Неділя
21.07.2019
09:51
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Тертий пиріг з яблуками

Випічка з яблучною начинкою чудова, ароматна і смачна з будь-яким видом тіста, будь воно листкове як в рецепті штруделя, пісочне як в рецепті тарт татена або навіть зовсім не потребує замісу як в рецепті насипного пирога. У кожному разі шматочки фруктів успішно розм'якшуються, залишаються соковитими і просочуються знайомим коричн ароматом.

Сьогодні поповнимо колекцію простий випічки - готуємо привабливий тертий пиріг з яблуками. Пісочне тісто доповнимо невеликою кількістю сметани для м'якості, більш ніжної текстури і приємного здобного присмаку. Отриману масу розділимо на дві частини, з однієї сформувавши корж-основу, а другу натерши на поверхню виробу.
 
Складові:

Для тесту:
  • сметана - 2 ст. ложки;
  • яйце - 1 шт .;
  • вершкове масло - 100 г;
  • цукор - 50 г;
  • сіль - пучку;
  • розпушувач тесту - ½ ч. ложки;
  • борошно - близько 200 г.

Для начинки:
  • яблука кисло-солодкі - 500 г;
  • цукор - 50 г;
  • кориця мелена - ½ ч. ложки;
  • сухарі мелені - 2 ст. ложки.


Тертий пиріг рецепт з яблуками з фото

1. Готуємо тісто. У зручній мисці з'єднуємо розм'якшене при кімнатній температурі масло, сіль і цукор. Розтираємо компоненти до пастоподібного стану. 
 

2. Додаємо яйце і сметану, розмішуємо. 
 

3. Борошно з'єднуємо з розпушувачем, поступово підсипає до інших компонентів. 
 

4. Замішуємо м'яке, дуже еластичне, не прилипає до рук тісто. Норму борошна при необхідності злегка збільшуємо. Відокремлюємо від тесту третю частину і, обернувши харчовою плівкою, прибираємо в морозильну камеру хвилин на 30-40 - борошняна маса повинна затвердіти для подальшого натирання. Щоб прискорити процес, перед відправкою в морозилку тісто можна розділити на 3-4 колобка. 
 

5. Частину, що залишилася борошняної маси викладаємо у форму діаметром 22 см. Розтягуємо долонями, формуючи тонкий корж з бортом висотою близько 2 см. Прибираємо форму з основою пирога в холодильник хвилин на 30. 
 

Начинка для тертого пирога рецепт

6. Видаляємо серцевину, очищаємо від шкірки міцні, соковиті яблука з кислинкою. Нарізаємо плоди шматочками середнього розміру, складаємо в миску. 
 

7. Посипаємо цукром і корицею, ретельно перемішуємо.
 

8. Дістаємо форму з охолодженим тестом. Присипаємо корж меленими сухарями, які вберуть надлишки яблучного соку і не дозволять розмокнути основі пирога (сухарі вибираємо без спецій і ароматизаторів). 
 

9. Слідом заповнюємо підготовлену борошняну «кошик» яблуками. 
 

10. Дістаємо з морозилки тісто і трьом над яблучним шаром, використовуючи крупну тертку. Намагаємося розподілити стружку рівномірно. За бажанням замість натирання можна просто порвати тісто на дрібні шматочки.
 

11. Випікаємо тертий яблучний пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-45 хвилин. Верхній шар тіста повинен зарум'яниться. 
 

12. Повністю остудивши, ароматну випічку дістаємо з форми.
 

13. Подаємо тертий пиріг з яблуками, доповнивши улюбленими напоями. 
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 87 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019