Домашня кухня
Куряча грудка в вершках, запечена в духовці |
Хачапурі з сиром по-мегрельських |
Булочки з маком з листкового тіста |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Хлопчик кучерявий»
Сметанний торт «Хлопчик кучерявий» (або «Хлопець кучерявий») був на піку популярності в дев'яності роки. Через дефіцит деяких продуктів і мізерного вибору покупних кулінарних виробів, практично кожна господиня намагалася сама приготувати солодку випічку, використовуючи мінімум інгредієнтів.
У складі цього торта немає сильно дорогих або важкодоступних компонентів. Все дуже просто, але торт при цьому виходить відмінним. Пропонуємо згадати старий добрий, багаторазово перевірений рецепт.
Складові:
Для тесту:
- цукор - 1 склянка (об'ємом 200 мл);
- яйця - 2 шт .;
- харчова сода - 1 ч. ложка;
- сметана - 200 г;
- борошно - 2 склянки (об'ємом 200 мл);
- какао-порошок - 1-2 ст. ложки.
Для крему:
- цукор - 1/2 склянки;
- сметана - 400 г.
Для глазурі:
- сметана - 3 ст. ложки;
- вершкове масло - 1 ст. ложка;
- цукор - 3 ст. ложки;
- какао-порошок - 3 ст. ложки.
Сметанний торт «Хлопчик кучерявий» рецепт
1. Починаємо приготування «хлопці кучерявого» з бісквітного тіста. Висипаємо склянку цукру в глибоку миску, додаємо яйця. Збиваємо до утворення піни.
2. Соду гасимо оцтом і вводимо в цукрово-яєчну суміш. Додаємо 200 г сметани, злегка збиваємо.
3. Просіваємо борошно, постійно перемішуючи суміш. За консистенцією тісто виходить схожим на густу сметану.
4. Готуємо два коржа: шоколадний, який буде основою майбутнього торта, а також світлий, який ми поріжемо на кубики. Для цього тісто ділимо на дві рівні частини, в одну з яких всипаємо какао-порошок, перемішуємо.
Як приготувати бісквітні коржі
5. Світле тісто викладаємо у форму для випічки діаметром 22 см. Ставимо в духовку з температурою 190 градусів на 15-20 хвилин (випікаємо до сухої сірники).
6. Готовий бісквіт, остудивши, ріжемо кубиками розміром приблизно 1-2 см.
7. З шоколадного тесту випікаємо корж аналогічним чином, тільки готовий бісквіт залишаємо цілим.
Як зробити сметанний крем для торта «Хлопчик кучерявий»
8. Сметану змішуємо з цукром. Збиваємо міксером до повного розчинення крупинок цукрового піску.
9. Залишилося сформувати торт. Для цього поміщаємо темний корж на широку і плоску тарілку. Рясно промазуємо основу «Хлопчика» кремом. Кожен світлий бісквітний кубик мачає в залишках цукрово-сметанним кремом, а потім викладаємо на темний корж у вигляді невеликої гірки. Стікає на тарілку крем акуратно збираємо ложкою і відправляємо наверх торта.
Як приготувати глазур для торта
10. Для оформлення нашої випічки будемо використовувати глазур з решти 3 ст. ложок сметани, цукру, какао-порошку і 1 ст. ложки вершкового масла. Змішуємо ці інгредієнти, а потім тримаємо на невеликому вогні до розчинення в шоколадній глазурі крупинок цукру.
11. Перекладаємо підготовлену глазур в кулінарний пакет і оформляємо торт у вигляді своєрідних «кучериків».
12. Прибираємо кулінарний виріб в холодильник до повного застигання крему.
«Хлопчик кучерявий» виходить дуже симпатичним, тому таким тортиком не соромно прикрасити навіть урочисте застілля. М'який бісквіт і сметанний крем - класичний «дует»! Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 15.04.2018
|
Переглядів: 1235
| Рейтинг: 0.0/0 |
|