Домашня кухня
Пиріг «Жираф» |
Кекс «Столичний» з родзинками |
Торт «Норка крота» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пиріжки з луком і яйцем в духовці
Освоюємо універсальну технологію приготування пиріжків з цибулею і яйцем в духовці. Замішуємо дріжджове тісто на кефіру масляній основі, готуємо елементарну начинку всього з двох головних компонентів, оперативно формуємо борошняні вироби і відправляємо в духовку. Отримуємо апетитні пиріжки з легким ароматом здоби, ніжним яєчно-цибульним міксом і пишним м'якушем.
Дріжджове тісто на кефірі і маслі, представлене в рецепті, рекомендуємо взяти на замітку. Воно дуже м'яке, «слухняне» в роботі і приємне на смак, до того ж прекрасно поєднується з будь-якою начинкою. За бажанням в якості наповнювача можна взяти картопляне пюре, тушковану капусту, обсмажений фарш і т.д. А збільшивши порцію цукру, можна пекти і пампушки з маком - з яблуками, вишнею, варенням і т.д.
Складові:
Для тесту:
- кефір - 150 мл;
- яйце - 1 шт .;
- сіль - 1/2 ч. ложки;
- рослинне масло (рафінована) - 80 мл;
- дріжджі сухі - 5 г;
- цукор - 1 ч. ложка;
- молоко - 50 мл;
- борошно - приблизно 250-300 г (може знадобитися більше).
Для начинки:
- зелена цибуля - великий пучок (200 г);
- яйця - 7 шт .;
- вершкове масло - 70 г;
- сіль, перець - за смаком.
Пиріжки з луком і яйцем в духовці покроковий рецепт з фото
Як приготувати тісто на кефірі для пиріжків в духовці
Дріжджі з'єднуємо з цукром, заливаємо теплим (не гарячим!) Молоком. Енергійно розмішуємо.
Накриваємо ємність рушником і залишаємо суміш приблизно на 10-15 хвилин - чекаємо підняття опари з пишною піною.
Кефір змішуємо з рафінованою олією, злегка прогріваємо і переливаємо до активованого дріжджового розчину. Додаємо яйце і сіль, ретельно розмішуємо. Поступово підсипає до рідкого складу борошно. Коли липка і вже подзагустевшая маса стане насилу розмішуватися ложкою, викладаємо вміст миски на стіл.
Приступаємо до ручного замісу - добиваємося дуже м'якою, пластичною і приємною на дотик консистенції. Муки може знадобитися більше (залежить від її вологопоглинаючого здатності), але сильно перевантажувати тісто не потрібно. Як тільки борошняна маса перестане прилипати до долонь, скочується куля, викладаємо в просторий чисту миску і прибираємо на найближчі 30-40 хвилин в тепло.
Начинка для пиріжків з цибулею і яйцем в духовці рецепт
Поки тісто чекає своєї черги, займаємося начинкою. Пучок цибулі подрібнюємо ножем, прогріваємо на сковороді з розтопленим вершковим маслом протягом 7-8 хвилин.
Заздалегідь відварені і охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Завантажуємо до цибулі.
Перемішуємо яєчно-цибульну суміш, солимо / перчимо до смаку і знімаємо з вогню.
Підійшло і «підросло» тісто злегка обминали, ділимо приблизно на 12-15 однакових колобків. Беремо один шматочок тесту, розгортаємо в тонкий коло. Зверху викладаємо суміш яєць і цибулі (начинку не шкодуємо).
Піднімаємо краю коржі вгору і щільно защипуємо, ховаючи начинку і формуючи довгастий пиріжок. Аналогічно ліпимо і інші заготовки.
На деко з пергаментним папером викладаємо сформовані пиріжки швом вниз. Даємо расстояться 15-20 хвилин. «Підросли» пиріжки за бажанням змащуємо збитим яйцем або жовтком, збовтаним з ложкою води - отримуємо глянсову «оболонку».
Випікаємо пиріжки з цибулею і яйцем в духовці при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин.
Остудивши до теплого стану, подаємо до супів, других страв або просто їмо з чаєм.
Пиріжки з луком і яйцем в духовці готові! Смачного!
|
Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
|
Переглядів: 767
| Рейтинг: 0.0/0 |
|