Домашня кухня
Самса з куркою |
Тарт татен з яблуками класичний |
Гуляш з яловичини з підливою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Рибні котлети з начинкою
Рибні котлети, приготовані з ніжного філе білої риби, менш популярні, ніж м'ясні, але, тим не менше, зовсім не поступаються їм за смаковими якостями. А якщо урізноманітнити вироби начинкою, доповнити соусом і гарніром, вийде відмінний ненудне блюдо для сімейного обіду.
Такі котлети можна готувати з фаршу відразу декількох видів риб, різних за жирністю. Це дозволить зробити вироби соковитими, з виразним смаком. Начинка крім зазначеної в рецепті може бути й інший, наприклад, просто сир, шпинат, Пюріровать зелений горох, брокколі, морквяно-цибулевий пассеровка і т.д.
Складові:
- рибне філе (тріска, минтай, хек, судак, тілапія і т.д.) - 500 г;
- яйце - 1 шт .;
- батон або білий хліб - 50 г;
- молоко - 50 мл;
- сіль, перець - за смаком;
- панірувальні сухарі - близько 30 г;
- рослинне масло (для смаження).
Для начинки:
- сир - 70 г;
- яйце - 1 шт .;
- зелена цибуля - кілька пір'я (або 3-4 гілочки кропу).
Рибні котлети рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах
1. Якщо філе риби було заморожено, насамперед повністю розморожуємо. Промиваємо водою і обов'язково ретельно обмакиваем серветкою, щоб фарш не вийшов занадто рідким. Двічі пропускаємо філе через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна.
2. Батон або білий хліб, зрізавши кірки, замочуємо в молоці. Ми залишаємо на 5-10 хвилин. Злегка віджимаємо розмокший м'якуш і, розкришивши, відправляємо до рибної масі. Вбиваємо яйце.
3. Солимо / перчимо, вимішуємо рибний фарш.
4. Готуємо начинку. Завчасно відварюємо яйце круто. Остудивши і знявши шкаралупу, ріжемо дрібними кубиками. З'єднуємо з натертим дрібно сиром і порубаний свіжою зеленню.
5. Перемішуємо, при бажанні злегка солимо. Найпростіша начинка для рибних котлет готова!
6. Ділимо рибний фарш на 10 приблизно однакових порцій, одну з яких на долоні розплющуємо в коржик. По центру розміщуємо порцію начинки (десяту частину).
7. Скріплюємо протилежні краю нижнього шару, повністю ховаємо начинку. Надаємо виробу традиційну довгасту форму котлет.
8. З усіх боків щедро паніруємо в сухарях. Подібним чином формуємо і інші примірники.
9. Смажимо рибні котлети на розпеченому рафінованій олії по 3-5 хвилин з кожного боку (до рум'яної скоринки).
10. Потім накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тримаємо ще 5 хвилин.
11. Ніжні рибні котлети з простою начинкою подаємо гарячими в супроводі картопляного пюре, рису, спагетті або іншого гарніру. Добре підходить до страви соус тартар.
Смачного!
|
Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
|
Переглядів: 734
| Рейтинг: 0.0/0 |
|