П`ятниця
19.04.2024
17:23
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/79107400.jpg
Салат «Тбілісі»
/_pu/3/97517744.jpg
Медовий торт із заварним кремом
/_pu/3/94786383.jpg
Новорічний торт «Півень»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «П'яна вишня»

Серед величезного розмаїття існуючих тортів можна виділити декілька найпопулярніших примірників, які залишаються затребуваними і улюбленими вже не одне десятиліття. Це, звичайно ж, Київський торт, Медовик, Наполеон, Прага, Пташине молоко та інші. Безсумнівно, в цей почесний список можна внести і наш сьогоднішній десерт - красивий, в міру солодкий і трохи алкогольний торт «П'яна вишня».

Приємна кислинка і соковита м'якоть ягоди неймовірно перетворює смак випічки. Об'єднуємо шоколадний бісквіт, стандартний масляний крем і вишневі «ноти» в одному виробі - готуємо чудовий торт «П'яна вишня» з покрокового рецептом з фото!
 
Складові:

Для бісквіта (в розрахунку на форму 22 см):
  • борошно - 200 г;
  • какао-порошок - 4 ст. ложки;
  • розпушувач - 1 ч. ложка;
  • яйця - 6 шт .;
  • цукор - 250 г.

Для начинки:
  • вишня без кісточок (підійде заморожена) - 250-300 г;
  • коньяк - 80-100 мл;
  • згущене молоко - 300 г;
  • вершкове масло - 220 г.

Для глазурі:
  • темний шоколад - 150 г;
  • вершки 20% - 180 мл;
  • цукор - 2 ст. ложки;
  • вершкове масло - 20 г.


Торт «П'яна вишня» покроковий рецепт з фото в домашніх умовах

Насамперед підготуємо для торта вишню. Всі ягоди поміщаємо в зручну миску і заливаємо коньяком. Прикривши зверху кришкою або харчовою плівкою, залишаємо при кімнатній температурі мінімум на 4-5 годин, щоб вишня встигла ретельно просочитися алкоголем. 
 

Як зробити бісквіт для торта «П'яна вишня»

Для виготовлення торта «П'яна вишня» підійде будь-який шоколадний бісквіт. Якщо у вас є улюблений і неодноразово перевірений на практиці рецепт смачного бісквітного тіста, можете використовувати його або ж довіритися нашій рецептурі. Насамперед збиваємо відразу всі яйця, поступово додаючи цукор. Працювати міксером потрібно не менше 5 хвилин: суміш повинна посветлеть і значно збільшитися в обсязі. 
 

Окремо змішуємо борошно, какао-порошок і розпушувач. Просіявши, поступово вводимо суміш сухих компонентів до збитих яєць. Дбайливо вимішуємо ложкою знизу-вгору, домагаючись отримання в'язкої і однорідної текстури без борошняних згустків. 
 

Дно форми для випічки застилає пергаментом, стінки трохи змащуємо вершковим маслом. Переливаємо тісто в підготовлену ємність і відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку. Нагадуємо, що кількість продуктів в рецепті розраховане на форму діаметром 22 см. Якщо ж ви плануєте готувати бісквіт в більшій ємності, пропорції інгредієнтів потрібно збільшити (інакше корж вийде занадто тонким і сформувати торт буде складно). 
 

Випікаємо бісквітну заготовку для торта близько 30-35 хвилин. Готовність як і завжди перевіряємо сірником / зубочисткою (паличка повинна виходити з тіста чистої, без залишків мокрих крихт). Витягуємо бісквіт з форми і повністю охолоджуємо. 
 

Як зробити крем для торта «П'яна вишня»

Підтале при кімнатній температурі масло збиваємо до пишності. 
 

Продовжуючи працювати міксером, поступово підливати згущене молоко. Змішуємо компоненти в єдину однорідну масу. Приблизно 3-4 ложки крему відкладаємо для оформлення торта.
 

Справжню вишню ретельно проціджуємо і завантажуємо в масляний крем. Алкогольну рідина не виливаємо - вона стане в нагоді для просочення бісквіта. 
 

У остиглого бісквіта зрізаємо верхівку і відкладаємо в сторону. 
 

З нижнього коржа вибираємо руками весь м'якуш, залишаючи тільки тонке дно і стінки завтовшки не менше 1 см. 
 

Ретельно просочуємо підставу торта і зрізану верхівку зцідженим з вишні сумішшю коньяку і ягідного соку. Якщо рідина здається занадто алкогольної, можна розбавити її водою.
 

Бісквітну м'якоть перемелює в блендері або розминаємо вручну до отримання дрібних шматочків. Приблизно четверту частину отриманої крихти залишаємо для оформлення торта, а решту масу завантажуємо в крем, перемішуємо. 
 

Як сформувати торт «П'яна вишня» - покроковий рецепт з фото

У бісквітну «кошик» викладаємо підготовлений крем, ретельно утрамбовують. 
 

Зверху накриваємо заготовку зрізаної раніше верхівкою бісквіта. Прибираємо торт в холодильник. 
 

Тепер готуємо глазур. Вершки змішуємо з цукром і, помішуючи, нагріваємо до сильно гарячого стану і розчинення цукрових крупинок. Знявши з вогню, відразу додаємо заздалегідь порубаний на дрібні шматочки шоколад. Безперервно перемішуємо до повного розплавлення шоколадних згустків, в самому кінці додаємо масло і розтираємо суміш до однорідності (якщо вершки вже охололи, а шоколад не встиг до кінця розчинитися, прогріваємо глазур на «водяній бані»). 
 

Дістаємо з холодильника майже готовий торт, викладаємо на решітку. Знизу підставляємо велику тарілку або укладаємо лист пергаменту. Рясно заливаємо бісквіт подост глазур'ю, покриваємо випічку повністю - і зверху, і з боків. 
 

Поки глазур не встигла застигнути, обсипаємо боки торта залишками бісквітної крихти. Перекладаємо наш десерт на тарілку.
 

Що залишився масляний крем викладаємо в кулінарний пакет і оформляємо торт за допомогою фігурної насадки. У літній період доповнити зовнішній вигляд десерту можна стиглої черешнею або вишнею, а в несезон свіжої ягоди цілком підійде коктейльна або заморожена. 
 

Торт «П'яна вишня» готовий! Не забуваємо перед подачею дозволити десерту настоятися в холодильнику хоча б 3 години. 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 1779 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024