П`ятниця
19.04.2024
18:32
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/83414211.jpg
Фетучіні з сьомгою і вершковим соусом
/_pu/1/08943753.jpg
Ека з лаваша з сиром і яйцем
/_pu/0/01865128.jpg
Класичний шашлик зі свинини з оцтом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт Естерхазі

Пропонуємо приготувати в домашніх умовах торт Естерхазі, який отримав колосальну популярність в Європі. Ця знаменита випічка складається з тонких коржів, що представляють собою білкову масу з додаванням мигдалю і ніжного ароматного крему з коньяком. Поверхня Естерхазі обов'язково прикрашається характерним сітчастим малюнком з розтопленого шоколаду.

На сьогоднішній день існує декілька варіантів приготування угорського торта. В основному варіації стосуються крему, але також зустрічаються і версії цієї випічки з прошарками джему. Якщо є бажання, експериментуйте! А для початку пропонуємо зробити класичний торт Естерхазі - покроковий рецепт з фото полегшить наше завдання!
 
Складові:

Для коржів:
  • мигдаль - 200 г;
  • борошно - 2 ст. ложки;
  • цукор - 200 г;
  • яєчні білки - 6 шт.

Для крему:
  • молоко - 500 мл;
  • яєчні жовтки - 6 шт .;
  • цукор - 200 г (або за смаком);
  • ванільний цукор - 10 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • борошно - 2 ст. ложки;
  • коньяк - 2 ст. ложки.

Для декору:
  • білий шоколад - 100 г;
  • чорний шоколад - 50 г;
  • мигдальні пелюстки або мигдальна крихта - 100 г.


Торт Естерхазі покроковий рецепт з фото в домашніх умовах

Як приготувати торт Естерхазі в домашніх умовах

1. Коржі для Естерхазі складаються з збитою білкової маси і мигдальної крихти, тому в першу чергу підготуємо горіхи. Для початку нам слід очистити їх від шкірки. Для цього відразу всю порцію мигдалю поміщаємо в зручну глибокий посуд і заливаємо окропом. 
 

2. Через 5-10 хвилин з кожного горіха знімаємо вже розпарену і размягченную шкірку. Якщо мигдаль погано піддається чищенню, зливаємо подост воду і заливаємо окропом ще раз. Очищені горіхи підсмажуємо на сухій сковороді до легкого золотистого відтінку.
 

3. Остудивши, подрібнюємо мигдаль до мінімальної крихти в чаші блендера. 
 

4. Відокремивши від жовтків, яєчні білки збиваємо міксером до отримання рясної білої піни. 
 

5. Поступово підсипає цукровий пісок і, продовжуючи працювати міксером, обов'язково збиваємо масу до міцних піків (тобто, якщо нахилити або перевернути миску, білки залишаються нерухомими).
 

6. Додаємо до білків подрібнений в крихту мигдаль і борошно. Оперативно перемішуємо, домагаючись отримання однорідної маси.
 

7. Готуємо заготовки для коржів. Для цього на пергаментному папері обводимо м'яким олівцем круглу тарілку або будь-яку форму діаметром 24 см. Всього у нас вийде 6 однакових за розміром коржів, тому можна відразу підготувати 6 заготовок. Білкову масу розподіляємо по промасленим пергаментом тонким шаром, не виходячи за межі намальованого шаблону.
 

8. Відправляємо заготовку в розігріту до 150 градусів духовку. Випікаємо корж 18-20 хвилин (до отримання світло-коричневого кольору). Якщо духова піч дозволяє, за раз можна випікати одразу кілька коржів. 
 

9. Поки свіжоспечений корж ще гарячий, перевертаємо його і укладаємо на велику тарілку або кухонну дошку. Акуратно, не поспішаючи, знімаємо пергаментний папір. Обережно - корж крихкий! 
 

Як зробити крем для торта Естерхазі

10. Паралельно займаємося приготуванням крему. Сирі жовтки інтенсивно розтираємо зі звичайним і ванільним цукром. Додаємо борошно і приблизно чверть склянки молока, перемішуємо до максимальної однорідності.
 

11. Час, що залишився молоко переливаємо в толстодонную каструлю і доводимо до кипіння, потім тонкою цівкою вливаємо до желтковой масі, постійно помішуючи суміш. Розміщуємо желтково-молочну масу на середній вогонь.
 

12. Безперервно перемішуючи, доводимо суміш до загустіння (кип'ятити не потрібно). 
 

13. Знімаємо крем з плити і охолоджуємо. Потім додаємо розм'якшене масло і коньяк, перемішуємо.
 

14. Приступаємо до формування торта Естерхазі. Перший корж укладаємо на велику тарілку, змащуємо підготовленим кремом. Далі накриваємо основу другим коржем, знову наносимо кремову прошарок. Таким чином збираємо весь торт. Бока випічки теж промазуємо кремом. 
 

Як прикрасити торт Естерхазі в домашніх умовах

15. Плитку білого шоколаду розколюємо на дольки і розтоплюємо на «водяній бані». Злегка охолоджуємо і швидко наносимо на поверхню. Боки торта обсипає мигдальними пелюстками або мигдальної крихтою. 
 

16. Далі робимо характерний для торта Естерхазі малюнок. Для цього розтоплюємо темний шоколад, переливаємо в кондитерський мішок і наносимо у вигляді спіралі на шар світлого шоколаду.
 

17. Кінчиком зубочистки або лезом ножа проводимо лінії від центру торта до його краях. Отримуємо малюнок, схожий на павутину. 
 

18. Далі проводимо лінії в зворотному напрямку (від краю торта до центру). Дозволяємо випічці просочитися протягом 3-4 годин на полиці холодильника, після чого торт Естерхазі ділимо на порційні шматочки і подаємо! 
 

Насолоджуємося м'якими, просоченими коржами з горіховим смаком! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
Переглядів: 654 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024