П`ятниця
19.04.2024
21:40
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/4/73438466.jpg
Самса з куркою
/_pu/2/45780634.jpg
Тарт татен з яблуками класичний
/_pu/0/36360447.jpg
Гуляш з яловичини з підливою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Рибні котлети з начинкою

Рибні котлети, приготовані з ніжного філе білої риби, менш популярні, ніж м'ясні, але, тим не менше, зовсім не поступаються їм за смаковими якостями. А якщо урізноманітнити вироби начинкою, доповнити соусом і гарніром, вийде відмінний ненудне блюдо для сімейного обіду.

Такі котлети можна готувати з фаршу відразу декількох видів риб, різних за жирністю. Це дозволить зробити вироби соковитими, з виразним смаком. Начинка крім зазначеної в рецепті може бути й інший, наприклад, просто сир, шпинат, Пюріровать зелений горох, брокколі, морквяно-цибулевий пассеровка і т.д.
 
Складові:
  • рибне філе (тріска, минтай, хек, судак, тілапія і т.д.) - 500 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • батон або білий хліб - 50 г;
  • молоко - 50 мл;
  • сіль, перець - за смаком;
  • панірувальні сухарі - близько 30 г;
  • рослинне масло (для смаження).

Для начинки:
  • сир - 70 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • зелена цибуля - кілька пір'я (або 3-4 гілочки кропу).


Рибні котлети рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

1. Якщо філе риби було заморожено, насамперед повністю розморожуємо. Промиваємо водою і обов'язково ретельно обмакиваем серветкою, щоб фарш не вийшов занадто рідким. Двічі пропускаємо філе через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна. 
 

2. Батон або білий хліб, зрізавши кірки, замочуємо в молоці. Ми залишаємо на 5-10 хвилин. Злегка віджимаємо розмокший м'якуш і, розкришивши, відправляємо до рибної масі. Вбиваємо яйце. 
 

3. Солимо / перчимо, вимішуємо рибний фарш.
 

4. Готуємо начинку. Завчасно відварюємо яйце круто. Остудивши і знявши шкаралупу, ріжемо дрібними кубиками. З'єднуємо з натертим дрібно сиром і порубаний свіжою зеленню. 
 

5. Перемішуємо, при бажанні злегка солимо. Найпростіша начинка для рибних котлет готова! 
 

6. Ділимо рибний фарш на 10 приблизно однакових порцій, одну з яких на долоні розплющуємо в коржик. По центру розміщуємо порцію начинки (десяту частину). 
 

7. Скріплюємо протилежні краю нижнього шару, повністю ховаємо начинку. Надаємо виробу традиційну довгасту форму котлет. 
 

8. З усіх боків щедро паніруємо в сухарях. Подібним чином формуємо і інші примірники. 
 

9. Смажимо рибні котлети на розпеченому рафінованій олії по 3-5 хвилин з кожного боку (до рум'яної скоринки). 
 

10. Потім накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тримаємо ще 5 хвилин. 
 

11. Ніжні рибні котлети з простою начинкою подаємо гарячими в супроводі картопляного пюре, рису, спагетті або іншого гарніру. Добре підходить до страви соус тартар. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 734 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024