П`ятниця
22.11.2024
13:52
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/77863933.jpg
Тушкована яловичина з чорносливом
/_pu/3/32521202.jpg
Торт шоколадний зі сметанним кремом
/_pu/0/20264774.jpg
М'ясо по-французьки в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Пеле»

Апетитний, ошатний і не сильно клопіткий десерт - відмінний привід влаштувати свято! Сьогодні печемо торт «Пеле» з насиченим кольором, «повітряним» м'якушем і приємною текстурою. Коржі, приготовані за рецептом, виходять дуже ніжними, пористими, легко просочуються і не вимагають від пекаря особливого кулінарної майстерності.

Випічка з яскравим шоколадним відтінком відмінно підкреслюється простим масляним кремом з карамельним смаком, одержуваних завдяки додаванню вареного згущеного молока. Підсилює ефект кавово-коньячна просочення, яка дарує цьому десерту пікантні «дорослі» ноти.
 
Складові:

Для тесту:
  • яйця - 3 шт .;
  • кефір - 350 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • какао-порошок - 4 ст. ложки;
  • цукор - 200 г;
  • сода - 1 ч. ложка;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • борошно - 250 г.

Для просочення коржів:
  • кава - 1 ч. ложка;
  • вода - 100 мл;
  • цукор - 2 ч. ложки;
  • коньяк - 50 мл.

Для крему:
  • варене згущене молоко - 1 банка;
  • вершкове масло - 180 г.


Торт «Пеле» рецепт з фото крок за кроком

Яйця збиваємо, поступово підсипаючи цукор (простий і ванільний) до отримання дуже пишною, посветлевшей «повітряної» маси.
 

Окремо з'єднуємо і просіваємо борошно, какао. 
 

Розтоплюємо масло (50 г), охолоджуємо і додаємо до збитих яєць. У кефір додаємо соду, дуже ретельно розмішуємо. «Заграти» розчин переливаємо до олійно-яєчної суміші, перемішуємо.
 

Всипаємо борошняну суміш, розмішуємо масу до отримання гладкого, глянцевого тесту шоколадного відтінку. 
 

Отриману борошняну масу ділимо навпіл. Розподіляємо за двома формами діаметром 20 см (або готуємо в одній ємності по черзі). Дно попередньо застилає пергаментним папером, стінки нічим не змащуємо. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Обов'язково перевіряємо корж на сухість, зануривши в центр шпажку / зубочистку.
 

Форму з свіжоспеченої випічкою перевертаємо, ставимо на решітку і залишаємо до повного охолодження, щоб запобігти осідання верхівки. Остиглий корж витягаємо з форми.
 

Для просочення коржів заварюємо каву зручним способом (готуємо в турці або просто розчиняємо в окропі кавовий порошок). Додаємо цукор, охолоджуємо міцний напій. Вливаємо коньяк, розмішуємо. 
 

Для крему збиваємо до легкості підтале м'яке масло.
 

Невеликими порціями додаємо варене згущене молоко, продовжуючи працювати міксером. У підсумку отримуємо світло-карамельний однорідний крем. 
 

Збірка торта «Пеле»

Зрізаємо опуклу верхівку, а потім ділимо м'якуш на 2 коржі. Те ж саме робимо і з другою частиною тіста. Всього вийде 4 заготовки. Один шоколадний корж викладаємо на тарілку. Рівномірно поливаємо четвертою частиною кавово-коньячної просочення.
 

Наносимо порцію масляного крему, розподіляємо рівним шаром. Повторюємо дії, поки не закінчаться всі коржі. 
 

Бічні сторони і верх торта промазуємо залишками крему. 
 

Зрізані «шапки» коржів перемелює в чаші блендера до крихти. Густо покриваємо торт з усіх боків. Прибираємо в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
 

Шоколадний торт «Пеле» з масляним кремом і ароматною пропиткою готовий! 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 738 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024