Домашня кухня
Тушкована яловичина з чорносливом |
Торт шоколадний зі сметанним кремом |
М'ясо по-французьки в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Пеле»
Апетитний, ошатний і не сильно клопіткий десерт - відмінний привід влаштувати свято! Сьогодні печемо торт «Пеле» з насиченим кольором, «повітряним» м'якушем і приємною текстурою. Коржі, приготовані за рецептом, виходять дуже ніжними, пористими, легко просочуються і не вимагають від пекаря особливого кулінарної майстерності.
Випічка з яскравим шоколадним відтінком відмінно підкреслюється простим масляним кремом з карамельним смаком, одержуваних завдяки додаванню вареного згущеного молока. Підсилює ефект кавово-коньячна просочення, яка дарує цьому десерту пікантні «дорослі» ноти.
Складові:
Для тесту:
- яйця - 3 шт .;
- кефір - 350 г;
- вершкове масло - 50 г;
- какао-порошок - 4 ст. ложки;
- цукор - 200 г;
- сода - 1 ч. ложка;
- ванільний цукор - 10 г;
- борошно - 250 г.
Для просочення коржів:
- кава - 1 ч. ложка;
- вода - 100 мл;
- цукор - 2 ч. ложки;
- коньяк - 50 мл.
Для крему:
- варене згущене молоко - 1 банка;
- вершкове масло - 180 г.
Торт «Пеле» рецепт з фото крок за кроком
Яйця збиваємо, поступово підсипаючи цукор (простий і ванільний) до отримання дуже пишною, посветлевшей «повітряної» маси.
Окремо з'єднуємо і просіваємо борошно, какао.
Розтоплюємо масло (50 г), охолоджуємо і додаємо до збитих яєць. У кефір додаємо соду, дуже ретельно розмішуємо. «Заграти» розчин переливаємо до олійно-яєчної суміші, перемішуємо.
Всипаємо борошняну суміш, розмішуємо масу до отримання гладкого, глянцевого тесту шоколадного відтінку.
Отриману борошняну масу ділимо навпіл. Розподіляємо за двома формами діаметром 20 см (або готуємо в одній ємності по черзі). Дно попередньо застилає пергаментним папером, стінки нічим не змащуємо. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Обов'язково перевіряємо корж на сухість, зануривши в центр шпажку / зубочистку.
Форму з свіжоспеченої випічкою перевертаємо, ставимо на решітку і залишаємо до повного охолодження, щоб запобігти осідання верхівки. Остиглий корж витягаємо з форми.
Для просочення коржів заварюємо каву зручним способом (готуємо в турці або просто розчиняємо в окропі кавовий порошок). Додаємо цукор, охолоджуємо міцний напій. Вливаємо коньяк, розмішуємо.
Для крему збиваємо до легкості підтале м'яке масло.
Невеликими порціями додаємо варене згущене молоко, продовжуючи працювати міксером. У підсумку отримуємо світло-карамельний однорідний крем.
Збірка торта «Пеле»
Зрізаємо опуклу верхівку, а потім ділимо м'якуш на 2 коржі. Те ж саме робимо і з другою частиною тіста. Всього вийде 4 заготовки. Один шоколадний корж викладаємо на тарілку. Рівномірно поливаємо четвертою частиною кавово-коньячної просочення.
Наносимо порцію масляного крему, розподіляємо рівним шаром. Повторюємо дії, поки не закінчаться всі коржі.
Бічні сторони і верх торта промазуємо залишками крему.
Зрізані «шапки» коржів перемелює в чаші блендера до крихти. Густо покриваємо торт з усіх боків. Прибираємо в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
Шоколадний торт «Пеле» з масляним кремом і ароматною пропиткою готовий!
Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
|
Переглядів: 738
| Рейтинг: 0.0/0 |
|