Домашня кухня
Голубці з м'ясом і рисом |
Пісний шоколадний маннік |
Торт «Чорний ліс» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Графські руїни» зі сметаною
Класичний рецепт торта «Графські руїни» з безе і масляним кремом ми вже докладно розглядали раніше, а сьогодні готуємо іншу не менш популярну версію цього десерту - з бісквітом і сметаною. На цей раз виріб буде складатися з двох коржів - світлого і темного, один з яких ми залишимо цільним для основи, а другий поріжемо на шматочки і сформуємо недбало складену гірку, що викликає асоціації з руїнами.
За способом складання торт «Графські руїни» зі сметаною нагадує «Панчо» і «Хлопчик кучерявий». Існують і інші схожі рецепти на основі порізаного бісквіта, і всіх їх поєднує одне - ніжний, м'який, бездоганно просочений м'якуш, а також дуже простий, але ідеально підходить до будь-яких коржам сметанний крем.
Складові:
Для тесту:
- яйця - 3 шт .;
- борошно - 300 г;
- цукор - 200 г;
- сметана - 300 г (+ 2 столові ложки для темного коржа);
- какао-порошок - 20 г;
- сода - 1,5 ч. ложки.
Для крему:
- сметана - 600 г;
- згущене молоко - 300 г;
- горіхи (будь-які) - 100 г.
Для глазурі:
- вершкове масло - 50 г;
- какао-порошок - 1 ст. ложка;
- сметана - 2 ст. ложки;
- цукор - 2 ст. ложки.
Торт «Графські руїни» зі сметаною рецепт з фото
Як приготувати бісквітний торт «Графські руїни»
Яйця з'єднуємо з цукром, збиваємо до пишної піни і помітного збільшення обсягу.
Соду додаємо до сметани. Ретельно розмішуємо, повністю розчиняючи порошок. Потім завантажуємо до яєць, злегка збиваємо.
Поступово додаємо просіяне борошно, збиваємо до отримання гладкості і однорідності маси - не залишаємо борошняних грудок. За консистенцією тісто має вийти схожим на сметану.
Від загальної маси відокремлюємо третю частину тіста, розподіляємо рівним тонким шаром у формі для випічки діаметром 22 см. Відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Перевіряємо готовність сухий сірником.
Готовий корж повністю охолоджуємо. При необхідності підрівнюємо ножем нерівну верхівку. Підстава торта буде тонким, висотою близько 1-1,5 см.
До залишків тіста всипаємо просіяний какао-порошок. Додаємо 2 ст. ложки сметани, щоб розбавити густий склад. Перемішуємо масу, фарбуючи в рівний шоколадний колір і розчиняючи сухі грудки какао. Викладаємо темне тісто в форму діаметром 22 см.
Випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин (до сухої сірники). Остужаем готову випічку.
Весь темний корж ріжемо на шматочки зі стороною 2-3 см.
Збірка торта «Графські руїни» зі сметаною
Готуємо простий крем - згущене молоко і сметану перемішуємо ложкою. Обходимося без збивання міксером.
Світлий тонкий корж Промазуємо кремом і присипаємо порубаними горіхами.
Шматочки шоколадного коржа по черзі опускаємо в миску з кремом і відразу викладаємо на підставу торта. Сформований шар посипаємо горіхами.
Далі, продовжуючи вмочати бісквітні шматочки в крем і присипаючи шари горіховою крихтою, збираємо весь торт у вигляді гірки.
Коли виріб буде повністю сформовано, готуємо глазур. З'єднуємо сметану, масло, цукор і какао-порошок. Розміщуємо на слабкий вогонь і, весь час перемішуючи, доводимо до однорідної текстури і розчинення цукрових крупинок.
Остудивши, переливаємо глазур в пакет і, відрізавши кінчик, тонкими струменями рясно поливаємо торт. Зверху обсипає залишками горіхів.
Прибираємо торт «Графські руїни» на ніч в холодильник, щоб м'якуш максимально просочився сметанним кремом. Потім можна приступати до дегустації ніжного, повністю просоченого десерту.
Торт «Графські руїни» зі сметаною готовий! Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
|
Переглядів: 893
| Рейтинг: 0.0/0 |
|