Четвер
25.04.2024
05:24
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/26250094.jpg
М'ясні рулетики з сиром і зеленню
/_pu/4/02653864.jpg
Смузі з полуницею і бананом
/_pu/2/03087784.jpg
Класичний вінегрет з горошком
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Новорічні капкейкі «Ялинки»

Якщо у вас немає бажання готувати трудомісткі торти, але при цьому хочеться порадувати гостей смачною святковою випічкою, пропонуємо звернути увагу на новорічні капкейкі «Ялинки». Такий яскравий і ефектний десерт буде акцентувати на собі увагу і гідно прикрасить торжество, особливо радуючи діточок.

Щоб наші «ялинки» вийшли вище, підемо на невелику хитрість і сховаємо під кремом вафельні ріжки. До речі, тут можна пофантазувати і зробити капкейкі з «секретом», поклавши під ріжок якийсь сюрприз, будь то цукерка, маленька іграшка або записочка з побажаннями. Отже, давайте разом приготуємо їстівну атрибутику «чарівної» новорічної атмосфери!
 
Складові:

Для тесту:
  • борошно - 160 г;
  • кефір - 130 мл;
  • какао-порошок - 3 ст. ложки;
  • цукор - 100 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • харчова сода - 1/4 ч. ложки.

Для крему:
  • вершкове масло - 360 г;
  • згущене молоко - 14 ст. ложок;
  • барвник харчовий (зелений) - 1 шт.

Для оформлення капкейков:
  • вершки (не менше 33%) - 150 мл;
  • цукрова пудра - 3-4 ст. ложки (або за смаком);
  • вафельні ріжки - 8 шт .;
  • кондитерські посипання - за бажанням.


Новорічні капкейкі рецепт з фото крок за кроком

Як зробити бісквітне тісто для капкейков «Ялинки»

Насамперед підготуємо основу наших «ялинок», тобто прості бісквітні кекси. Відразу всю норму цукру всипаємо в глибоку миску, вбиваємо сире яйце. Змішуємо інгредієнти за допомогою міксера до збільшення обсягу маси і отримання світлого відтінку. Поступово вливаємо кефір, продовжуючи працювати міксером до повного розчинення крупинок цукру.
 

Окремо змішуємо харчову соду (негашене), а також просіяне суміш борошна і какао-порошку. 
 

Змішуємо сухі компоненти з вологими до отримання в'язкого однорідного складу з рівномірним офарблюємо в шоколадний колір.
 

Беремо маленькі формочки для кексів (найкраще силіконові), промазуємо зсередини невеликою кількістю вершкового або рослинного масла. Наповнюємо ємності в міру густим шоколадним тестом не більше ніж на 2/3. Вказаного в рецепті кількості інгредієнтів вистачить приблизно на 8 міні-кексів. 
 

Відправляємо заготовки в розігріту духову піч. Випікаємо кекси при температурі 180 градусів близько 20 хвилин (до «сухої сірники»). 
 

Як зробити крем для новорічних капкейков «Ялинки»

Для оформлення капкейков «Ялинки» застосуємо масляний крем, так як він за рахунок досить щільної консистенції добре тримає форму. Заздалегідь дістаємо з холодильника і витримуємо при кімнатній температурі пару годин вершкове масло, так як для крему воно повинно бути м'яким і «податливим». Збиваємо розм'яклої масло міксером до утворення пишної маси. Згущене молоко вводимо поступово: по одній столовій ложці, продовжуючи збивати крем. 
 

Щоб наші новорічні капкейкі візуально стали схожі на справжню ялинку, додамо в масляний крем зелений харчовий барвник. Збиваємо міксером до рівномірного розподілу кольору. 
 

Як зробити капкейкі «Ялинки» на Новий рік

Дозволяємо свіжоспеченим кексів охолонути до кімнатної температури, а потім акуратно зрізаємо верхівку бісквіта. По центру кожного підстави встановлюємо вафельний конус.
 

Масляний крем викладаємо в кулінарний пакет і «висаджуємо» на ріжок по колу для імітації ялинових або соснових гілок. Якщо хочете зробити капкейкі нижче, з меншою кількістю масляного крему, можна замінити вафельний стаканчик великої полуницею. А можна і зовсім обійтися без допоміжних інгредієнтів, завдаючи крем круговими рухами відразу на шоколадний кекс. Тут все залежить від того, якої висоти капкейкі «Ялинки» ви хочете отримати. 
 

Як оформити новорічні капкейкі «Ялинки»

Холодні вершки збиваємо міксером до загустіння, додаємо цукрову пудру до смаку. Перекладаємо білий крем в чистий кулінарний пакет і наносимо на кекси навколо наших «ялинок» для імітації снігу. 
 

Завершальним штрихом оформляємо новорічні капкейкі будь-якими кондитерськими посипаннями. На верхівку кожної «ялинки» можна помістити маленьке печиво у формі зірки або взяти кукурудзяні зірочки з сухих дитячих сніданків.
 

Новорічні капкейкі «Ялинки» готові! Приємного апетиту і веселих свят!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 541 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024