Понеділок
17.06.2019
00:05
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Деруни картопляні

Немає нічого простішого, ніж посмажити ситні і апетитні картопляні деруни! Доповнивши це блюдо сметаною, зеленню або легкими овочевими салатами, ми отримаємо смачний повноцінний обід, приготований досить швидко і без особливих зусиль.

Ми пропонуємо стандартний рецепт дерунів, який за бажанням ви завжди можете доповнити, наприклад, додавши в картопляну масу зелень, гриби, м'ясо або свіжі овочі. А якщо вам сподобається рецепт, рекомендуємо випробувати схоже блюдо - картопляні зрази з фаршем.
 
Складові:
  • картопля - 700 г (приблизно 5-6 бульб середнього розміру);
  • цибуля ріпчаста - 1 велика головка;
  • борошно - 2 ст. ложки;
  • яйце - 1 шт .;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло - близько 100-120 мл.


Деруни картопляні рецепт покроковий з фото

Як зробити картопляні деруни

1. Картопля промиваємо, зрізаємо тонкий шар шкірки. Очищені бульби натираємо дрібною стружкою (можна використовувати терку або спеціальний комбайн). Складаємо отриману масу в глибоку миску, зливаємо виділилася рідина. 
 

2. Цибулину очищаємо, натираємо досить дрібно або максимально подрібнюємо в чаші блендера, а потім відправляємо до картоплі. Виключати з рецепта цибуля не рекомендується, так як він не тільки робить деруни більш соковитими і смачними, але і перешкоджає швидкому потемніння картопляної маси. 
 

3. Слідом вбиваємо сире яйце, кидаємо сіль і перець дрібного помелу за смаком. Додаємо до картопляно-цибулевої масі борошно - 2 ст. ложки буде цілком достатньо. Якщо картопля досить крохмалистий, можна і зовсім обійтися без борошна. 
 

4. Вимішуємо суміш, об'єднуючи компоненти в однорідне «пюре». 
 

5. Прогріваємо сковороду з невеликою порцією масла (приблизно 3-4 ст. Ложки). Викладаємо картопляну суміш у вигляді коржів на розпечену поверхню. Смажимо на середньому вогні близько 2-3 хвилин. Як тільки низ зарум'яниться, перевертаємо коржі і знову чекаємо появи золотистого кольору протягом пари хвилин. 
 

6. Якщо ви сформували досить пишні деруни, бажано ще потомить їх на слабкому вогні, щоб вони не залишилися сируватими всередині. Для цього накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо нагрів і вичікуємо 3-4 хвилини. 
 

7. Аналогічним чином формуємо і смажимо наступну партію коржів, при необхідності підливаючи на поверхню сковороди масло. Подаємо деруни картопляні гарячими в супроводі сметани, зелені, овочів. 
 

Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 92 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019