт з фото покроково полегшить наше завдання!
 
Складові: 
  • баклажани - 2 шт .;
  • кабачки - 1-2 шт .;
  • свіжі помідори - 3-4 шт .;
  • часник - 2-3 зубці;
  • рослинне масло - 5 ст. ложок;
  • суміш пряних трав (базилік, чебрець і т.д.) - 1/2 ч. ложки;
  • свіжа петрушка - за смаком;
  • сіль, перець - за смаком.

Для соусу:
  • свіжі помідори - 0,5 кг;
  • цибулина - 1 шт .;
  • болгарський перець - 2 шт .;
  • перець чилі (за бажанням) - ½ шт .;
  • рослинне масло - 1-2 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.


Рататуй рецепт з фото крок за кроком в духовці (класичний рецепт)

Як приготувати соус для рататуя

1. Почнемо з соусу для рататуя. Зрізавши плодоніжки, а також вичистивши все насіння і видаливши м'які перегородки, поміщаємо болгарські перці в духову піч. Витримуємо при температурі 220 градусів близько 30 хвилин. Коли овочева шкірка почне темніти, витягаємо форму з духовки. 
 

2. Відразу ж поміщаємо розпалені перці в целофановий пакет, щоб вони пропарились і розм'якшилися. 
 

3. Помідори очищаємо від шкірки. Для цього робимо надрізи на шкірці, заливаємо томати окропом і залишаємо хвилин на 5, потім промиваємо холодною водою. Після таких дій розм'якшення шкурка зніметься дуже легко. 
 

4. Очищені томати, вирізавши плодоніжку, шаткуємо дрібними кубиками. 
 

5. У сотейнику або невеликому ковші, додавши 1-2 ложки рослинної олії, пасеруємо до м'якості дрібно порубаний лук. Слідом додаємо томати і за бажанням подрібнений пекучий чилі. Тушкуємо все разом близько 10 хвилин.
 

6. Подост солодкі перці, дрібно порізавши, закладаємо до томатної масі. Посипаємо овочеву суміш сіллю, додаємо посічену петрушку. Для посилення смакових відтінків можна додати в соус ложку томатної пасти або ж кетчупу, але це необов'язково. Продовжуємо тримати суміш на вогні ще хвилин 5.
 

Як запекти рататуй в духовці

7. Кабачки, баклажани і помідори, промивши і обсушити, нарізати тонкими кружечками. Щоб позбутися від гіркоти, нарізані баклажани посипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 10, після чого промиваємо. 
 

8. Приготований соус викладаємо рівним шаром в круглу жаростійкий посуд. Зверху, чергуючи, викладаємо по колу овочеву нарізку. Злегка присипаємо сіллю / перцем. 
 

9. Окремо з'єднуємо рослинне масло (5 ст. Ложок), порубаний дрібно часник і суміш пряних трав. Розмішуємо. 
 

10. Змащуємо овочеве асорті ароматним маслом. Прикривши листом фольги, відправляємо форму в розпечену духовку. Запікаємо близько години, підтримуючи температуру на позначці 180 градусів. 
 

11. Потім знімаємо лист фольги і підрум'янюємо овочі протягом 30 хвилин. Діставши з духовки, доповнюємо рататуй свіжою зеленню. 
 

12. Подаємо овочі теплими укупі з томатним соусом, в якому вони готувалися. 
 

Рататуй в духовці готовий! Приступаємо до дегустації популярного страви. Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 448 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024