П`ятниця
22.11.2024
13:56
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/32521202.jpg
Торт шоколадний зі сметанним кремом
/_pu/1/74577306.jpg
Картопляні крокети з сиром
/_pu/1/09112802.jpg
Картопля смажена з грибами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Тарт татен з яблуками класичний

Класичний тарт татен з яблуками - знаменитий французький пиріг-перевертиш, який не так давно завоював серця наших співвітчизників. Цей десерт - відмінна альтернатива Шарлотці і іншим яблучним пирогів. Складається тарт татен з тонкого пісочного тіста і приготованих в солодкому сиропі яблук.

Готувати цей десерт досить просто! Все, що нам необхідно - вогнетривка форма для випічки і мінімум продуктів. Не забуваємо додати в начинку трохи кориці, яка є ідеальним компаньйоном для яблук, і отримуємо апетитний солодкий пиріг з спокусливим ароматом!
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 100 г;
  • борошно - 200 г;
  • питна вода - 1-2 ст. ложки.

Для начинки:
  • яблука твердих сортів - близько 800 г;
  • цукор - 5 ст. ложок;
  • вершкове масло - 120 г;
  • лимонний сік - 2-3 ст. ложки;
  • кориця мелена - ½ ч. ложки.


Тарт татен класичний рецепт з фото

Як приготувати тарт татен з яблуками

1. Починаємо з приготування пісочного тіста для тарта. Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками і відправляємо в глибоку ємність.
 

2. Просіявши, додаємо відразу всю дозування борошна і енергійно перетираємо суміш руками в дрібну крихту. 
 

3. Слідом вводимо охолоджену питну воду і замішуємо тісто. Починаємо з 1-2 столових ложок рідини, а далі орієнтуємося по консистенції. М'який і однорідний склад буде свідчити про те, що води вже цілком достатньо. Скачує «слухняне» тісто в кулю і прибираємо на полицю холодильника. 
 

Як зробити яблучну начинку для тарта

4. Брусок вершкового масла змішуємо з меленою корицею і 3 столовими ложками цукру, поміщаємо на повільний вогонь і витримуємо близько 5 хвилин. Використовуємо сковороду або будь-яку іншу жаростійкий ємність без пластикової ручки, так як пиріг буде доходити до готовності в духовці.
 

5. Яблука очищаємо від шкірки, ділимо навпіл і вирізаємо серцевину. М'якоть нарізаємо довільними шматочками, скроплюємо лимонним соком і викладаємо по колу в солодку, просочену ароматом кориці масляну суміш. Посипаємо шматочки яблук залишками цукру і Томім на слабкому вогні близько 15 хвилин. 
 

6. Через зазначений час прибираємо ємність з вогню і дозволяємо яблучної начинці для пирога злегка охолонути. Повертаємося до тесту - розгортаємо борошняну масу в круглий пласт за розміром форми. Отриманою «коржем» накриваємо яблука, краї тіста заправляємо уздовж бортів форми. 
 

7. Проколюємо тісто виделкою в декількох місцях і відправляємо нашу заготовку в розпечену до того часу духовку. Випікаємо тарт татен з яблуками 30-40 хвилин. Температуру підтримуємо на позначці 190 градусів. Готовий пиріг накриваємо тарілкою і перевертаємо. 
 

При подачі оформляємо випічку зеленими листочками м'яти. За бажанням присипаємо класичний тарт татен з яблуками цукровою пудрою. Насолоджуємося поєднанням тонкого, тендітного тесту і щедрою яблучної начинки. Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 1027 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024