Понеділок
17.06.2019
00:11
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Картопля смажена з грибами

Картопля смажена з грибами - простий і відносно бюджетний рецепт, що ідеально підходить для буденного меню. До сих пір не існує суворої і однозначно правильної технології приготування цього поширеного страви. Деякі кулінари вважають, що інгредієнти потрібно обсмажувати разом в одному посуді, інші схиляються до думки, що цибуля, картопля і гриби краще готувати в різних ємностях. Прихильників другої версії все-таки більше, тому ми підемо кулінарним радам і будемо смажити основні складові страви окремо один від одного, а з'єднаємо їх в самому кінці, за кілька хвилин до закінчення готування.
 
Складові:
  • картопля - 1 кг;
  • печериці - 500 г;
  • цибулина - 1 велика;
  • нежирна сметана - 100 г;
  • соняшникова олія - близько 50 мл;
  • зелень - невеликий пучок;
  • сіль - за смаком.


Картопля смажена з грибами простий рецепт

Як приготувати картоплю з грибами

1. Цибулину, звільнивши від лушпиння, дрібно шаткуємо, а потім пасеруємо в глибокій сковороді з парою ложок олії до золотистого кольору. М'який і підрум'янений лук перекладаємо в окремий посуд. 
 

2. Так як ми будемо використовувати для смаження печериці, досить просто промити їх водою і обсушити. Для рецепта відмінно підійдуть і лісові гриби, проте в цьому випадку перед смаженням необхідно вимочити їх і відварити, щоб уникнути отруєння! Отже, нарізаємо чисті печериці тонкими пластинами, поміщаємо в звільнилася від цибулі сковороду, при необхідності підлив трохи масла. 
 

3. Помішуючи, готуємо печериці на помірному вогні до повного випаровування вологи. Потім злегка посипаємо вміст сковороди сіллю, додаємо сметану. Все перемішуємо, після чого млоїмо гриби на слабкому вогні ще кілька хвилин. 
 

4. Паралельно, промивши і очистивши, нарізаємо картоплю соломкою, часточками або кружечками. Спосіб нарізки особливого значення не має: головне, щоб все картопляні скибочки були приблизно однакового розміру (товщиною не більше 1 см). Гарненько розігріваємо простору толстодонную сковороду з соняшниковою олією, дозування якого варіюємо з урахуванням особистих переваг. На розпечену поверхню викладаємо картопляну нарізку, смажимо на помірному вогні, періодично помішуючи. 
 

5. Коли картопля зарум'яниться, посипаємо його сіллю, а потім додаємо цибулю та печериці. Акуратно, щоб не перетворити інгредієнти в кашу, перемішуємо, після чого млоїмо на слабкому вогні під щільно закритою кришкою близько 5 хвилин. Прибравши сковороду з вогню, посипаємо свіжоприготовлене блюдо дрібно порубаний зеленню.
 

6. Розсортовувати картоплю з грибами по тарілках і негайно подаємо. Блюдо відмінно гармонує зі свіжою овочевою нарізкою, соліннями або легкими салатами. 
 

М'яка, з золотистою скоринкою смажена картопля укупі з грибами - саме справжня прикраса столу! Приємного вам апетиту!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 74 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019