Субота
20.04.2024
14:17
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/97848466.jpg
Салат грецький класичний
/_pu/3/35428298.jpg
Пісний шоколадний торт
/_pu/3/14191925.jpg
Ангельський бісквіт з лимонним кремом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Колібрі»

Торт «Колібрі» (Hummingbird cake) - смачний і оригінальний десерт, що складається з фруктових коржів і вершкового крему. Бісквітний м'якуш поєднує в собі насичений смак банана, свіжі нотки ананаса і легкий коричнева шлейф, завдяки маслу виходить вологим і пористим, відмінно вбирає крем і не потребує просочення сиропом.

Доповнюємо коржі прошарками з класичної суміші вершкового сиру, цукру і збитих вершків, для декору готуємо шоколадну глазур і отримуємо ефектне частування, яке ідеально підходить для святкового столу! Десерт обов'язково припаде до смаку шанувальникам популярного «морквяний торт», а також всім любителям соковитих бісквітів з шматочками фруктів.
 
Складові:

Для тесту:
  • яйця - 3 шт .;
  • рослинне масло (рафінована) - 180 г;
  • банан - 1 великий;
  • ананаси консервовані - 250 г (вказано чиста вага ананасів без сиропу);
  • борошно - 380 г;
  • цукор - 350 г;
  • харчова сода - 1 ч. ложка;
  • мелена кориця - 1 ч. ложка.

Для крему:
  • вершковий сир «Almette» або т.п. - 300 г;
  • вершки 33-35% - 200 г;
  • цукор - 100 г.

Для глазурі:
  • темний шоколад - 80 г;
  • вершкове масло - 30 г;
  • вершки 33-35% - 60 г.


Торт «Колібрі» рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати тісто для торта «Колібрі»

З'єднуємо сухі компоненти. Просіваємо всю порцію борошна з корицею і харчовою содою. Додаємо цукор і перемішуємо суміш. 
 

Очистивши від шкірки, великий банан розтираємо виделкою в пюре. 
 

Ананаси ріжемо дрібними кубиками. Разом з сиропом, який виділився при нарізці, завантажуємо ананасові шматочки до бананової масі. 
 

Забиваємо до фруктової суміші яйця і додаємо масло. Можна взяти будь-яку рослинну (кукурудзяна, соняшникова, оливкова і т.д.), але обов'язково тільки рафінована, тобто без запаху і з нейтральним смаком. 
 

З'єднуємо суху суміш з вологою. Дуже ретельно розмішуємо до повного розчинення борошняної крихти і отримання в'язкого, досить густого тесту з вкрапленнями ананасів. 
 

Ділимо тісто на три рівні порції. Зручно це зробити за допомогою кухонних ваг - на кожен корж піде приблизно 450-480 г борошняної маси. Форму діаметром 22 см прокладаємо по дну листом пергаменту, потім викладаємо першу порцію тіста. Випікаємо корж при 180 градусах близько 20-25 хвилин. Не забуваємо перевіряти готовність сухий сірником.
 

Свіжоспечений корж відразу витягаємо, прибираємо пергамент. Щоб форма швидше охолола, промиваємо її холодною водою і протираємо насухо. Дно знову застилає пергаментом, і викладаємо наступну порцію тіста. Таким чином готуємо всі коржі, охолоджуємо.
 

Крем для торта «Колібрі» рецепт

Холодні вершки з'єднуємо з цукром, збиваємо до згущення маси і розчинення твердих крупинок. Коли на поверхні крему будуть залишатися сліди від віночків, зупиняємося. 
 

Додаємо вершковий сир і злегка збиваємо, змішуючи компоненти в єдину масу.
 

Перед «складанням» торта коржі бажано обернути харчовою плівкою і витримати 1-2 години в холодильнику, але якщо час обмежений, можна приступати до формування десерту відразу. Нижній корж викладаємо на тарілку, густо змащуємо вершковим кремом, накриваємо наступним коржем і т.д.
 

Залишками крему промазуємо верх і бічні сторони десерту, розрівнюємо. Прибираємо торт в холодильник.
 

Шоколадна глазур для торта «Колібрі» рецепт

Шоколад ламаємо на маленькі часточки, додаємо масло. Розтоплюємо на «водяній бані», безперервно перемішуючи. Не забуваємо, що при роботі з шоколадом вогонь повинен бути мінімальним, а дно верхньої ємності не повинно стикатися з водою. 
 

Вершки прогреваем до гарячого стану і вливаємо в розплавлений шоколад. Відразу починаємо активно перемішувати масу до отримання гладкої глазурі. Знімаємо з вогню, охолоджуємо при кімнатній температурі. 
 

Виливаємо подост вершково-шоколадну суміш на поверхню охолодженого торта. За бажанням за допомогою ножа можна злегка «підштовхувати» глазур по краях, щоб отримати патьоки. Дозволяємо десерту настоятися в холодильнику хоча б 3 години, а потім оформляємо торт «Колібрі» будь-якими ягодами / фруктами або іншим способом.
 

Нарізаємо порційно і приступаємо до чаювання. Вологі коржі з банановим смаком та вкрапленнями ананаса укупі з вершковим сиром - справжнє екзотичне задоволення!
 

Торт «Колібрі» готовий! Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 965 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024