Домашня кухня
Смажена сьомга на сковороді |
Соус для салату Цезар з анчоусами |
Салат «Кавунова долька» |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Сирний пиріг на листковому тісті
Пиріг з листкового тіста хороший своєю простотою і швидкістю приготування. Весь процес зводиться до формування нескладної начинки, адже тісто використовується вже заздалегідь приготоване або покупне. Пропонуємо вашій увазі варіант швидкої, але при цьому апетитною і ситної випічки з сиром, яку можна використовувати або як самостійну страву, або як доповнення до основного прийому їжі.
Отже, сьогодні робимо ледачий сирний пиріг з листкового тіста. Готова основа і елементарна начинка - що може бути простіше?!
Складові:
- сир - 350-400 г;
- листкове тісто (дріжджове) - 300 г;
- яєчний жовток (для змащування тіста) - 1 шт.;
- сметана або майонез - 4-5 ст. ложок.
Сирний пиріг з листкового тіста рецепт
1. Так як тісто ми використовуємо вже готове, починаємо з начинки. Натираємо на крупній тертці всю порцію сиру. В даному випадку для пирога підійде будь-який сир, головне, щоб він був не сильно солоний.
2. Перекладаємо сирну масу в зручну посуд, додаємо сметану / майонез і ретельно вимішуємо. Начинка повинна стати єдиною і пластичної сумішшю. Якщо маса вийшла розсипчастою і сухуватою, додаємо ще трохи сметани або майонезу.
3. Форму діаметром 20-22 см злегка натираємо маслом або застилає пергаментом. Приступаємо до тесту. Краще вийняти його з морозильної камери з вечора, залишивши на ніч в холодильнику. За допомогою такого способу листкова основа стає максимально «податливою», спрощуючи процес готування. Розморожене тісто розгортаємо в тонкий корж і розподіляємо по формі, залишаючи бортик з боків.
4. На листкову основу майбутнього пирога викладаємо сирну начинку. Розподіляємо рівномірним шаром без просвітів.
5. Борти тесту підгинаємо до начинки і промазуємо сирим жовтком, змішаним з 1 ст. ложкою води, для утворення рум'яної скоринки.
6. Ставимо форму в попередньо розігріту духовку. Випікаємо сирний пиріг з листкового тіста при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин. Готовність визначаємо за освітою золотистого відтінку.
7. Повністю остудивши, витягаємо випічку з форми. Подавати пиріг можна як холодним, так і теплим, злегка підігрів порційні шматочки готової випічки в мікрохвильовій печі.
Сирний пиріг з листкового тіста можна їсти вприкуску з бульйону або в супроводі ароматного чаю / кави. Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 532
| Рейтинг: 0.0/0 |
|