П`ятниця
19.04.2024
21:34
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/29570183.jpg
Салат «Берізка» з курячим філе
/_pu/0/32781091.jpg
Курка зі шпинатом (рулетики)
/_pu/2/21936272.jpg
Пиріг-перевертиш з апельсинами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Паска на жовтках з родзинками

Пропонуємо до світлого свята Великодня власноруч приготувати паску на жовтках з родзинками. Повірте, домашні паски, приготовлені з найсвіжіших продуктів, з усією теплотою і любов'ю, виходять набагато смачніше покупних! Вони не стануть тижнями лежати на полиці магазину, а будуть приготовлені напередодні свята, тому тривалий час залишаться м'якими і розсипчастими!

Так, процес виготовлення буде нешвидким, але якщо у вас все-таки є можливість, спробуйте хоча б раз здивувати рідних. Впевнені, що ви захочете зробити ці смачні паски на жовтках знову! До того ж, нічого незбагненного тут немає: заміс тіста хоч і тривалий, але зовсім нескладний. А для зручності ми підготували для вас детальний рецепт паски з родзинками, супроводжуваний покроковими фото.
 
Складові:

Для тесту:
  • молоко - 0,5 л;
  • вершкове масло - 200 г;
  • яєчні жовтки - 8 шт. в тісто (+1 жовток для змащування пасок);
  • сухі дріжджі - 20 г;
  • цукор - 350 г;
  • сіль - 1 ч. ложка;
  • ванільний цукор - 20 г;
  • борошно - близько 800-1000 г;
  • рослинне масло (рафінована) - 50 мл.

Для начинки:
  • родзинки - близько 200 г;
  • коньяк (за бажанням) - 2-3 ст. ложки.

Для помадки:
  • яєчний білок - 1 шт .;
  • цукор - 100-150 г.

Для декору:
  • кондитерські посипання або будь-які вафельні прикраси.


Рецепт паски з родзинками на жовтках рецепт з фото

Як замісити тісто на паски великодні з сухими дріжджами

Насамперед замішуємо опару. Відміряємо 200 г борошна, просіюємо через дрібне сито і змішуємо з сухими дріжджами. Відразу всю порцію молока трохи підігріваємо (рідина повинна бути теплою, але не гарячою), додаємо столову ложку цукру, перемішуємо. Вводимо до теплого молока суміш борошна і дріжджів, старанно розмішуємо до зникнення всіх борошняних грудок.
 

Підготовлену опару прибираємо в тепло хвилин на 30-50 хвилин - за цей час маса повинна значно «підрости». Можна помістити миску в іншу ємність з підігрітою водою, поставити до батареї або просто укутати ковдрою - вибирайте будь-який зручний спосіб. 
 

Тим часом займемося підготовкою родзинок. Ретельно його промиваємо, відкидаємо на друшляк і поміщаємо в зручну посуд. Для ароматизації поливаємо коньяком сушені ягоди, перемішуємо і залишаємо чекати своєї години (за бажанням крок з алкоголем можна пропустити).
 

Яєчні жовтки (8 штук) відокремлюємо від білків, засипаємо простим і ванільним цукром, додаємо чайну ложку солі без гірки. Розтираємо занурювальним блендером до максимальної однорідності (через брак блендера можна енергійно розтирати масу великою ложкою). Що стосується білків, в даному рецепті вони нам не потрібні (за винятком 1 шт. Для помадки), але їх можна залишити для приготування інших страв, наприклад, безе, київського торта, великого омлету і т.д. А ще білки спокійно переносять заморозку, тому їх можна просто перелити в пластикову ємність з кришкою і помістити в морозильну камеру до тих пір, поки вони не знадобляться.
 

У об'ємну каструлю або іншу ємність, яка підходить для замісу тіста, викладаємо піднялася опару і розтерті з цукром жовтки, розмішуємо.
 

Всипаємо рівно 500 г борошна, старанно вимішуємо подзагустевшую масу ложкою. 
 

