П`ятниця
29.11.2024
13:10
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/04080260.jpg
Морква по-корейськи в домашніх умовах
/_pu/1/08943753.jpg
Ека з лаваша з сиром і яйцем
/_pu/0/25341934.jpg
Манти з м'ясом (з фаршем)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Графські руїни» з безе

Торт «Графські руїни» з безе сподобається любителям солодких і навіть дуже солодких десертів. У класичному рецепті цукрові меренги і пластичний масляний крем зі згущеним молоком виступають своєрідними «будматеріалами», з яких і зводиться недбало складене виріб. У нашому прикладі перераховані вище складові доповнюються бісквітним коржем, завдяки чому результат виходить ще більш цікавий.

Різні за текстурою шари утворюють складну смакову «гаму» - м'який, «соковитий» від просочення шоколадний бісквіт, хрустке «повітряний» безе, тягучий крем і доповнення у вигляді волоських горіхів і шоколадної глазурі. Такий «разноликий» десерт в повній мірі вгамує бажання солодкого!
 
Складові:

Для безе:
  • яєчні білки - 4 шт .;
  • цукрова пудра - 150 г.

Для коржа:
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 30 г;
  • розпушувач тесту - ½ ч. ложки;
  • какао-порошок - 10 г;
  • цукор - 50 г;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • крохмаль - 15 г.

Для просочення:
  • вода - 50 мл;
  • цукор - 2 ч. ложки.

Для крему:
  • вершкове масло - 100 г;
  • варене згущене молоко - 200 г.

Для оформлення:
  • темний шоколад - 50 г;
  • вершкове масло - 30 г;
  • горіхи волоські - 50-70 г.


Торт «Графські руїни» рецепт з безе покроково

Починаємо з безе. Білки відділяємо від жовтків, роблячи це дуже акуратно (навіть маленька частинка жовтка, випадково потрапила в білкову суміш може утруднити процес збивання). Для роботи буде потрібно ідеально чиста і повністю суха миска, без слідів жиру. 
 

Збиваємо білки до пишної, поки ще м'якої білої піни. Просіваємо цукрову пудру і невеликими частинами (приблизно по одній столовій ложці) підсипає до білків, не припиняючи працювати міксером. 
 

Збиваємо до утворення «жорстких» піків. Маса обов'язково повинна вийти дуже густий, ідеально тримає форму і міцно «сидить» на місці при перевертанні миски. Потрібно обов'язково домогтися правильної консистенції - якщо білки збиті недостатньо, безе не вдасться! Але і перестаратися теж не варто, так як можна «перевзбіть» білки, і тоді вони розділяться на рідину і білі пластівці. 
 

Перекладаємо масу в пакет, відрізавши кінчик. Великий деко застилає пергаментом і відкидають заготовки у формі маленьких пірамід. Підсушуємо безе при температурі 100 градусів (не вище). Перші 30-40 хвилин духовку не відкривати. 
 

Сушимо приблизно 1-2 години (час приготування безе дуже сильно відрізняється для різних духовок). Готові пірамідки повинні легко зніматися з дека, а якщо постукати пальцем по виробу буде лунати глухий шурхотить звук. Щоб напевно переконатися в готовності, можна дістати і повністю остудити одне безе, а потім пробувати. Меренга повинна злегка хрустіти і повністю висушують всередині. Ми залишаємо деко в вимкненій духовці до охолодження. 
 

Корж для торта «Графські руїни» рецепт

За різними мисках розподіляємо білки і жовтки. Міксером збиваємо пишну білкову піну, підсипаючи приблизно половину цукру. Доводимо суміш до стійких піків.
 

Із залишками цукрового піску і ванільним цукром збиваємо жовтки. Доводимо суміш до однорідності, розчиняємо крупинки. 
 

Вводимо жовтки до пишних білків. Дбайливо розмішуємо від низу до верху, зберігаючи ніжну «повітряну» текстуру. 
 

Через дрібне сито пропускаємо борошно, крохмаль, какао-порошок і розпушувач. Поступово всипаємо сухі складові до яєчної суміші. Продовжуємо перемішувати суворо знизу вгору в одному напрямку. 
 

Перекладаємо однорідне шоколадне тісто в форму діаметром 20-22 см, розподіляємо шаром однакової товщини. При температурі 180 градусів випікаємо корж близько 15-20 хвилин (до сухої сірники).
 

Готовий корж, остудивши, дістаємо з форми, поливаємо просоченням (цукор розчиняємо в гарячій воді, охолоджуємо). 
 

Крем для торта «Графські руїни» рецепт

Робимо простий крем, що складається всього з двох компонентів. М'яке, підтале масло злегка збиваємо. 
 

Потроху додаємо згущене молоко, об'єднуємо компоненти. Крем для з'єднання «деталей» торта готовий! 
 

Як сформувати торт «Графські руїни»

Змочений просоченням корж Промазуємо шаром масляного крему. 
 

Тепер приступаємо до зведення наших солодких «руїн». Кілька штук безе викладаємо в один шар на корж-фундамент. Злегка посипаємо горіхами, попередньо подрібненими за допомогою блендера. 
 

Далі, промазав густим кремом низ кожного безе, викладаємо заготовки шарами у вигляді гірки. Завдяки «клейкою» суміші масла і згущеного молока меренги будуть міцно триматися на місці, і «збірка» торта не завдасть клопоту. Не забуваємо присипати «поверхи» горіховою крихтою.
 

Часточки шоколаду змішуємо з маслом і розтоплюємо на «водяній бані» до однорідної глазурі. Трохи остудивши, перекладаємо в пакет, відрізаємо кінчик. У хаотичному порядку поливаємо шоколадними струменями верхівку торта. Обсипає залишками горіхів. 
 

Ставимо торт «Графські руїни» в холодильник мінімум на 4 години для просочення і закріплення форми. Потім можна починати дегустувати. 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 866 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024