Четвер
28.03.2024
19:18
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/80286691.jpg
Салат «Будапештський»
/_pu/1/35634755.jpg
Смажений рис по-тайськи
/_pu/1/78971543.jpg
Заливне з язика яловичого
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Апельсинові маффіни

Любителям випити чашечку чаю або кави в супроводі солодкої випічки рекомендуємо приготувати прості апельсинові маффіни. Готується десерт елементарно: необхідно лише послідовно змішати всі продукти, розподілити по маленьких формочках і відправити в духовку.

Готові маффіни мають ніжною текстурою, насиченим смаком апельсина і приємним ароматом. А якщо ви є любителем випічки з цитрусами, пропонуємо також випробувати ще один рецепт апельсинових кексів.
 
Складові:
  • апельсин - 1 великий (або 2 невеликих);
  • яйця - 2 шт .;
  • вершкове масло - 100 г;
  • цукор - 130 г;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • борошно - 200 г;
  • розпушувач тесту - 6 г (1 ч. ложка з гіркою).


Апельсинові маффіни рецепт з фото

Як приготувати апельсинові маффіни

Цедру апельсина натираємо на дрібній тертці - знімаємо тільки помаранчеву шкірку, білу тяжкої долі не чіпаємо. З м'якоті апельсина вичавлюємо сік (для рецепта потрібно отримати рівно 150 мл рідини).
 

Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану, охолоджуємо. Вбиваємо два сирих яйця і віночком перемішуємо масу (не збивайте). 
 

Вливаємо до олійно-яєчної суміші свіжовичавлений апельсиновий фреш і відразу додаємо цедру, злегка розмішуємо.
 

Борошно з'єднуємо з розпушувачем, просіваємо через дрібне сито, а потім змішуємо в окремій ємності зі звичайним і ванільним цукром. Вливаємо рідку масу до суміші сухих компонентів і розмішуємо віночком. Довго перемішувати тісто не потрібно - як тільки воно стане однорідним, припиняємо роботу. 
 

У маленькі формочки для кексів кладемо гофровані паперові вкладиші (якщо їх немає, просто промазуємо кожну ємність рослинним маслом). Наповнюємо форми тестом приблизно на 3/4. Кількість інгредієнтів в рецепті розраховане на 10-12 міні-формочок. 
 

Відправляємо апельсинові маффіни в розпечену до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 30-35 хвилин (до сухої сірники). Остудивши, витягаємо готову випічку з формочок.
 

Подаємо апельсинові маффіни до чаю / кави. За бажанням оформляємо випічку цукровою пудрою або листочками м'яти. 
 

Смачного!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 535 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024