Понеділок
25.11.2024
22:33
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/05759745.jpg
Голубці з м'ясом і рисом
/_pu/3/08894186.jpg
Пісний шоколадний маннік
/_pu/3/41791108.jpg
Торт «Чорний ліс»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Графські руїни» зі сметаною

Класичний рецепт торта «Графські руїни» з безе і масляним кремом ми вже докладно розглядали раніше, а сьогодні готуємо іншу не менш популярну версію цього десерту - з бісквітом і сметаною. На цей раз виріб буде складатися з двох коржів - світлого і темного, один з яких ми залишимо цільним для основи, а другий поріжемо на шматочки і сформуємо недбало складену гірку, що викликає асоціації з руїнами.

За способом складання торт «Графські руїни» зі сметаною нагадує «Панчо» і «Хлопчик кучерявий». Існують і інші схожі рецепти на основі порізаного бісквіта, і всіх їх поєднує одне - ніжний, м'який, бездоганно просочений м'якуш, а також дуже простий, але ідеально підходить до будь-яких коржам сметанний крем.
 
Складові:

Для тесту:
  • яйця - 3 шт .;
  • борошно - 300 г;
  • цукор - 200 г;
  • сметана - 300 г (+ 2 столові ложки для темного коржа);
  • какао-порошок - 20 г;
  • сода - 1,5 ч. ложки.

Для крему:
  • сметана - 600 г;
  • згущене молоко - 300 г;
  • горіхи (будь-які) - 100 г.

Для глазурі:
  • вершкове масло - 50 г;
  • какао-порошок - 1 ст. ложка;
  • сметана - 2 ст. ложки;
  • цукор - 2 ст. ложки.


Торт «Графські руїни» зі сметаною рецепт з фото

Як приготувати бісквітний торт «Графські руїни»

Яйця з'єднуємо з цукром, збиваємо до пишної піни і помітного збільшення обсягу.
 

Соду додаємо до сметани. Ретельно розмішуємо, повністю розчиняючи порошок. Потім завантажуємо до яєць, злегка збиваємо.
 

Поступово додаємо просіяне борошно, збиваємо до отримання гладкості і однорідності маси - не залишаємо борошняних грудок. За консистенцією тісто має вийти схожим на сметану.
 

Від загальної маси відокремлюємо третю частину тіста, розподіляємо рівним тонким шаром у формі для випічки діаметром 22 см. Відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Перевіряємо готовність сухий сірником. 
 

Готовий корж повністю охолоджуємо. При необхідності підрівнюємо ножем нерівну верхівку. Підстава торта буде тонким, висотою близько 1-1,5 см. 
 

До залишків тіста всипаємо просіяний какао-порошок. Додаємо 2 ст. ложки сметани, щоб розбавити густий склад. Перемішуємо масу, фарбуючи в рівний шоколадний колір і розчиняючи сухі грудки какао. Викладаємо темне тісто в форму діаметром 22 см. 
 

Випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин (до сухої сірники). Остужаем готову випічку. 
 

Весь темний корж ріжемо на шматочки зі стороною 2-3 см. 
 

Збірка торта «Графські руїни» зі сметаною

Готуємо простий крем - згущене молоко і сметану перемішуємо ложкою. Обходимося без збивання міксером. 
 

Світлий тонкий корж Промазуємо кремом і присипаємо порубаними горіхами.
 

Шматочки шоколадного коржа по черзі опускаємо в миску з кремом і відразу викладаємо на підставу торта. Сформований шар посипаємо горіхами. 
 

Далі, продовжуючи вмочати бісквітні шматочки в крем і присипаючи шари горіховою крихтою, збираємо весь торт у вигляді гірки.
 

Коли виріб буде повністю сформовано, готуємо глазур. З'єднуємо сметану, масло, цукор і какао-порошок. Розміщуємо на слабкий вогонь і, весь час перемішуючи, доводимо до однорідної текстури і розчинення цукрових крупинок.
 

Остудивши, переливаємо глазур в пакет і, відрізавши кінчик, тонкими струменями рясно поливаємо торт. Зверху обсипає залишками горіхів. 
 

Прибираємо торт «Графські руїни» на ніч в холодильник, щоб м'якуш максимально просочився сметанним кремом. Потім можна приступати до дегустації ніжного, повністю просоченого десерту. 
 

Торт «Графські руїни» зі сметаною готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 893 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024