Додаємо вершкове масло, яке обов'язково має бути сильно розм'якшеним. Для цього потрібно заздалегідь дістати його з холодильника або трохи прогріти в мікрохвильовій печі (але не розтоплювати). Перемішуємо масу.
 

Відміряємо потрібну порцію рослинного масла з нейтральним ароматом, переливаємо в зручну посуд. Робочу поверхню посипаємо борошном і викладаємо поки ще рідкуватий тісто. Приступаємо до замісу вручну, періодично змочуючи долоні маслом. Завдяки рослинній олії готові паски вийдуть більш розсипчастими і смачними, а також довше збережуть свою свіжість. До того ж, масло спростить процес замісу, так як тісто буде менше липнути до рук. 
 

Вимішувати тісто для пасок потрібно довго - можна робити перерви на відпочинок, але в будь-якому випадку на заміс потрібно витратити не менше 30 хвилин. Борошно підсипає маленькими порціями в міру необхідності (вам може знадобитися більше або менше борошна, ніж вказано в рецепті - це сильно залежить від її якості). За консистенцією тісто для пасок на жовтках повинно вийти досить м'яким, але не рідким (тугим і сильно щільним воно бути не повинно!). Працювати буде не зовсім зручно, так як тісто досить липке, але по можливості краще не забивати його зайвої борошном: чим більше ви її додасте, тим більш щільними вийдуть готові паски. 
 

До ароматизованого родзинок додаємо ложку борошна, щоб ягоди рівномірно розподілилися по тесту. Перемішуємо і відправляємо добавки до борошняної масі. Продовжуємо вимішувати ще хвилин 5. 
 

Повертаємо тісто в ємність, попередньо промиту, насухо протерту і злегка промазану рослинним маслом. 
 

Ставимо на 2-3 години в тепле місце - протягом цього часу тісто має сильно піднятися. Обминали пухку масу долонями, випускаючи вуглекислий газ, а потім знову прибираємо ємність в тепло на 2-3 години (до повторного збільшення обсягу). 
 

Знову обминали «відпочиле» тісто руками, а потім розподіляємо за формами. Одноразові паперові формочки не потребують олійною мастилі, а ось звичайні багаторазові ємності потрібно обов'язково промазати маслом і «припудрити» борошном, або застелити пергаментним папером. Наповнюємо форми тестом не більше ніж наполовину.
 

Як спекти паску пасхальний в духовці

Ми залишаємо заготовки в теплі приблизно на 2-3 години (до підйому). Для отримання рум'яного відтінку поверхню майбутніх пасок змащуємо сирим яєчним жовтком, збовтаним з однією столовою ложкою питної води. Відправляємо форми в розпечену духовку. 
 

Випікаємо наші паски на жовтках з родзинками при 180 градусах від 20 хвилин до 1 години, в залежності від розміру. Маленькі пасочки потрібно дістати раніше, так як вони пропекутся значно швидше великих. Щоб переконатися в готовності, занурюємо в центр випічки дерев'яну шпажку. Якщо паличка залишається сухою, паска готова! 
 

Як зробити помадку для паски пасхального з родзинками

Тепер весь трудомісткий процес позаду, залишилося тільки підготувати помадку. Для цього охолоджений яєчний білок збиваємо міксером до білої піни. Не забувайте, що ємність, призначена для збивання, повинна бути ідеально чистою і сухою, так як навіть крапля води або дрібні смітинки можуть порушити процес! 
 

Поступово підсипає цукор, не припиняючи роботу міксера. В результаті маса повинна значно збільшитися, біліть і подзагустеть. Щоб переконатися в готовності, можна набрати невелику кількість помадки на віночок. Маса правильної консистенції буде звисати «бурулькою», при цьому вона буде міцно триматися, а не стікати.
 

Помадку наносимо тонким шаром на поверхню повністю охололи пасок. Для декору обсипає випічку кольоровими посипаннями або оформляємо вафельними прикрасами у вигляді квітів або різноманітних фігурок. Зберігаємо вироби в щільно зав'язаному пакеті або закритих ємностях.
 

Паска на жовтках з родзинками повністю готовий! 
 

Христос Воскрес! І приємного чаювання!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 709 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024