П`ятниця
29.03.2024
18:53
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/87565060.jpg
Торт «Рафаелло»
/_pu/0/11567601.jpg
Класична окрошка на квасі
/_pu/3/99224310.jpg
Торт Наполеон із заварним кремом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Насипний пиріг з яблуками

Багато ароматної соковитою начинки і тонкі борошняні прошарку, наскрізь просочені молочної заливкою - основні характеристики нашого насипного пирога з яблуками. Готується випічка гранично просто. В даному випадку обходимося без довгого замісу тіста - всього-на-всього перемішуємо відразу всі сухі компоненти і, чергуючи з яблучною стружкою, викладаємо у форму.

У більшості рецептів насипного пирога замість молочної заливки використовується натерте вершкове масло, але при такій технології завжди є ризик отримати суху випічку, якщо яблука попадуться не самі соковиті. У нашому варіанті пиріг виходить максимально ніжним, просоченим і збалансованим, а на наступний день смак стає особливо яскравим.
 
Складові:
  • соковиті кисло-солодкі яблука - 1 кг;
  • горіхи волоські (за бажанням) - 80 г.

Для сухої суміші:
  • борошно - 120 г;
  • манка - 150 г;
  • цукор - 150 г;
  • розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки;
  • сіль - пучку;
  • ванільний цукор - пакетик (8-10 г);
  • кориця - 1 ч. ложка.

Для заливки:
  • молоко - приблизно 300 мл.


Насипний пиріг з яблуками рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати насипний яблучний пиріг з молоком

1. Для сухої суміші з'єднуємо в одній ємності борошно, розпушувач, корицю, манку, сіль. Додаємо ванільний і звичайний цукор (кількість цукрового піску можна варіювати в залежності від солодощі вибраного сорту яблук). Ретельно перемішуємо сухі компоненти.
 

2. Зрізавши шар шкірки і видаливши серцевину, трьом яблука крупною стружкою. Для рецепта підбираємо міцні і соковиті плоди. Найбільш смачним насипний пиріг виходить з кисло-солодкими яблуками.
 

3. Вибираємо ємність для випічки висотою не менше 5 см (в нашому прикладі діаметр форми 22 см). Дно і стінки злегка натираємо вершковим маслом. Нижнім шаром розподіляємо 1/3 сухої суміші. 
 

4. Доводимо до кипіння молоко. На суху суміш викладаємо половину яблук. Щоб основа пирога вийшла максимально соковитою, робимо в яблучному шарі кілька отворів і поливаємо молоком (приблизно півсклянки). 
 

5. Викладаємо половину волоських горіхів, попередньо порубавши їх ножем або подрібнивши в чаші блендера. 
 

6. Покриваємо фруктово-горіховий шар половиною залишилася сухої суміші. Зверху розподіляємо другу частину яблучної стружки. Поливаємо соком, що виділився з натертих яблук, і обсипає горіхами. 
 

7. Останнім шаром рівномірно розподіляємо залишки сухої суміші.
 

8. Заливаємо молоком (рідина повинна повністю покривати поверхню насипного пирога).
 

9. Випікаємо насипний пиріг з яблуками в попередньо розпеченій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин. Молоко повинно повністю вбратися в суху суміш, а поверхня випічки покритися легкої рум'яною скоринкою.
 

10. Готовий пиріг повністю охолоджуємо і тільки потім дістаємо з форми. Перед дегустацією дозволяємо випічці настоятися мінімум пару годин, а ще краще прибрати її в холодильник і дочекатися наступного дня, тоді насипний пиріг з яблуками стане ще смачніше!
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 875 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024