Домашня кухня
Торт Київський |
Смажений сом на сковороді |
Стіжки з фаршу в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 4 Гостей: 4 Користувачів: 0
|
|
Салат «Снігуронька»
Поповнюємо колекцію новорічних рецептів ще одним цікавим стравою. На цей раз готуємо салат у вигляді забавної Снігуроньки в блакитний «шубці». Шарами вкладаємо інгредієнти на блюдо, стандартним способом офарблюємо білки за допомогою червонокачанної капусти, злегка потрудимося над оформленням - і перед нами казкова внучка Діда Мороза.
А якщо є бажання оформити весь святковий стіл в новорічній тематиці, пропонуємо приготувати просту закуску «Мандаринки» , салат «Маска» , «Шишка» , «Різдвяний вінок» , «Ялинкові кулі» і, звичайно ж, не забуваємо про символ наступаючого року - не залишаємо без уваги торт і салат у вигляді півня .
Складові:
- яловичина - 500 г;
- яйця - 5 шт .;
- картопля - 2-3 шт .;
- сир - 100-150 г;
- часник - 4-5 зубчиків;
- сіль, перець - за смаком;
- майонез - до смаку;
- червонокачанна капуста (для фарбування білків) - 100 г.
Для декору:
- сир кіскою;
- маслини або чорнослив;
- томатна паста.
Салат «Снігуронька» рецепт з фото
Як приготувати салат «Снігуронька»
1. Варену яловичину ріжемо дрібними кубиками, майонез перемішуємо з вичавленим через прес часниковими зубцями. В окремому посуді ретельно перемішуємо м'ясо з майонезній заправкою, а потім викладаємо отриману масу на велике блюдо у вигляді силуету Снігуроньки. Шар яловичини повинен бути просякнутий соусом дуже ретельно, щоб салат не вийшов сухим.
2. Варені жовтки, відокремивши від білків, натираємо дрібно. Розподіляємо по м'ясній основі салату. Зверху злегка поливаємо желтковую крихту часниковим майонезом.
3. Відварну картоплю трьом крупною стружкою. Окремо перемішуємо з часниковим майонезом, за смаком солимо і перчимо. Викладаємо картопляну суміш наступним шаром.
4. Сир натираємо дрібно і розподіляємо по салату (невелику частину сирної стружки відкладаємо для оформлення). Поливаємо шар часниково-майонезній заправкою.
5. Приступаємо до оформлення страви. На пластину сиру поміщаємо кришку від маленької банки або інший предмет відповідного діаметру. По контуру вирізаємо коло і викладаємо на верхню частину салату - це буде «обличчя» нашої «Снігуроньки». Відкладеної сирної стружкою оформляємо «шубку» для імітації хутра.
6. Червонокачанну капусту подрібнюємо за допомогою блендера або трьом на тертці.
7. Додаємо трохи води, проціджуємо.
8. Отриманим соком поливаємо натерті білки, перемішуємо. Як тільки білкова стружка забарвиться в блакитний відтінок, відкидаємо її на друшляк, дозволяємо обсохнути. Покриваємо білками «шубку», «шапочку» і «рукавиці».
9. Завершуємо оформлення - з маслин або чорносливу вирізаємо маленькі шматочки для «очей», «брів» і «носа». Томатною пастою малюємо «рот». Для «зачіски снігуроньки» беремо сирну кіску. Нарізаємо маленькі шматочки і викладаємо на «обличчя» в якості «чубчика». З трьох сирних ниток «плетемо косу» і викладаємо на салат.
Тепер новорічний салат «Снігуронька» повністю готовий. Перед подачею на стіл обов'язково дозволяємо страві настоятися в холодильнику не менше трьох годин. Зверху накриваємо салат кришкою для мікрохвильовки або іншим посудом, щоб верхній шар не потемнів. Веселих вам свят і приємного апетиту!
|
Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
|
Переглядів: 1168
| Рейтинг: 0.0/0 |
|