Субота
20.04.2024
10:12
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/2/04214437.jpg
Салат Цезар з сьомгою
/_pu/2/28598816.jpg
Салат з шинкою, сиром та огірками
/_pu/3/09368783.jpg
Торт «Мурашник» (класичний)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Суші і роли


Нігірі суші з сьомгою

Зараз важко знайти того, хто жодного разу не пробував суші, адже це японське блюдо вже давно стало неймовірно затребуваним і популярним. Кожен шанувальник східної кухні напевно замислювався про те, як приготувати суші вдома, адже іноді так хочеться порадувати себе смачною японської їжею, зробленої своїми руками. Зараз це не проблема, адже всі необхідні компоненти можна знайти в продуктовому магазині, а рецепт суші в домашніх умовах допоможе створити блюдо, максимально наближене до оригіналу. Нігірі суші з сьомгою, мабуть, можна назвати одним з найпростіших рецептів східної кухні, тому новачкові в області «суші-майстерності» рекомендується почати саме з цього нескладного страви.
 
Складові:
  • японський рис - 1 склянка;
  • вода (для варіння рису) - 1,5 склянки;
  • заправка для рису - 2-3 ст. ложки;
  • васабі - за смаком;
  • норі - кілька листів;
  • слабосолона сьомга - 300 г.


Рецепт нігірі суші в домашніх умовах

Як приготувати суші вдома покрокова інструкція з фото

1. Починаємо з приготування основного інгредієнта - японського рису. Промиваємо рисові зерна 5-6 разів (поки вода не стане прозорою). Далі перекладаємо рис в каструлю, заливши водою і накривши кришкою. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 10-15, не заважаючи рисові зерна і не відкриваючи кришку. Гарячий рис поливаємо спеціальної заправкою для приготування суші (або сумішшю рисового оцту, солі і цукру), перемішуємо дерев'яною лопаткою. В одній зі статей ми вже детально розповідали як зварити рис для суші. 
 

2. Норі розрізах ножицями або добре наточеним ножем на тонкі смужки (приблизно 1 см в ширину). 
 

3. З теплого, але не гарячого рису формуємо невеликі «брусочки» однакового розміру. Попередньо змочіть долоню в чистій воді, щоб клейкий рис не прилипав до пальців. У підсумку повинні вийти акуратні і добре склеєні шматочки рису. Поверхня рисової основи для суші промазуємо дуже тонким шаром васабі. Не переборщити з цим японським соусом, адже він дуже гострий!
 

4. Рибу ріжемо в останню чергу, щоб вона не встигла підсохнути під час приготування. Крім сьомги можна робити суші з тунцем, копченим вугром або лососем: процес формування японського блюда буде аналогічним. Для нігірі суші з сьомгою потрібно нарізати рибу тонкими смужками так, щоб рибний пласт повністю закривав собою поверхню рису.
 

5. Викладаємо сьомгу на шматочки рису, злегка придавивши. При необхідності підправте рисову основу з боків. 
 

6. Заключним етапом фіксуємо нігірі суші з сьомгою за допомогою смужки норі, обмотавши нею наші готові вироби у вигляді своєрідного пояса. Зайву частину нори просто відрізаємо ножицями або ножем.
 

Отже, сьогодні ми дізналися як приготувати суші вдома і отримали смачне японське блюдо. Подаємо, звичайно ж, негайно. Не забудьте покласти японські палички, а також доповнити блюдо соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром. За бажанням можна обсипати нігірі суші з сьомгою кунжутним насінням. Смачного!



Категорія: Суші і роли | Додав: 06.04.2018
Переглядів: 592 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024