Субота
20.04.2024
10:25
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/97848466.jpg
Салат грецький класичний
/_pu/4/56197197.jpg
Кекс «Столичний» з родзинками
/_pu/4/00188981.jpg
Еклери із заварним кремом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Медовий кекс з прянощами

Медовий кекс з прянощами, цукатами та родзинками, покритий шоколадно-сметанною глазур'ю і прикрашений яскравою кондитерської посипкою - зимова святкова випічка, яку можна приурочити до Нового року або Різдва. Високий, пишний, пористий кекс з білосніжною заливкою швидко створює урочисту обстановку і впевнено конкурує з імбирним печивом і пряниковими будиночками.

Звабливий аромат меду і пряних добавок, сонячний відтінок м'якушки, рясні вкраплення кольорових цукатів та родзинок - лише зовнішній вигляд і запах відразу ж підкорюють! Медовий смак прекрасно поєднується як з міцною кавою, чаєм, так і з молоком, легкими фруктово-ягідними напоями.
 
Складові:
  • мед - 200 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 220 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • сода - 1 ч. ложка;
  • сіль - пучку;
  • родзинки - 50 г;
  • цукати - 50 г.

Прянощі:
  • кориця мелена - ½ ч. ложки;
  • імбир мелений - ½ ч. ложки;
  • гвоздика - 4-5 бутонів;
  • перець духмяний - 5-6 горошин;
  • кардамон - 1-2 капсули;
  • бадьян - 1 зірочка.

Глазур:
  • білий шоколад - 100 г;
  • сметана 15-20% - 3 ст. ложки.


Медовий кекс рецепт з фото крок за кроком

Борошно з'єднуємо з сіллю, содою, перемішуємо. Додаємо корицю, імбир. Решта прянощі розтираємо в ступці до мінімально можливої ​​крихти (кардамон попередньо звільняємо від капсул, а бадьян від зірочки), завантажуємо до борошняної масі. Набір прянощів для медового кексу можна змінювати в залежності від особистих побажань. 
 

Мед з'єднуємо з маслом, встановлюємо миску на водяній бані. Помішуючи, розтоплюємо до з'єднання компонентів в єдину рідку суміш (кип'ятити не потрібно). 
 

Теплий медовий склад переливаємо до борошняної масі, перемішуємо. В окремому посуді збовтуємо віночком яйця. 
 

До ароматного медового тесту поступово вливаємо яєчну суміш - обов'язково невеликими порціями при безперервному перемішуванні. Слідом завантажуємо цукати і родзинки (або за бажанням інші сухофрукти).
 

Останній раз перемішавши, розподіляємо тягуче медове тісто всередині форми для кексу. Дно і стінки попередньо злегка промазуємо шматочком масла. Кекс буде помітно підніматися, тому форма повинна бути заповнена приблизно наполовину. 
 

Відправляємо в прогріту до 170 градусів духовку. Випікаємо медовий кекс близько 40-50 хвилин. Перед тим як дістати випічку, обов'язково перевіряємо готовність, проткнув дерев'яною шпажкою найвищу частину м'якушки. На паличці не повинно залишатися сирого тесту або мокрих крихт. 
 

Глазур для медового кексу рецепт

Окремо на водяній бані готуємо шоколадну глазур. Плитку білого шоколаду ламаємо на часточки, з'єднуємо зі сметаною.
 

При постійному перемішуванні очікуємо повного розплавлення шоколадних фрагментів і отримання гладкої однорідної суміші. Дно верхньої миски не повинно стикатися з рівнем води в нижній ємності, а вогонь потрібен самий мінімальний.
 

Остудивши глазур, рясно поливаємо медовий кекс. Поки світла заливка не встигла застигнути, обсипає випічку кондитерськими посипаннями.
 

Прибираємо медовий кекс в холодильник до застигання глазурі, а потім можна приступати до пробі.
 

Приємного чаювання!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 555 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024