Домашня кухня
Соте з баклажанів і кабачків |
Олів'є з сьомгою і свіжим огірком |
Профітролі з заварним кремом |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Суп гуляш по-угорськи
Що поєднує одночасно перше і друге блюдо, суп гуляш по-угорськи з яловичиною та овочами виходить поживним і смачним. В цілому рецепт складається з декількох простих кулінарних прийомів: спочатку на маслі обсмажується цибуля, потім для додання яскравого відтінку додається паприка, далі йде м'ясо і поступово вводяться інші інгредієнти.
Ця страва відрізняється від звичного для нас «домашнього» гуляшу в першу чергу своїм складом, адже крім м'яса тут присутній картопля. Також різниця є і в сервіровці: угорський суп-гуляш традиційно подається разом з чипетке (шматочками тіста).
Складові:
- м'якоть яловичини - 600-700 г;
- картопля - 500-600 г;
- болгарський перець - 1 шт .;
- часник - 2 зубці;
- свіжі помідори (за бажанням) - 1-2 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- мелена паприка - 2 ст. ложки;
- сіль, спеції - за смаком;
- рослинне масло - близько 50 мл.
Для чипетке:
- яйце - 1 шт .;
- сіль - пучку;
- борошно - близько 80 г.
Суп гуляш по-угорськи з яловичини рецепт
Як приготувати класичний угорський гуляш
1. Дно об'ємної толстодонной каструлі покриваємо тонким шаром рослинного масла, розігріваємо. Викладаємо очищений від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю. Помішуючи, обсмажуємо на помірному вогні 3-5 хвилин.
2. Зменшуємо вогонь, всипаємо відразу всю дозування меленої солодкої паприки (не спитайте з гострим червоним перцем!), Перемішуємо.
3. Додаємо до забарвити в яскравий відтінок маслу м'якоть яловичини, заздалегідь промиту і нарізану кубиками близько 2 см. Помішуючи, обсмажуємо м'ясо на сильному вогні до легкого зарум'янювання.
4. Далі вливаємо в каструлю 1,5-2 склянки окропу і, накривши кришкою, тушкуємо яловичину на слабкому вогні до розм'якшення волокон (приблизно 1-1,5 години). Не забуваємо періодично помішувати м'ясо, при необхідності підливати воду. Коли яловичина стане м'якою, додаємо очищений і нарізаний рівними кубиками картоплю.
5. Через 3-5 хвилин завантажуємо очищений від насіння і нарізаний квадратними шматочками перець.
6. Слідом - нашатковану невеликими скибочками помідор.
7. Перемішуємо м'ясо з овочами, підливати окріп так, щоб складові страви виявилися повністю покриті рідиною. Продовжуємо готувати суп гуляш по-угорськи на слабкому вогні до м'якості картоплі (приблизно 15-25 хвилин). За кілька хвилин до закінчення готування кидаємо сіль, улюблені спеції і видавлюємо часник.
8. Так як суп гуляш по-угорськи традиційно подається з чипетке або, простіше кажучи, невеликими шматочками тіста, займемося їх приготуванням. Яйце злегка збиваємо виделкою, додавши дрібку солі. Невеликими порціями вводимо борошно, замішуючи тісто.
9. В окремій каструлі доводимо просту воду до бурхливого кипіння. Від тесту відщипуємо маленькі шматочки і кидаємо в киплячу рідину. Чекаємо їх спливання, після чого варимо наші «галушки» 3-5 хвилин.
10. Густий суп гуляш по-угорськи розливаємо по сервірувальним тарілках, додавши в кожну порцію чипетке. Подаємо страву відразу ж!
Апетитний суп гуляш по-угорськи з яловичиною та овочами виходить настільки ситним, що друге тут вже не потрібно! Смачного!
|
Категорія: М'ясні супи | Додав: 23.03.2018
|
Переглядів: 649
| Рейтинг: 0.0/0 |
|