Вівторок
23.04.2024
16:17
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/20264774.jpg
М'ясо по-французьки в духовці
/_pu/1/24356102.jpg
Морський язик на сковороді
/_pu/4/31972016.jpg
Слойки з замороженої вишнею
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Цвітна капуста в клярі

Цвітна капуста - універсальний продукт, з яким можна придумати безліч різноманітних страв. Її можна відварити, запекти в духовці з сиром , задіяти в приготуванні овочевого рагу і т.д. Але все-таки одним з найпопулярніших рецептів є обсмажування цвітної капусти в клярі, тому сьогодні ми і віддамо перевагу цьому методу.

Готову страву може запросто стати повноцінним гарніром до м'ясних виробів або ж виступати в якості скромною, але при цьому дуже апетитною закуски. Цвітна капуста в клярі за цим рецептом готується всього за півгодини з мінімального набору продуктів, але виходить незмінно смачною!
 
Складові:
  • кольорова капуста - 300 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • борошно - 1 ст. ложка;
  • сіль за смаком;
  • рослинне масло - близько 80 мл.


Цвітна капуста в клярі рецепт з фото

Як приготувати кольорову капусту в клярі

1. Качан капусти розбираємо руками на невеликі шматочки / суцвіття. Відварюємо, додавши в киплячу воду сіль, протягом 7-10 хвилин (до м'якості). 
 

2. Відварені суцвіття відкидаємо на друшляк і відразу ж промиваємо холодною водою. 
 

3. Для клярі сире яйце збиваємо разом з пучкою солі і борошном. Енергійно працюємо віночком, об'єднуючи компоненти в єдину однорідну масу без борошняних грудок.
 

4. Цвітну капусту «купаємо» в клярі, покриваючи кожне суцвіття яєчно-борошняної масою з усіх боків, щоб в процесі обсмажування отримати максимально рівномірну золотисту скориночку. 
 

5. Розігріваємо сковороду, додавши необхідну кількість рослинного масла. Розміщуємо на розпечену поверхню кольорову капусту в клярі і на середньому вогні обсмажуємо з обох сторін. 
 

6. Ступінь підсмажування капусти залежить від особистих переваг - можна дочекатися появи легкого золотистого відтінку і відразу знімати сковороду з вогню або ж отримати досить «засмаглу» корочку, вибір завжди за кулінаром! 
 

7. Готову кольорову капусту в клярі подаємо теплою чи холодною. На додаток до страви можна запропонувати свіжі овочі або зелень. 
 

Також при подачі можна полити капусту нежирною сметаною або обсипати ще гарячі суцвіття сирної стружкою - вийде смачно і цікаво! Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 462 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024