Домашня кухня
Пиріг з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами |
Куряча грудка, запечена в духовці |
Салат із крабових паличок з кукурудзою класичний |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Ялинкові кулі»
До новорічного столу пропонуємо чергове симпатичне, оригінально оформлене блюдо - салат «Ялинкові кулі». Знаючи просту кулінарну хитрість, як пофарбувати білки в блакитний і бузковий колір за допомогою звичайних продуктів, можна легко перетворити найпростішу закуску в ефектну композицію. Яскраво, ошатно і смачно! А що ще потрібно для святкового застілля ?!
Взявши за ідею оформлення, в такій інтерпретації можна приготувати будь-який майонезний салат. Відмінно підійде «Олів'є», «Мімоза», крабовий салат і т.д. В даному прикладі ми вирішили поекспериментувати з популярним і улюбленим багатьма «Столичним» салатом - вийшло чудово!
Складові:
- куряче філе - 300 г;
- огірки мариновані - 150 г;
- картопля - 200 г;
- яйця - 5 шт .;
- майонез - до смаку;
- сіль, перець - за смаком.
Для фарбування білка:
- червонокачанна капуста - 100 г;
- буряк - 100 г.
Для декору:
- кріп свіжий - 4-5 гілочок.
Салат «Ялинкові кулі» рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати салат «Новорічні кулі»
1. Насамперед підготуємо «барвники» для яєчного білка. Червонокачанну капусту подрібнюємо в чаші блендера, викладаємо в зручну ємність.
2. Вливаємо приблизно 150-200 мл звичайної питної води, перемішуємо. Рідина відразу забарвиться в насичений синьо-фіолетовий колір.
3. Буряк натираємо крупною стружкою, поміщаємо в інший посуд і заливаємо 100-150 мл води.
4. Проціджуємо капустяний і буряковий сік в різні ємності. Варені яйця розрізаємо вздовж навпіл, жовток витягаємо і поки прибираємо в сторону. Половину білків поміщаємо в бурякову рідина, а решта опускаємо в посуд з капустяним соком. Ми залишаємо приблизно на 20 хвилин.
5. Пофарбованим білкам дозволяємо обсохнути.
6. Тим часом готуємо простий салат. Варене філе поділяємо на волокна.
7. Огірки рубаємо дрібними кубиками.
8. Відварену картоплю очищаємо і теж нарізаємо дрібно.
9. З'єднуємо філе, картопляну і огіркову нарізку. Заправляємо майонезом, солимо і перчимо.
Як оформити салат «Ялинкові кулі»
10. На велику тарілку викладаємо підготовлений салат у вигляді трьох однакових за розміром куль.
11. Окремо дрібно натираємо кольорові білки і яєчні жовтки. Оформляємо салат - повністю покриваємо кожен «куля» яєчної крихтою. Злегка притискаємо крупинки білків і жовтків долонею, щоб вони ретельно закріпилися на салаті. У підсумку отримуємо три «шара» різного кольору. Зайві крихти, що залишилися на тарілці, акуратно прибираємо серветкою.
12. Щоб верхній шар не потемнів, накриваємо салат фольгою або відповідної за розміром посудом, прибираємо в холодильник. Перед подачею викладаємо на тарілку гілочки кропу для імітації соснових / ялинових гілок. За бажанням можна доповнити наші «кулі» візерунком, вирізавши з шматочка сиру або червоного перцю невеликі зірочки або інші фігурки. Також можна зробити візерунок за допомогою майонезу.
Салат «Ялинкові кулі» готовий! Смачного!
|
Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
|
Переглядів: 720
| Рейтинг: 0.0/0 |
|