Домашня кухня
Салат з куркою, грибами і сиром |
Салат з картоплею фрі |
М'ясо по-французьки в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Салат «Обжорка» з яловичиною
Пропонуємо вашій увазі блюдо з простим складом інгредієнтів і забавним найменуванням - салат «Обжорка» з яловичиною. Сміливо заявляємо, що в даному випадку назва повністю виправдано, адже за рахунок поживних продуктів насичення настає досить швидко, хоча при цьому складно відмовити собі в черговий порції апетитного і спокушає м'ясного салату!
Отже, любителі смачно і ситно поїсти, поповнюйте свій кулінарний блокнот - готуємо салат «Обжорка» з яловичиною за рецептом з фото.
Складові:
- яловичина - 300 г;
- морква - 2 шт. (Великі);
- цибулина - 1 велика (або 2 середні);
- солоні (або мариновані) огірки - 150-200 г;
- часник - 1-2 зубці;
- рослинне масло - 3 ст. ложки;
- петрушка (за бажанням) - кілька гілочок;
- майонез - до смаку;
- сіль, перець - за смаком.
Салат «Обжорка» з яловичиною рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати салат «Обжорка» з яловичиною
1. М'ясо відварюємо до повної готовності в підсоленій воді. Потім охолоджуємо і нарізаємо соломкою або розбираємо руками на волокна.
2. Позбавивши від лушпиння, шаткуємо тонкими півкільцями цибулю.
3. Очищену моркву нарізаємо найтоншої соломкою. Якщо у вас є спеціальна терка для моркви по-корейськи, можна скористатися їй.
4. У чистій сковороді розігріваємо 1 ст. ложку масла, потім викладаємо цибулю і обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи. Доводити тонкі півкільця до потемніння і сильною засмажкою не потрібно: нам необхідно отримати м'який, напівпрозорий цибулю з легким золотавим відтінком. Для цього буде потрібно приблизно 3-5 хвилин.
5. В окремій сковороді розігріваємо 2 ст. ложки олії і обсмажуємо моркву на середньому вогні близько 5-7 хвилин. Враховуйте, що морква в салаті не повинна бути занадто м'якою!
6. Огірки витягаємо з маринаду, при необхідності очищаємо від товстої шкірки, а потім нарізаємо тонкою і довгою соломкою (довжина близько 3-4 см, товщина - 1-2 мм).
7. Тепер залишилося лише зібрати підготовлені інгредієнти воєдино. Для цього викладаємо в глибокий салатник м'ясо, огірки, а також подост до кімнатної температури півкільця цибулі і морквяний стружку. Солимо, перчимо і заправляємо «обжорка» майонезом, змішаним з часниковими зубцями, попередньо очищеними і пропущеними через прес. Рекомендуємо використовувати домашній майонез замість покупного - так готову страву вийде не менш смачним і при цьому без хімічних добавок!
8. Дозволяємо «обжорка» трохи настоятися перед подачею, щоб всі складові страви ретельно просочилися майонезом. Подаємо, прикрасивши кожну порцію гілочкою свіжої петрушки.
Салат «Обжорка» з яловичиною, незважаючи на простий склад продуктів, виходить дуже смачним! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
|
Переглядів: 643
| Рейтинг: 0.0/0 |
|