Домашня кухня
Щавлевий суп з куркою |
Торт «Ферреро Роше» |
Чорничний чізкейк |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Гарбузове мафіни
Пропонуємо вашій увазі простий рецепт, основним інгредієнтом якого є корисний осінній плід - гарбуз. Солодкі міні-кекси з яскраво-оранжевим пюре в складі відрізняються від стандартної випічки більш насиченим кольором і трохи незвичайним смаком.
Тонкий аромат кориці в поєднанні зі злегка вологим начинкою надають готовим маффин особливу ніжність, а Пюріровать гарбуз вдало доповнює рецепт соковитістю і красивим забарвленням.
Складові:
- м'якоть гарбуза - 400 г;
- коричневий цукор - 100 г;
- яйця - 2 шт .;
- борошно - 200 г;
- ванільний цукор - 1 ст. ложка;
- мелена кориця - 1 ч. ложка;
- рослинне масло - 50 мл;
- розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
- цедра лимона - ½ ст. ложки;
- родзинки або будь-які горіхи - 100 г.
Гарбузове маффіни рецепт з фото
Як приготувати маффіни з гарбуза
Зрізавши жорстку шкірку і видаливши насіння з помаранчевими волокнами, нарізаємо м'якоть гарбуза шматочками довільного розміру. Тушкуємо в сотейнику з невеликою кількістю води близько 10 хвилин (до м'якості). Потім відкидаючи на друшляк, щоб позбутися від рідини. За бажанням замість варіння можна запекти шматочки гарбуза в духовці або мікрохвильовій печі.
Далі за допомогою блендера пюріруем размягченную гарбуз до однорідної консистенції.
В окремій ємності з'єднуємо сухі компоненти: просіяне з розпушувачем борошно, коричневий і ванільний цукор. Для легкого аромату додаємо в тісто для маффінів корицю і цитрусових цедру.
У тепле гарбузове пюре вливаємо олію, додаємо яйця. Перемішуємо компоненти віночком. З'єднуємо суміш сухих інгредієнтів з вологими, вимішуючи тісто для маффінів до отримання однорідної складу. Якщо маса вийшла рідкою, вводимо ще трохи борошна (консистенція тесту сильно залежить від соковитості гарбуза).
В отримане тісто кидаємо промиті родзинки і / або шматочки горіхів. Злегка перемішуємо, після чого розливаємо суміш по промасленим міні-формах.
Розміщуємо майбутні маффіни в розпечену духовку. Випікаємо при температурі 160-170 градусів близько 30-40 хвилин. Готовність традиційно перевіряємо зубочисткою.
Готові маффіни з гарбуза, остудивши до теплого стану, оформляємо, наприклад, цукровою пудрою, горіхами, шматочками запеченого гарбуза. Подаємо до чаю, кави або інших напоїв.
Смачного!
|
Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 20.04.2018
|
Переглядів: 777
| Рейтинг: 0.0/0 |
|