Четвер
28.03.2024
23:01
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/3/47692984.jpg
Торт «Баунті»
/_pu/0/07655500.jpg
Хінкалі по-грузинськи
/_pu/2/88109025.jpg
Салат з язиком і свіжим огірком
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » М'ясні супи


Класичний борщ з м'ясом

Основа слов'янської кухні - класичний борщ з м'ясом - незамінне блюдо, яке як і раніше залишається затребуваним, навіть незважаючи на велику кількість всіляких нових рецептів. На фоні основної версії з'являються і різні інтерпретації, наприклад, борщ з куркою або різноманітні пісні варіанти.

Звичайно, кожна господиня готує це смачне блюдо по-своєму, застосовуючи особисті, придбані з досвідом кулінарні секрети, тому вести суперечки про правильність приготування борщу безглуздо. Як варіант, ми пропонуємо вам базовий рецепт, який в майбутньому може стати хорошою основою для експериментів!

Інгредієнти у розрахунку на п'ятилітрову каструлю:
  • яловичина на кості - 700-800 г;
  • капуста - 300-400 г;
  • буряк - 300 г (1 велика або 2 невеликі);
  • картопля - 2-3 шт .;
  • цибулина - 200 г (1 велика);
  • морква - 200 г (1 велика);
  • томатна паста - 3 ст. ложки;
  • рослинне масло (для смаження) - приблизно 4-5 ст. ложок;
  • зелень - невеликий пучок;
  • часник - 2-4 зубці (або за смаком);
  • сіль - за смаком.

Борщ рецепт класичний з фото крок за кроком

Як приготувати борщ з м'ясом


1. Промите м'ясо поміщаємо в п'ятилітрову каструлю. По вінця заливаємо холодною водою, кип'ятимо. Знімаємо піну, варимо м'ясо приблизно 1,5 години при слабкому кипінні (до повної готовності яловичини). Сіль поки не додаємо. Відварене м'ясо витягаємо з каструлі, за бажанням проціджуємо бульйон через марлю або дрібне сито (щоб позбутися від «сміття» - осколків кістки і дрібних недоносків). У вже готовий відвар закладаємо тонко нашатковану капусту (якщо використовується молодий качан з тоненькими листям, додавати капусту можна ближче до кінця приготування). 
 

2. Слідом завантажуємо очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю. Доводимо бульйон до повторного закипання і продовжуємо варіння при повільному кипінні близько 20 хвилин (до м'якості овочів). 
 

3. Паралельно займаємося обов'язкової для класичного борщу засмажкою. Для цього на рослинному маслі обсмажуємо дрібно порубані цибулину протягом 3-5 хвилин. 
 

4. До розм'якшення цибулі закладаємо очищену і натерту великою соломкою моркву. Помішуючи, пасеруємо овочевий «мікс» 3-5 хвилин. 
 

5. Додаємо натерту крупно буряк, томатну пасту і пару-трійку половников м'ясного бульйону з каструлі. 
 

6. Перемішуємо і Томім овочеву заправку на повільному вогні під кришкою 15-20 хвилин. Завдяки попередньому гасіння з томатною пастою, буряк збереже свій колір, і борщ вийде яскраво-червоним. Приготовану пассеровку перекладаємо в бульйон з уже м'якими овочами.
 

7. Остигнуло м'ясо відокремлюємо від кістки, нарізаємо невеликими порційними шматками і опускаємо в каструлю з забарвити бульйоном. Доводимо до кипіння, але не допускаємо активного бурління! Борщ повинен нудитися на повільному вогні, лише «ліниво» побульківая. 
 

8. Борщ можна вважати практично готовим, але щоб смак вийшов більш насиченим бажано ще потомить перша страва на самому мінімальному вогні під кришкою близько 30 хвилин. В кінці солимо, додаємо нарізану зелень і дуже дрібно порубаний часник (кількість за смаком). 

9. Подаємо гарячим. 
 

Класичний борщ з м'ясом готовий! Страва ідеально гармонує з нежирною сметаною і порцією свіжої зелені. Приємного вам апетиту!



Категорія: М'ясні супи | Додав: 23.03.2018
Переглядів: 540 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024