Неділя
21.07.2019
09:38
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Суші і роли


Як варити рис для ролів і суші

Яке японське блюдо ви б не вирішили зробити самостійно, будь то Філадельфія, Каліфорнія, нігірі суші і т.д., насамперед необхідно дізнатися як варити рис для ролів правильно! Саме від цього компонента залежить якість підсумкового продукту, тому не варто ігнорувати інструкції та рекомендації!

Напевно ви помічали, що часто роли починають розвалюватися при контакті з соєвим соусом і якраз таки однією з можливих причин подібної ситуації може бути неправильно приготований рис. Щоб ваше японське страва не зазнало фіаско, давайте розглянемо як варити рис для ролів і суші так, щоб результат ваших старань вийшов бездоганним!
 
Складові:
  • японський або звичайний круглозерний рис - 1 склянка;
  • сіль - ½ ч. ложки;
  • цукровий пісок - ½ ст. ложки;
  • рисовий оцет - 50 мл;
  • вода - 1,5 склянки.


Як варити рис для ролів і суші правильно

1. Для виготовлення суші / ролів можна придбати японський рис, а можна обійтися звичайним Круглозерний - досвідчені кулінари вже давно переконалися на практиці, що особливої різниці між цими видами рису немає. Тільки не застосовуйте довгозерний сорт - для японського блюда він абсолютно не підходить! Отже, ретельно промиваємо рисові зерна холодною водою 6-7 разів (поки рідина не стане абсолютно чистою і прозорою). 
 

2. Рисові зерна поміщаємо в простору каструлю, заливши водою, якої повинно бути в півтора рази більше використовуваного кількості рису. Солити воду і приправляти будь-якими спеціями не потрібно! Для аромату можна кинути в каструлю тільки шматочок водорості комбу, але його потрібно обов'язково дістати до закипання рідини.
 

Скільки варити рис для ролів

3. Коли вода закипить, щільно закриваємо кришку, робимо мінімальний вогонь. Варимо хвилин 10-15 (до повного випаровування вологи). У будь-якому випадку рис не повинен перебувати на вогні довше 20 хвилин, інакше велика ймовірність отримати переварені зерна, які прилипли до дна каструлі! У процесі варіння перемішувати рис і знімати з каструлі кришку не потрібно!
 

4. Паралельно займаємося заправкою. Всипаємо в рисовий оцет (не переплутайте зі звичайним!) Цукор і сіль. Розміщуємо на повільний вогонь, помішуючи. Коли цукровий пісок і сіль розчиняться в оцті, знімаємо суміш з плити.
 

5. Уже готовий рис, прибравши з вогню, продовжуємо пропарювати під щільно закритою кришкою 10 хвилин і тільки після цього перекладаємо в миску. Гарячі рисові зерна поливаємо заправкою. До речі, зараз можна знайти в продажу вже готовий соус для суші-рису, яким можна замінити суміш оцту, солі і цукру. 
 

6. Перемішуємо просочені рисові зерна дерев'яною лопаткою. Остудивши рис до кімнатної температури, приступаємо до формування суші або ролів. 
 

7. Не забувайте, що готовий рис не можна прибирати в холодильник або залишати на наступний день, адже в такому випадку рисові зерна стануть жорсткими, що, звичайно ж, зіпсує смак підсумкового страви!
 

Дізнавшись як варити рис для ролів, можна експериментувати з японськими стравами! Запечені роли, хосомакі, урамакі, Гункани... Тепер приготування цього екзотичного різноманітності не важко! Вдалих експериментів!



Категорія: Суші і роли | Додав: 06.04.2018
Переглядів: 94 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019