Четвер
25.04.2024
19:04
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/4/57200520.jpg
Профітролі з заварним кремом
/_pu/2/14879787.jpg
Пиріг-равлик з листкового тіста (з сиром і шинкою)
/_pu/1/93942295.jpg
Курячі крильця на сковороді
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Хлопчик кучерявий»

Сметанний торт «Хлопчик кучерявий» (або «Хлопець кучерявий») був на піку популярності в дев'яності роки. Через дефіцит деяких продуктів і мізерного вибору покупних кулінарних виробів, практично кожна господиня намагалася сама приготувати солодку випічку, використовуючи мінімум інгредієнтів.

У складі цього торта немає сильно дорогих або важкодоступних компонентів. Все дуже просто, але торт при цьому виходить відмінним. Пропонуємо згадати старий добрий, багаторазово перевірений рецепт.
 
Складові:

Для тесту:
  • цукор - 1 склянка (об'ємом 200 мл);
  • яйця - 2 шт .;
  • харчова сода - 1 ч. ложка;
  • сметана - 200 г;
  • борошно - 2 склянки (об'ємом 200 мл);
  • какао-порошок - 1-2 ст. ложки.

Для крему:
  • цукор - 1/2 склянки;
  • сметана - 400 г.

Для глазурі:
  • сметана - 3 ст. ложки;
  • вершкове масло - 1 ст. ложка;
  • цукор - 3 ст. ложки;
  • какао-порошок - 3 ст. ложки.


Сметанний торт «Хлопчик кучерявий» рецепт

1. Починаємо приготування «хлопці кучерявого» з бісквітного тіста. Висипаємо склянку цукру в глибоку миску, додаємо яйця. Збиваємо до утворення піни. 
 

2. Соду гасимо оцтом і вводимо в цукрово-яєчну суміш. Додаємо 200 г сметани, злегка збиваємо.
 

3. Просіваємо борошно, постійно перемішуючи суміш. За консистенцією тісто виходить схожим на густу сметану.
 

4. Готуємо два коржа: шоколадний, який буде основою майбутнього торта, а також світлий, який ми поріжемо на кубики. Для цього тісто ділимо на дві рівні частини, в одну з яких всипаємо какао-порошок, перемішуємо. 
 

Як приготувати бісквітні коржі

5. Світле тісто викладаємо у форму для випічки діаметром 22 см. Ставимо в духовку з температурою 190 градусів на 15-20 хвилин (випікаємо до сухої сірники). 
 

6. Готовий бісквіт, остудивши, ріжемо кубиками розміром приблизно 1-2 см. 
 

7. З шоколадного тесту випікаємо корж аналогічним чином, тільки готовий бісквіт залишаємо цілим. 
 

Як зробити сметанний крем для торта «Хлопчик кучерявий»

8. Сметану змішуємо з цукром. Збиваємо міксером до повного розчинення крупинок цукрового піску. 
 

9. Залишилося сформувати торт. Для цього поміщаємо темний корж на широку і плоску тарілку. Рясно промазуємо основу «Хлопчика» кремом. Кожен світлий бісквітний кубик мачає в залишках цукрово-сметанним кремом, а потім викладаємо на темний корж у вигляді невеликої гірки. Стікає на тарілку крем акуратно збираємо ложкою і відправляємо наверх торта. 
 

Як приготувати глазур для торта

10. Для оформлення нашої випічки будемо використовувати глазур з решти 3 ст. ложок сметани, цукру, какао-порошку і 1 ст. ложки вершкового масла. Змішуємо ці інгредієнти, а потім тримаємо на невеликому вогні до розчинення в шоколадній глазурі крупинок цукру. 
 

11. Перекладаємо підготовлену глазур в кулінарний пакет і оформляємо торт у вигляді своєрідних «кучериків».
 

12. Прибираємо кулінарний виріб в холодильник до повного застигання крему.
 

«Хлопчик кучерявий» виходить дуже симпатичним, тому таким тортиком не соромно прикрасити навіть урочисте застілля. М'який бісквіт і сметанний крем - класичний «дует»! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 1133 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024