Домашня кухня
М'ясо по-французьки в духовці |
Морський язик на сковороді |
Слойки з замороженої вишнею |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Цвітна капуста в клярі
Цвітна капуста - універсальний продукт, з яким можна придумати безліч різноманітних страв. Її можна відварити, запекти в духовці з сиром , задіяти в приготуванні овочевого рагу і т.д. Але все-таки одним з найпопулярніших рецептів є обсмажування цвітної капусти в клярі, тому сьогодні ми і віддамо перевагу цьому методу.
Готову страву може запросто стати повноцінним гарніром до м'ясних виробів або ж виступати в якості скромною, але при цьому дуже апетитною закуски. Цвітна капуста в клярі за цим рецептом готується всього за півгодини з мінімального набору продуктів, але виходить незмінно смачною!
Складові:
- кольорова капуста - 300 г;
- яйце - 1 шт .;
- борошно - 1 ст. ложка;
- сіль за смаком;
- рослинне масло - близько 80 мл.
Цвітна капуста в клярі рецепт з фото
Як приготувати кольорову капусту в клярі
1. Качан капусти розбираємо руками на невеликі шматочки / суцвіття. Відварюємо, додавши в киплячу воду сіль, протягом 7-10 хвилин (до м'якості).
2. Відварені суцвіття відкидаємо на друшляк і відразу ж промиваємо холодною водою.
3. Для клярі сире яйце збиваємо разом з пучкою солі і борошном. Енергійно працюємо віночком, об'єднуючи компоненти в єдину однорідну масу без борошняних грудок.
4. Цвітну капусту «купаємо» в клярі, покриваючи кожне суцвіття яєчно-борошняної масою з усіх боків, щоб в процесі обсмажування отримати максимально рівномірну золотисту скориночку.
5. Розігріваємо сковороду, додавши необхідну кількість рослинного масла. Розміщуємо на розпечену поверхню кольорову капусту в клярі і на середньому вогні обсмажуємо з обох сторін.
6. Ступінь підсмажування капусти залежить від особистих переваг - можна дочекатися появи легкого золотистого відтінку і відразу знімати сковороду з вогню або ж отримати досить «засмаглу» корочку, вибір завжди за кулінаром!
7. Готову кольорову капусту в клярі подаємо теплою чи холодною. На додаток до страви можна запропонувати свіжі овочі або зелень.
Також при подачі можна полити капусту нежирною сметаною або обсипати ще гарячі суцвіття сирної стружкою - вийде смачно і цікаво! Смачного!
|
Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
|
Переглядів: 462
| Рейтинг: 0.0/0 |
|