Четвер
28.11.2024
22:43
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/51390533.jpg
Желейний торт «Бите скло»
/_pu/0/76452502.jpg
Пісний борщ з грибами
/_pu/2/01519568.jpg
Салат «Нептун» з морепродуктами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки


Чебуреки з м'ясом

Існує багато припущень про те, де вперше були виготовлені чебуреки з м'ясом. За однією з найбільш поширених версій їх батьківщиною вважається Східна Азія, звідки й походить слово «чебурек», що означає «сирої пиріжок». Таке цікаве назва пояснюється швидким процесом смаження, адже будь-який інший виріб з тіста з м'ясною начинкою за такий короткий час залишилося б всередині сирим. Однак завдяки своєрідній формі чебуреки відмінно прожарюються, при цьому виходять смачними і соковитими.

Спочатку такі пиріжки готували з рубаною бараниною, але в наш час в якості наповнювача найчастіше застосовують свинячий, яловичий або змішаний фарш. За бажанням можна зробити чебуреки і з куркою або ж просто з овочами - начинка тут варіативна і залежить тільки від ваших уподобань. Що стосується тесту, його первісний склад включав в себе тільки воду, масло і борошно. Цей рецепт є і зараз, але готують по ньому не дуже часто. Більш поширеними вважаються варіанти з додаванням яєць, мінералки, молока і навіть горілки. Ми рекомендуємо спробувати чебуреки на кефірі - таке тісто залишається ніжним і смачним навіть після охолодження пиріжків. Отже, запасаємося необхідними продуктами і готуємо чебуреки за рецептом з покроковими фото.
 
Складові:

Для тесту:
  • кефір - 250 мл;
  • яйце - 1 шт .;
  • дрібна сіль - ½ ч. ложки;
  • борошно - близько 400 г (скільки візьме тісто).

Для начинки:
  • будь-який м'ясний фарш - 500 г;
  • ріпчаста цибуля - 2 середні головки;
  • вода питна - 5-6 ст. ложок;
  • сіль, перець - за смаком.

Для смаження чебуреків:
  • рослинне масло (рафінована) - близько 300 мл.


Чебуреки рецепт з фото покроковий (з м'ясом)

Як зробити тісто для чебуреків на кефірі

У простору миску через дрібне сито просіваємо 200 г борошна, кидаємо дрібну сіль і вбиваємо яйце. Розтираємо суміш виделкою, поєднуючи компоненти. 
 

Слідом вливаємо відразу всю порцію кефіру. Перемішуємо борошняну масу. 
 

До клейкому складу поступово підсипає борошно. Коли маса стане насилу перемішуватися ложкою, викладаємо вміст миски на присипану борошном поверхню столу і приступаємо до замісу вручну. Тісто для чебуреків повинно вийти пластичним, не надто крутим. Дозування борошна регулюємо самостійно - підсипає її до тих пір, поки маса не перестане прилипати до долонь. 
 

Як зробити соковиту начинку для чебуреків з фаршу

Приготоване тісто прикриваємо серветкою і залишаємо на столі хвилин на 20 для відпочинку, а тим часом займаємося підготовкою начинки. Очищені цибулини шаткуємо дуже дрібно або подрібнюємо будь-яким іншим зручним способом, наприклад, за допомогою блендера або м'ясорубки. 
 

Перекладаємо цибулю до фаршу. Солимо м'ясну масу, посипаємо класичним чорним або червоним гострим перцем, перемішуємо.
 

Щоб начинка чебуреків вийшла найбільш соковитою, додаємо 5-6 столових ложок води (або навіть трохи більше). Вимішуємо і дивимося на консистенцію фаршу - він повинен вийти трохи вологим. 
 

Як ліпити чебуреки

М'яке тісто ділимо на дві рівні частини, одну з яких витягаємо в джгут і гострим ножем ділимо на 5 приблизно однакових шматочків. 
 

На присипаної борошном поверхні по черзі розгортає кожну заготовку в тонкий коло. Відступивши від краю тесту приблизно 2 см, викладаємо 1,5-2 столові ложки фаршу на одну сторону коржа.
 

Прикриваємо начинку другою стороною, ретельно скріплюючи краю заготовки. Можна навіть злегка прокатати краю качалкою, щоб вони добре з'єдналися, і в процесі смаження з чебуреків не витікав сік. За бажанням для декору обрізаємо «облямівку» сформованого чебурека фігурним ножем. Таким же чином формуємо напівфабрикати з тіста.
 

Як смажити чебуреки на сковороді

Для смаження чебуреків вибираємо толстодонную сковороду. Дно ємності покриваємо шаром рафінованої олії приблизно в 1 см, добре розігріваємо. Чебуреки повинні вільно «плавати» в маслі - в такому випадку вони вийдуть найбільш смачними. Смажимо пиріжки на середньому вогні партіями (по 1-2 штуки за раз). 
 

Як тільки низ стане рум'яним, акуратно піддягаємо чебурек лопаткою і перевертаємо на інший бік. Знову чекаємо появи золотистої скоринки. Готові вироби поміщаємо на паперові серветки, щоб видалити залишки масла. 
 

Гарячі чебуреки, знявши зі сковороди, відразу подаємо до столу. Насолоджуємося хрустким тестом і соковитою начинкою.
 

Чебуреки з м'ясом в домашніх умовах готові! 
 

Смачного!



Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 883 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024