Домашня кухня
Салат грецький класичний |
Пісний шоколадний торт |
Ангельський бісквіт з лимонним кремом |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Колібрі»
Торт «Колібрі» (Hummingbird cake) - смачний і оригінальний десерт, що складається з фруктових коржів і вершкового крему. Бісквітний м'якуш поєднує в собі насичений смак банана, свіжі нотки ананаса і легкий коричнева шлейф, завдяки маслу виходить вологим і пористим, відмінно вбирає крем і не потребує просочення сиропом.
Доповнюємо коржі прошарками з класичної суміші вершкового сиру, цукру і збитих вершків, для декору готуємо шоколадну глазур і отримуємо ефектне частування, яке ідеально підходить для святкового столу! Десерт обов'язково припаде до смаку шанувальникам популярного «морквяний торт», а також всім любителям соковитих бісквітів з шматочками фруктів.
Складові:
Для тесту:
- яйця - 3 шт .;
- рослинне масло (рафінована) - 180 г;
- банан - 1 великий;
- ананаси консервовані - 250 г (вказано чиста вага ананасів без сиропу);
- борошно - 380 г;
- цукор - 350 г;
- харчова сода - 1 ч. ложка;
- мелена кориця - 1 ч. ложка.
Для крему:
- вершковий сир «Almette» або т.п. - 300 г;
- вершки 33-35% - 200 г;
- цукор - 100 г.
Для глазурі:
- темний шоколад - 80 г;
- вершкове масло - 30 г;
- вершки 33-35% - 60 г.
Торт «Колібрі» рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати тісто для торта «Колібрі»
З'єднуємо сухі компоненти. Просіваємо всю порцію борошна з корицею і харчовою содою. Додаємо цукор і перемішуємо суміш.
Очистивши від шкірки, великий банан розтираємо виделкою в пюре.
Ананаси ріжемо дрібними кубиками. Разом з сиропом, який виділився при нарізці, завантажуємо ананасові шматочки до бананової масі.
Забиваємо до фруктової суміші яйця і додаємо масло. Можна взяти будь-яку рослинну (кукурудзяна, соняшникова, оливкова і т.д.), але обов'язково тільки рафінована, тобто без запаху і з нейтральним смаком.
З'єднуємо суху суміш з вологою. Дуже ретельно розмішуємо до повного розчинення борошняної крихти і отримання в'язкого, досить густого тесту з вкрапленнями ананасів.
Ділимо тісто на три рівні порції. Зручно це зробити за допомогою кухонних ваг - на кожен корж піде приблизно 450-480 г борошняної маси. Форму діаметром 22 см прокладаємо по дну листом пергаменту, потім викладаємо першу порцію тіста. Випікаємо корж при 180 градусах близько 20-25 хвилин. Не забуваємо перевіряти готовність сухий сірником.
Свіжоспечений корж відразу витягаємо, прибираємо пергамент. Щоб форма швидше охолола, промиваємо її холодною водою і протираємо насухо. Дно знову застилає пергаментом, і викладаємо наступну порцію тіста. Таким чином готуємо всі коржі, охолоджуємо.
Крем для торта «Колібрі» рецепт
Холодні вершки з'єднуємо з цукром, збиваємо до згущення маси і розчинення твердих крупинок. Коли на поверхні крему будуть залишатися сліди від віночків, зупиняємося.
Додаємо вершковий сир і злегка збиваємо, змішуючи компоненти в єдину масу.
Перед «складанням» торта коржі бажано обернути харчовою плівкою і витримати 1-2 години в холодильнику, але якщо час обмежений, можна приступати до формування десерту відразу. Нижній корж викладаємо на тарілку, густо змащуємо вершковим кремом, накриваємо наступним коржем і т.д.
Залишками крему промазуємо верх і бічні сторони десерту, розрівнюємо. Прибираємо торт в холодильник.
Шоколадна глазур для торта «Колібрі» рецепт
Шоколад ламаємо на маленькі часточки, додаємо масло. Розтоплюємо на «водяній бані», безперервно перемішуючи. Не забуваємо, що при роботі з шоколадом вогонь повинен бути мінімальним, а дно верхньої ємності не повинно стикатися з водою.
Вершки прогреваем до гарячого стану і вливаємо в розплавлений шоколад. Відразу починаємо активно перемішувати масу до отримання гладкої глазурі. Знімаємо з вогню, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Виливаємо подост вершково-шоколадну суміш на поверхню охолодженого торта. За бажанням за допомогою ножа можна злегка «підштовхувати» глазур по краях, щоб отримати патьоки. Дозволяємо десерту настоятися в холодильнику хоча б 3 години, а потім оформляємо торт «Колібрі» будь-якими ягодами / фруктами або іншим способом.
Нарізаємо порційно і приступаємо до чаювання. Вологі коржі з банановим смаком та вкрапленнями ананаса укупі з вершковим сиром - справжнє екзотичне задоволення!
Торт «Колібрі» готовий! Смачного!
|
Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
|
Переглядів: 965
| Рейтинг: 0.0/0 |
|