Домашня кухня
Торт шоколадний зі сметанним кремом |
Картопляні крокети з сиром |
Картопля смажена з грибами |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Тарт татен з яблуками класичний
Класичний тарт татен з яблуками - знаменитий французький пиріг-перевертиш, який не так давно завоював серця наших співвітчизників. Цей десерт - відмінна альтернатива Шарлотці і іншим яблучним пирогів. Складається тарт татен з тонкого пісочного тіста і приготованих в солодкому сиропі яблук.
Готувати цей десерт досить просто! Все, що нам необхідно - вогнетривка форма для випічки і мінімум продуктів. Не забуваємо додати в начинку трохи кориці, яка є ідеальним компаньйоном для яблук, і отримуємо апетитний солодкий пиріг з спокусливим ароматом!
Складові:
Для тесту:
- вершкове масло - 100 г;
- борошно - 200 г;
- питна вода - 1-2 ст. ложки.
Для начинки:
- яблука твердих сортів - близько 800 г;
- цукор - 5 ст. ложок;
- вершкове масло - 120 г;
- лимонний сік - 2-3 ст. ложки;
- кориця мелена - ½ ч. ложки.
Тарт татен класичний рецепт з фото
Як приготувати тарт татен з яблуками
1. Починаємо з приготування пісочного тіста для тарта. Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками і відправляємо в глибоку ємність.
2. Просіявши, додаємо відразу всю дозування борошна і енергійно перетираємо суміш руками в дрібну крихту.
3. Слідом вводимо охолоджену питну воду і замішуємо тісто. Починаємо з 1-2 столових ложок рідини, а далі орієнтуємося по консистенції. М'який і однорідний склад буде свідчити про те, що води вже цілком достатньо. Скачує «слухняне» тісто в кулю і прибираємо на полицю холодильника.
Як зробити яблучну начинку для тарта
4. Брусок вершкового масла змішуємо з меленою корицею і 3 столовими ложками цукру, поміщаємо на повільний вогонь і витримуємо близько 5 хвилин. Використовуємо сковороду або будь-яку іншу жаростійкий ємність без пластикової ручки, так як пиріг буде доходити до готовності в духовці.
5. Яблука очищаємо від шкірки, ділимо навпіл і вирізаємо серцевину. М'якоть нарізаємо довільними шматочками, скроплюємо лимонним соком і викладаємо по колу в солодку, просочену ароматом кориці масляну суміш. Посипаємо шматочки яблук залишками цукру і Томім на слабкому вогні близько 15 хвилин.
6. Через зазначений час прибираємо ємність з вогню і дозволяємо яблучної начинці для пирога злегка охолонути. Повертаємося до тесту - розгортаємо борошняну масу в круглий пласт за розміром форми. Отриманою «коржем» накриваємо яблука, краї тіста заправляємо уздовж бортів форми.
7. Проколюємо тісто виделкою в декількох місцях і відправляємо нашу заготовку в розпечену до того часу духовку. Випікаємо тарт татен з яблуками 30-40 хвилин. Температуру підтримуємо на позначці 190 градусів. Готовий пиріг накриваємо тарілкою і перевертаємо.
При подачі оформляємо випічку зеленими листочками м'яти. За бажанням присипаємо класичний тарт татен з яблуками цукровою пудрою. Насолоджуємося поєднанням тонкого, тендітного тесту і щедрою яблучної начинки. Приємного чаювання!
|
Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
|
Переглядів: 1027
| Рейтинг: 0.0/0 |
|