Домашня кухня
Желейний торт «Бите скло» |
Курячі шашлички на сковороді |
Лазанья вегетаріанська з грибами |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Булочки для гамбургерів з кунжутом
Всім вже давно полюбилися популярні гамбургери, рецепт яких прийшов до нас з Америки. Обов'язковими складовими цієї поживної страви є різноманітні соуси, приправи, м'ясна або куряча котлета і, звичайно ж, круглі булочки для гамбургерів з кунжутом. Сформувати начинку нескладно, доповнивши м'ясо, наприклад, овочами, шматочком сиру і салатним листям. Детальніше про те як приготувати гамбургер в домашніх умовах ви можете дізнатися тут . Але як зробити булочки? Звичайно ж, зараз їх можна знайти в продажу практично в кожному хлібному відділі, проте набагато приємніше приготувати основу бургера своїми руками. Зробити це можна за допомогою нижчеописаного рецепта.
Складові:
- молоко - 2/3 склянки;
- цукор - 3 ст. ложки;
- сіль - 1 ч. ложка;
- сухі дріжджі - 1 ст. ложка;
- тепла вода (кип'ячена) - 1,5 склянки;
- вершкове масло - 3 ст. ложки;
- борошно - приблизно 6 склянок;
- рослинне масло - 1 ч. ложка;
- кунжут - 2-3 ст. ложки.
Як зробити булочки для гамбургера
Насамперед дріжджі висипаємо в посуд з теплою водою.
Далі доводимо до кипіння половину склянки молока, переливаємо його в глибоку миску. Туди ж всипаємо сіль і цукор. Додаємо в молочну суміш вершкове масло, перемішуємо.
Коли масло розчиниться, виливаємо в миску дріжджовий розчин. Попередньо перевірте температуру олійно-молочної суміші: для розчинення дріжджів рідина повинна бути теплою, але не гарячою!
Починаємо поступово всипати борошно, замішуючи тісто. Коли стане складно заважати ложкою вже загусло тісто, перекладаємо його на стіл, продовжуючи місити і підсипати муку. Не поспішайте додавати відразу всю порцію борошна: можливо, її потрібно більше або менше.
Коли тісто стане досить еластичним і перестане липнути до рук, змащуємо його рослинним маслом, накриваємо рушником і прибираємо в тепло на одну годину.
Як спекти булочки для гамбургерів
З піднявся і збільшився в розмірі тесту формуємо рівні кульки. Приблизно повинно вийти 18-20 штук. Викладаємо заготовку на велике деко, обсипаний борошном або змащений вершковим маслом. Ми залишаємо між майбутніми булочками вільний простір, так як вироби значно збільшаться в розмірі. Накриваємо заготовку серветкою і залишаємо в теплі ще на годину.
Далі промазуємо кульки з тіста залишками молока, обсипає кожну булочку насінням кунжуту. Ставимо деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
В середньому булочки випікаються 15-20 хвилин. Коли вироби стануть рум'яними, виймаємо деко з духовки. Злегка охолоджуємо нашу випічку, після чого можна формувати гамбургери.
Сьогодні ми докладно розглянули як зробити булочки, які можна застосовувати не тільки для гамбургерів, але і використовувати в якості звичайного хліба, подаючи до перших страв. На цьому процес приготування завершено. Смачного!
|
Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
|
Переглядів: 690
| Рейтинг: 0.0/0 |
|