П`ятниця
22.11.2024
20:11
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/83628272.jpg
Пісочний пиріг з вишнею
/_pu/1/84257200.jpg
Спрінг роли з креветками і овочами
/_pu/1/85021364.jpg
Картопляні оладки з грибами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Яблучний штрудель з листкового тіста

Сьогодні пропонуємо спекти до чаю яблучний штрудель з листкового тіста. Ця страва за мотивами знаменитого австрійського десерту поєднує в собі тонку основу і рясне кількість яблучної начинки з додаванням родзинок, горіхів і ароматної кориці. Смачний до божевілля і обов'язковий для будь-якої кав'ярні пиріг без особливого клопоту можна приготувати у себе вдома!

У класичній версії для основи штруделя борошно з'єднують з водою і маслом, замішують тісто, яке розкочують максимально тонко, а потім витягають, провертаючи в руках і роблячи пласт майже прозорим, намагаючись не порвати. Заняття це досить копітка і не з простих. Ми ж пропонуємо варіант штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації. Використовуючи готове тісто-напівфабрикат, буде потрібно не більше години для виготовлення цієї чудової випічки! Отже, робимо яблучний штрудель з листкового тіста з покрокового рецептом з фото!
 
Складові:
  • листкове тісто (дріжджове або бездріжджове) - 500 г;
  • вершкове масло - близько 100 г;
  • цукрова пудра - 2-3 ст. ложки;
  • панірувальні сухарі - 40-50 г.

Для начинки:
  • яблука - 500 г (5-6 шт. невеликого розміру);
  • сік половини невеликого лимона;
  • родзинки - 100 г;
  • волоські горіхи - 100 г;
  • цукор - 150 г;
  • кориця мелена - 2 ч. ложки без гірки.


Яблучний штрудель з листкового тіста покроковий рецепт з фото

Як приготувати начинку для яблучного штруделя

1. Так як тісто ми будемо використовувати вже готове, починаємо приготування штруделя з формування начинки. Ізюм ретельно промиваємо, обсушуємо. Горіхи рубаємо ножем або дробу в чаші блендера, але не в крихту - шматочки повинні залишитися середніми, не дуже дрібними. 
 

2. Зрізавши шар шкірки і видаливши серцевину, нарізаємо яблука невеликими тонкими шматочками. Складаємо родзинки, горіхи і яблучну нарізку в глибоку миску. Збризгуємо соком половини лимона. 
 

3. Посипаємо складові начинки цукром, для аромату кидаємо мелену корицю. 
 

4. Старанно змішуємо компоненти. 
 

Як приготувати яблучний штрудель з листкового тіста

5. Заздалегідь розморозивши, розгортаємо листкове тісто в тонкий прямокутник. Розтопивши, наносимо 2-3 столові ложки олії на розкатаний пласт, розподіляємо по всій поверхні за допомогою силіконової пензлика. Зверху укладаємо шар панірувальних сухарів, відступивши від лівого краю приблизно 10 см, а від інших 3-4 см. Сухарі використовуються, щоб яблучний сік вбрався і в процесі випічки не порвав тонке тісто. 
 

6. Далі розподіляємо суміш яблук, родзинок і горіхів - викладаємо поверх крихти рівномірним шаром. За межі сухарями заступаємо. 
 

7. Щоб начинка не вислизнула назовні, загинаємо верхній, нижній і правий край тесту. 
 

8. Починаючи справа, звертаємо заготовку в щільний рулон. Кожен оборот тесту змащуємо розтопленим маслом.
 

9. Сформований штрудель перекладаємо на деко, застелений промасленим пергаментом. Діємо дуже акуратно - важливо не пошкодити тонке тісто! Випікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах. Протягом цього часу пару раз дістаємо штрудель і змащуємо залишками розтопленого масла. 
 

10. Уже готовий гарячий штрудель в останній раз змащуємо маслом і відразу ж обсипає цукровою пудрою через дрібне сито. 
 

11. Остудивши пиріг повністю або до теплого стану, ріжемо порційно і подаємо з кулькою пломбіру або самостійно. Яблучний штрудель з листкового тіста готовий! 
 

Приступаємо до дегустації популярного десерту. Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 549 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024