Домашня кухня
Салат «Тбілісі» |
Медовий торт із заварним кремом |
Новорічний торт «Півень» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «П'яна вишня»
Серед величезного розмаїття існуючих тортів можна виділити декілька найпопулярніших примірників, які залишаються затребуваними і улюбленими вже не одне десятиліття. Це, звичайно ж, Київський торт, Медовик, Наполеон, Прага, Пташине молоко та інші. Безсумнівно, в цей почесний список можна внести і наш сьогоднішній десерт - красивий, в міру солодкий і трохи алкогольний торт «П'яна вишня».
Приємна кислинка і соковита м'якоть ягоди неймовірно перетворює смак випічки. Об'єднуємо шоколадний бісквіт, стандартний масляний крем і вишневі «ноти» в одному виробі - готуємо чудовий торт «П'яна вишня» з покрокового рецептом з фото!
Складові:
Для бісквіта (в розрахунку на форму 22 см):
- борошно - 200 г;
- какао-порошок - 4 ст. ложки;
- розпушувач - 1 ч. ложка;
- яйця - 6 шт .;
- цукор - 250 г.
Для начинки:
- вишня без кісточок (підійде заморожена) - 250-300 г;
- коньяк - 80-100 мл;
- згущене молоко - 300 г;
- вершкове масло - 220 г.
Для глазурі:
- темний шоколад - 150 г;
- вершки 20% - 180 мл;
- цукор - 2 ст. ложки;
- вершкове масло - 20 г.
Торт «П'яна вишня» покроковий рецепт з фото в домашніх умовах
Насамперед підготуємо для торта вишню. Всі ягоди поміщаємо в зручну миску і заливаємо коньяком. Прикривши зверху кришкою або харчовою плівкою, залишаємо при кімнатній температурі мінімум на 4-5 годин, щоб вишня встигла ретельно просочитися алкоголем.
Як зробити бісквіт для торта «П'яна вишня»
Для виготовлення торта «П'яна вишня» підійде будь-який шоколадний бісквіт. Якщо у вас є улюблений і неодноразово перевірений на практиці рецепт смачного бісквітного тіста, можете використовувати його або ж довіритися нашій рецептурі. Насамперед збиваємо відразу всі яйця, поступово додаючи цукор. Працювати міксером потрібно не менше 5 хвилин: суміш повинна посветлеть і значно збільшитися в обсязі.
Окремо змішуємо борошно, какао-порошок і розпушувач. Просіявши, поступово вводимо суміш сухих компонентів до збитих яєць. Дбайливо вимішуємо ложкою знизу-вгору, домагаючись отримання в'язкої і однорідної текстури без борошняних згустків.
Дно форми для випічки застилає пергаментом, стінки трохи змащуємо вершковим маслом. Переливаємо тісто в підготовлену ємність і відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку. Нагадуємо, що кількість продуктів в рецепті розраховане на форму діаметром 22 см. Якщо ж ви плануєте готувати бісквіт в більшій ємності, пропорції інгредієнтів потрібно збільшити (інакше корж вийде занадто тонким і сформувати торт буде складно).
Випікаємо бісквітну заготовку для торта близько 30-35 хвилин. Готовність як і завжди перевіряємо сірником / зубочисткою (паличка повинна виходити з тіста чистої, без залишків мокрих крихт). Витягуємо бісквіт з форми і повністю охолоджуємо.
Як зробити крем для торта «П'яна вишня»
Підтале при кімнатній температурі масло збиваємо до пишності.
Продовжуючи працювати міксером, поступово підливати згущене молоко. Змішуємо компоненти в єдину однорідну масу. Приблизно 3-4 ложки крему відкладаємо для оформлення торта.
Справжню вишню ретельно проціджуємо і завантажуємо в масляний крем. Алкогольну рідина не виливаємо - вона стане в нагоді для просочення бісквіта.
У остиглого бісквіта зрізаємо верхівку і відкладаємо в сторону.
З нижнього коржа вибираємо руками весь м'якуш, залишаючи тільки тонке дно і стінки завтовшки не менше 1 см.
Ретельно просочуємо підставу торта і зрізану верхівку зцідженим з вишні сумішшю коньяку і ягідного соку. Якщо рідина здається занадто алкогольної, можна розбавити її водою.
Бісквітну м'якоть перемелює в блендері або розминаємо вручну до отримання дрібних шматочків. Приблизно четверту частину отриманої крихти залишаємо для оформлення торта, а решту масу завантажуємо в крем, перемішуємо.
Як сформувати торт «П'яна вишня» - покроковий рецепт з фото
У бісквітну «кошик» викладаємо підготовлений крем, ретельно утрамбовують.
Зверху накриваємо заготовку зрізаної раніше верхівкою бісквіта. Прибираємо торт в холодильник.
Тепер готуємо глазур. Вершки змішуємо з цукром і, помішуючи, нагріваємо до сильно гарячого стану і розчинення цукрових крупинок. Знявши з вогню, відразу додаємо заздалегідь порубаний на дрібні шматочки шоколад. Безперервно перемішуємо до повного розплавлення шоколадних згустків, в самому кінці додаємо масло і розтираємо суміш до однорідності (якщо вершки вже охололи, а шоколад не встиг до кінця розчинитися, прогріваємо глазур на «водяній бані»).
Дістаємо з холодильника майже готовий торт, викладаємо на решітку. Знизу підставляємо велику тарілку або укладаємо лист пергаменту. Рясно заливаємо бісквіт подост глазур'ю, покриваємо випічку повністю - і зверху, і з боків.
Поки глазур не встигла застигнути, обсипаємо боки торта залишками бісквітної крихти. Перекладаємо наш десерт на тарілку.
Що залишився масляний крем викладаємо в кулінарний пакет і оформляємо торт за допомогою фігурної насадки. У літній період доповнити зовнішній вигляд десерту можна стиглої черешнею або вишнею, а в несезон свіжої ягоди цілком підійде коктейльна або заморожена.
Торт «П'яна вишня» готовий! Не забуваємо перед подачею дозволити десерту настоятися в холодильнику хоча б 3 години.
Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
|
Переглядів: 1779
| Рейтинг: 0.0/0 |
|